Entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd – Een heerlijk vleesgerecht voor speciale gelegenheden. De keuken vult zich met de geur van rozemarijn. Alleen dat al is een reden om dit recept te maken. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen zoals smaak en de eenvoud waarmee je dit gerecht op tafel zet.
De entrecote is een heerlijk stuk rundvlees met een randje vet
De entrecote is een van de lekkerste stukken rundvlees. En als je dan, met dit recept, de entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd maakt, wordt het nog lekkerder. Kies voor dikke plakken entrecote die je kunt delen. Dit is zoveel lekkerder en ook makkelijker om klaar te maken. Een dunne plak is al snel te gaar. Is een dikke plak niet gaar genoeg, dan zet je hem eenvoudig even terug in de oven om verder te garen.
Mooi rood vlees met een randje vet. Niet iedereen is er dol op, maar haal dat randje vet niet van het vlees voordat je het gebakken hebt. Juist dat beetje vet geeft heel veel smaak en zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt. Wil je het echt niet eten? Snijd het dan na de bereiding pas weg.
Entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd om samen te delen
Grote stukken vlees die je samen deelt geven een gevoel van saamhorigheid. De gesprekken komen makkelijker op gang als je samen deelt. Als het gezellig is, smaakt het eten ook beter. Dit recept is ook erg handig als je voor meerdere mensen moet koken. Je bakt de entrecotes voor en legt ze op een bakplaat. Daar voorzie je ze van een heerlijke korst van rozemarijn en mosterd. Vlak voor je gaat eten hoef je ze dan alleen nog maar in de oven te zetten. Ongeveer een minuut of 10 is bij afgekoelde entrecotes nodig om de korst krokant te bakken en het vlees op de juiste temperatuur te brengen. Hierbij is een kernthermometer erg handig. Sommigen kun je zelfs instellen zodat het alarm af gaat als de juiste temperatuur bereikt is.
Gebruik de airfryer voor een krokant korstje
Maak je dit recept voor 2 of 4 personen? Gebruik dan de airfryer om het korstje krokant te bakken. Afhankelijk van de dikte en de starttemperatuur kun je de entrecotes met een korst van rozemarijn en mosterd 2-3 minuten op 180 graden bakken. Dit scheelt in tijd en energie. Controleer wel altijd eerst of het gebruikte schaaltje ook in de airfryer past.
Entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 flinke entrecote
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 takjes rozemarijn
- 3 eetlepels panko
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram geraspte Goudse kaas
- boter, om in te bakken
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd:
Laat de entrecote minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.
Meng intussen de ingrediënten voor de kruidige korst. Hak de rozemarijn fijn en meng dit met de mosterd, panko, olijfolie, een beetje peper en de kaas.
Dep de entrecote droog met een stukje keukenpapier en breng hem op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit een koekenpan met een eetlepel olie en bak de entrecote 2 minuten op hoog vuur. Draai de entrecote om en bak de andere kant 1 minuut. Bak nu de vetrand nog even kort krokant.
Leg de entrecote in een beboterde ovenschaal met de kortgebakken kant naar onderen.
Verdeel de mix voor de korst over de entrecote en duw een beetje aan.
Zet de schaal met het vlees 2-3 minuten in de hete oven.
Voor een medium rosé entrecote hou je een kerntemperatuur van 55 graden aan, voor medium 60-65 graden.
Haal de schaal met de entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd uit de oven en leg het vlees op een plank of bord. Laat hem niet in de ovenschaal liggen in verband met doorgaren.
Laat de entrecote 5 minuten rusten en snijd hem in mooie repen.
Serveer de entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd met gebakken aardappelen en verse groenten van het seizoen.
Tafel lekker !!