• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Broodje hamburger BLT ( Bacon, Lettuce, Tomato )

Vernoemd naar een beroemde sandwich

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Broodje hamburger BLT

Broodje hamburger BLT – Heb je nog nooit van een dergelijk broodje gehoord? Dat is een broodje dat is vernoemd naar de beroemde sandwich met bacon, lettuce, tomato ofwel bacon, sla en tomaat. Wil je dat broodje hamburger BLT nog lekkerder maken? Leg er dan stiekem ook nog een plakje kaas op. Daarmee maak je het feestje helemaal compleet.

BLT op een broodje hamburger

De simpele, maar heel doeltreffende combinatie van ingrediënten in een sandwich is een hit in Amerika. Het zoute van de bacon past perfect bij het zoete van de tomaat. Die combinatie is natuurlijk ook te verwezenlijken op een broodje hamburger. Die burger voor dat broodje hamburger BLT maak je dan natuurlijk wel zelf. Met het recept dat je hieronder vindt, is dat makkelijk te doen. Koop wat vers rundergehakt en wat varkensgehakt en meng dat zelf volgens onderstaand recept met wat andere ingrediënten tot een burger. Helemaal niets ingewikkelds aan, en het kost je maar een paar minuten. Maar dan heb je wel een zelfgemaakte burger, waarvan je precies weet wat er allemaal inzit. Met verse sla, tomaten en goede bacon maak je dan een top broodje hamburger BLT!

BLT = Bacon, Lettuce, Tomato

Bacon of ontbijtspek dat is toch hetzelfde? Of toch niet?

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat bacon en ontbijtspek hetzelfde product zijn. Maar is dat wel zo? Wat is het verschil zou je zeggen, want ze worden vaak allebei bacon genoemd. In het recept voor een broodje hamburger BLT gebruik je bacon. Bacon is een vrij mager stukje vlees met een vetrandje. Ontbijtspek is zoals de naam al zegt spek, dunne laagjes vlees en vet dus. Beide zijn zowel gerookt als niet gerookt te koop. De gerookte variant heeft net iets meer smaak door het rookproces. Koop eens een goede bacon bij de slager.

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Broodje hamburger BLT

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram rundergehakt
  • 100 gram varkensgehakt
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 kleine ui
  • 1 ei
  • 20 gram paneermeel of gedroogd oud brood
  • 4 broodjes
  • 8 plakken bacon
  • 2 grote tomaten
  • 4 plakken kaas
  • een flinke portie sla

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je broodje hamburger BLT:

Snijd de ui heel fijn en meng ze met het gehakt, peper, zout, ei en paneermeel. Vorm hiervan 4 burgers duw goed plat en leg ze even koud weg.

Snijd de broodjes door en rooster de snijkanten even in een droge koekenpan. Bak nu de bacon mooi krokant zonder vetstof toe te voegen.

Bak de hamburgers in dezelfde koekenpan. Draai de hamburgers na 5 minuten om en bak de andere kant ook ongeveer 5 minuten. Haal de hamburgers uit de pan en snij de tomaat in dikke plakken. Bak ook die even aan in de pan. Haal de tomaten uit de pan en leg de hamburgers terug in de pan.

Leg de tomaten op de hamburgers en daarop de uitgebakken bacon. Leg op iedere hamburger een plak kaas en laat die smelten met de deksel op de pan.

Leg ondertussen de broodjes op borden en verdeel er royaal sla overheen.

Leg de gebakken hamburgers met tomaat, bacon en kaas voorzichtig op de broodjes met sla en serveer je broodje hamburger BLT direct.

Tafel lekker !!

DeelPin12VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Gegrilde T-bone steak
Vleesgerechten

Gegrilde T-bone steak

Gegrilde Tomahawk
Vleesgerechten

Gegrilde Tomahawk; inclusief rub en bbq saus

Noedels met spitskool
Wokken

Noedels met spitskool en gemarineerde kip

biefstuk van de grill
Vleesgerechten

Biefstuk van de grill; met een fantastische marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!