Gebakken hazenrugfilet – Alhoewel je misschien verwacht dat een haas het hele jaar door dezelfde smaak heeft, komt vooral in de maanden november en december de echte wildsmaak naar boven. Het beest heeft zich de hele zomer volgegeten met groene blaadjes en kruiden en dat proef je.
De hazenrug is het malste deel van de haas en daarmee meteen ook het prijzigste. Geen gerechtje dat je zomaar op tafel zet. En net zoals alle andere soorten vlees die je warm bereidt, houdt het er niet van vanuit de koelkast zo in de pan gedaan te worden. Haal de filets dan ook ruim van tevoren uit de koelkast en laat ze op keukentemperatuur komen.
Hazenrugfilet vraagt echter wel een minimum aan werk en het is dan ook zeker een gemakkelijk gerechtje. Zorg ervoor dat je de bijgerechten al zo goed als klaar hebt en ga niet nog even snel de groenten snijden, terwijl de haas in de pan ligt. Een mooi rosé stukje wild met een stevig glaasje rode wijn, dat smaakt altijd geweldig!
Zo wordt je zielsgelukkig dat het wildseizoen er weer is!

Wildrecepten: de lekkerste ideeën met diverse soorten wild
Half oktober begint het wildseizoen. Het culinaire hart van de wildliefhebbers gaat dan sneller slaan. Lekker Tafelen deelt wildrecepten!
Gebakken hazenrugfilet – Alhoewel je misschien verwacht dat een haas het hele jaar door dezelfde smaak heeft, komt vooral in de maanden november en december de echte wildsmaak naar boven. Het beest heeft zich de hele zomer volgegeten met groene blaadjes en kruiden en dat proef je.
De hazenrug is het malste deel van de haas en daarmee meteen ook het prijzigste. Geen gerechtje dat je zomaar op tafel zet. En net zoals alle andere soorten vlees die je warm bereidt, houdt het er niet van vanuit de koelkast zo in de pan gedaan te worden. Haal de filets dan ook ruim van tevoren uit de koelkast en laat ze op keukentemperatuur komen.
Hazenrugfilet vraagt echter wel een minimum aan werk en het is dan ook zeker een gemakkelijk gerechtje. Zorg ervoor dat je de bijgerechten al zo goed als klaar hebt en ga niet nog even snel de groenten snijden, terwijl de haas in de pan ligt. Een mooi rosé stukje wild met een stevig glaasje rode wijn, dat smaakt altijd geweldig!
Zo wordt je zielsgelukkig dat het wildseizoen er weer is!

Wildrecepten: de lekkerste ideeën met diverse soorten wild
Half oktober begint het wildseizoen. Het culinaire hart van de wildliefhebbers gaat dan sneller slaan. Lekker Tafelen deelt wildrecepten!
Gebakken hazenrugfilet
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 hazenrugfilets
- peper en zout
- boter
Bereidingswijze van dit recept
Gebakken hazenrugfilet maak je zo:
Laat in een braadpan de boter hazelnoot bruin worden. Kruid ondertussen de filets aan beide zijden met peper en zout.
Bak de hazenrugfilets in 3 minuten om en om goudbruin. Laat ze dezelfde tijd rusten onder aluminiumfolie. Snij ze in sneetjes van 1,5 cm schuin aan.
Serveer de hazenrug met een portsaus (zie onder) en doe er lekker een gepocheerd appeltje met cranberry saus en gebakken witlof bij.
Portsaus; Een romige saus bij goed vlees of wild
Deze saus is heerlijk bij bijvoorbeeld wild of een biefstuk en kan je al enkele uren vooraf klaar maken.
Om deze portsaus heerlijk romig te maken, wordt gebruik gemaakt van klontjes roomboter. Zorg er voor dat de klontjes roomboter ijskoud zijn, je mag ze gerust in de diepvries stoppen en deze er net voor gebruik uit halen.
Tafel lekker !!
Wat een heerlijk mooi bord !!
Dank je wel Heidi. Super van je hier ook te mogen zien. Laat maar weten of je hier iets lekkers vindt! Grtjs. Mireille