Entrecote met salsa verde – Entrecote is een stuk rundvlees dat heel geschikt is om te serveren bij een etentje. En als je er dan ook nog een lekkere saus bij serveert, maak je er makkelijk een bijzondere maaltijd van. Entrecote met salsa verde is net een beetje origineler dan als je datzelfde stuk vlees met het gebruikelijke pepersausje serveert. Met dit recept maak je makkelijk en snel een saus bij het vlees. Het hele gerecht kan binnen 15 minuten op tafel staan, dus je hoeft ook nog eens niet uren in de keuken door te brengen om iets lekkers te serveren. Geef wat vers gesneden friet en lekkere, frisse groene salade bij de entrecote met salsa verde en je zit zo aan tafel.
Entrecote met een groene saus, vol verse kruiden
Je serveert de entrecote uit dit recept met salsa verde. Salsa verde, dat betekent letterlijk vertaald ‘groene saus’. Behalve als ‘salsa verde’ is de saus ook bekend als ‘sauce verte’ in Frankrijk en ‘grüne Sosse’ in Duitsland. De saus is dus groen van kleur en die kleur heeft de saus te danken aan de verse groene kruiden die erin gaan. Er bestaan heel veel variaties op de groene saus. De oorsprong van de saus gaat dan ook al 2000 jaar terug en die zou in het Midden-Oosten liggen. Via Italië heeft de saus zich verspreid naar Duitsland en Frankrijk. Daarnaast zijn er nog Mexicaanse en Argentijnse varianten, zoals chimichurri. Een exact recept is er dan ook niet. Er zijn varianten met ansjovis of met brood. De entrecote met salsa verde uit dit recept wordt geserveerd met een makkelijk te maken saus, zonder een enorme ingrediëntenlijst, waarvan de echte basis verse kruiden is.
Entrecote en het randje vet
De entrecote is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de dunne lende van het rund. Je bakt een entrecote op dezelfde manier als je een biefstuk bakt. Als je een entrecote bekijkt, zul je zien dat er een randje vet aan zit. Misschien denk je ‘ik houd daar niet van, dus ik snijd het eraf’. Niet doen! Dat randje vet geeft heel veel smaak aan het vlees. Het is dus zonde om het eraf te snijden, want daarmee geef je smaak weg. Als je het echt niet wil opeten, snijd het er dan gewoon op je bord af als je de entrecote met salsa verde gaat eten en laat het liggen.
Salsa verde eet je niet alleen bij entrecote
Entrecote met salsa verde is heerlijk. Maar misschien houd je saus over. Of wil je die saus ook weleens bij iets anders eten. Dat kan natuurlijk heel goed. Behalve bij vlees kun je de salsa verde ook heel goed bij vis, gevogelte of groenten serveren. Je kunt ook iets meer maken. Je kunt de saus prima een paar dagen in de koelkast bewaren.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Entrecote met salsa verde
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 entrecotes
- 45 gram verse tuinkruiden (bijv. peterselie, bieslook, oregano, tijm, koriander)
- 1,5 eetlepel kappertjes
- 1 teentje knoflook
- 8 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels appelazijn
- zout en peper
- olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een entrecote met salsa verde:
Haal de entrecotes een uurtje van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te komen.
Doe de verse kruiden met de olijfolie, de appelazijn, de kappertjes, de knoflook en wat zout en peper in de blender of de mengbeker van de staafmixer en mix tot een saus. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Vind je de saus te zuur? Voeg dan wat extra olijfolie toe.
Verhit in een grote koekenpan wat olijfolie en bak hierin de entrecotes. Voor ‘medium rare’ entrecotes bak je ze aan beide zijden ongeveer 3 minuten. Liever wat meer doorbakken? Houd dan 4 minuten per kant aan. Leg de entrecotes na het bakken op een plank en dek ze af met aluminiumfolie. Laat het vlees een paar minuten rusten voor je het serveert.
Je kunt de entrecote in plakjes gesneden serveren of heel. De keuze daarin is aan jou.
Serveer de entrecote met de salsa verde.
Tafel lekker !!