• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd

Makkelijk, snel en vooral erg lekker, met dit vleesgerecht zet je iets unieks op tafel

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd

Entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd – Een heerlijk vleesgerecht voor speciale gelegenheden. De keuken vult zich met de geur van rozemarijn. Alleen dat al is een reden om dit recept te maken. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen zoals smaak en de eenvoud waarmee je dit gerecht op tafel zet.

De entrecote is een heerlijk stuk rundvlees met een randje vet

De entrecote is een van de lekkerste stukken rundvlees. En als je dan, met dit recept, de entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd maakt, wordt het nog lekkerder. Kies voor dikke plakken entrecote die je kunt delen. Dit is zoveel lekkerder en ook makkelijker om klaar te maken. Een dunne plak is al snel te gaar. Is een dikke plak niet gaar genoeg, dan zet je hem eenvoudig even terug in de oven om verder te garen.

Mooi rood vlees met een randje vet. Niet iedereen is er dol op, maar haal dat randje vet niet van het vlees voordat je het gebakken hebt. Juist dat beetje vet geeft heel veel smaak en zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt. Wil je het echt niet eten? Snijd het dan na de bereiding pas weg.

Entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd om samen te delen

Grote stukken vlees die je samen deelt geven een gevoel van saamhorigheid. De gesprekken komen makkelijker op gang als je samen deelt. Als het gezellig is, smaakt het eten ook beter. Dit recept is ook erg handig als je voor meerdere mensen moet koken. Je bakt de entrecotes voor en legt ze op een bakplaat. Daar voorzie je ze van een heerlijke korst van rozemarijn en mosterd. Vlak voor je gaat eten hoef je ze dan alleen nog maar in de oven te zetten. Ongeveer een minuut of 10 is bij afgekoelde entrecotes nodig om de korst krokant te bakken en het vlees op de juiste temperatuur te brengen. Hierbij is een kernthermometer erg handig. Sommigen kun je zelfs instellen zodat het alarm af gaat als de juiste temperatuur bereikt is.

Gebruik de airfryer voor een krokant korstje

Maak je dit recept voor 2 of 4 personen? Gebruik dan de airfryer om het korstje krokant te bakken. Afhankelijk van de dikte en de starttemperatuur kun je de entrecotes met een korst van rozemarijn en mosterd 2-3 minuten op 180 graden bakken. Dit scheelt in tijd en energie. Controleer wel altijd eerst of het gebruikte schaaltje ook in de airfryer past.

Entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 flinke entrecote
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 eetlepels panko
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram geraspte Goudse kaas
  • boter, om in te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd:

Laat de entrecote minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.

Meng intussen de ingrediënten voor de kruidige korst. Hak de rozemarijn fijn en meng dit met de mosterd, panko, olijfolie, een beetje peper en de kaas.

Dep de entrecote droog met een stukje keukenpapier en breng hem op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit een koekenpan met een eetlepel olie en bak de entrecote 2 minuten op hoog vuur. Draai de entrecote om en bak de andere kant 1 minuut. Bak nu de vetrand nog even kort krokant.

Leg de entrecote in een beboterde ovenschaal met de kortgebakken kant naar onderen.

Verdeel de mix voor de korst over de entrecote en duw een beetje aan.

Zet de schaal met het vlees 2-3 minuten in de hete oven.

Voor een medium rosé entrecote hou je een kerntemperatuur van 55 graden aan, voor medium 60-65 graden.

Haal de schaal met de entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd uit de oven en leg het vlees op een plank of bord. Laat hem niet in de ovenschaal liggen in verband met doorgaren.

Laat de entrecote 5 minuten rusten en snijd hem in mooie repen.

Serveer de entrecote met een korst van rozemarijn en mosterd met gebakken aardappelen en verse groenten van het seizoen.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief