• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gefrituurde kippenvleugeltjes; die maak je zelf!

1
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes – Gefrituurde kippenvleugeltjes zijn een populaire snack. Vaak worden ze bij een zekere fastfoodketen gehaald. Maar wat een grote fastfoodketen kan, dat kun je zelf ook, maar dan beter! En ook een lekker pittig, sticky sausje maak je er zelf bij! Wedden dat je stevig gaat scoren met jouw zelf gemaakte, gefrituurde kip?

Gefrituurde kippenvleugeltjes als snack, of bij de maaltijd

Vaak worden kippenvleugeltjes gegeten als snack bij een borrel. Maar ze kunnen ook prima een onderdeel van je maaltijd vormen. Het onderstaande recept voor kippenvleugeltjes doet een beetje Oosters aan, dus ze kunnen deel uitmaken van een rijsttafel. Maar ze zullen ook prima smaken bij de nasi of bami. Wil je een echte fastfood maaltijd, dan serveer je ze met frietjes en een lekker sausje. Als je die frietjes dan ook nog zelf snijdt en zelf een lekker sausje maakt, dan is je fastfoodfeestje compleet. Heb je er al eens aan gedacht om om die gefrituurde kippenvleugeltjes te maken voor op een kinderfeestje? Kinderen zijn vaak gek op kip en gefrituurd voedsel, dus dat wordt ongetwijfeld een succes.

Goede kip kopen helpt!

Ga je kip kopen om dit recept voor gefrituurde kippenvleugeltjes te maken? Dan wil je kwalitatief goed en smakelijk vlees. Daarnaast kan het niet vaak genoeg gezegd worden: koop alsjeblieft verantwoorde kip. Dus kip die, voor zover mogelijk, een fatsoenlijk leven heeft gehad. Kiloknallers zijn niet meer van deze tijd. Ga eens met de poelier praten als je kippenvleugels wilt kopen. Die kan je vertellen welke je het beste kunt kopen. Zo smaken die kippenvleugels op je bord vast en zeker een stuk beter!

Liever geen botjes of vieze vingers?

Niet iedereen houdt van botjes afkluiven. Soms vind je het gewoon onhandig, die plakkerige vingers, of er eten kleine kinderen mee. Je kunt voor dit recept ook prima stukjes kipfilet of kippendijfilet kopen. Je kunt dan gefrituurde kipfilet of kippendijfilet maken in plaats van kippenvleugeltjes. Serveer ze dan aan een prikkertje of snijd ze in stukjes ter grootte van een kippenvleugel. Probleem opgelost en zo kun je toch genieten van een lekker stukje sticky kip!

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed idee!

Gefrituurde kippenvleugeltjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilogram kleine kippenvleugeltjes, een uur van te voren uit de koelkast
  • 150 gram maïzena
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 7 eetlepels rijstazijn of appelazijn
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels gemberpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 125 ml water
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen gesneden
  • wat sesamzaad
  • 2 eetlepels zoute sojasaus
  • 3 eetlepels mirin (of zoete witte wijn)
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels agavesiroop (of maïssiroop, of honing)
  • 1 duim verse gember, geraspt of zeer fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1,5 theelepel sambal oelek
  • extra nodig: een frituurpan met zonnebloemolie of andere, neutrale frituurolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gefrituurde kippenvleugeltjes:

Begin met het maken van de saus.

Meng in een sauspan de zoute sojasaus, 3 eetlepels van de azijn, de mirin, de sesamolie, de agavesiroop, de verse gember, de gehakte knoflook, de basterdsuiker en de sambal oelek. Breng dit mengsel aan de kook en laat op een laag vuurtje 10 minuten zachtjes koken. Draai het vuur uit en laat afkoelen.

Meng in een grote kom de maïzena, het bakpoeder, het knoflookpoeder, het gemberpoeder, de cayennepeper. Voeg hier 4 eetlepels rijst- of appelazijn en het water aan toe. Roer tot een beslag. Schep de kippenvleugeltjes door het beslag.

Verhit de frituurpan. Frituur de kippenvleugeltjes in porties in de frituurpan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de gefrituurde kip met wat sesamzaadjes en de bosuitjes.

Serveer de gefrituurde kippenvleugeltjes direct, met de saus.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • limburgs zoervleisj

    Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg

  • Gehaktballen met ui

    Gehaktballen met ui; zo maak je de allerlekkerste

  • Worstenbrood om te delen

    Worstenbrood om te delen – maak zelf een xxl saucijzenbroodje

  • Broodje braadworst

    Broodje braadworst met gebakken uien en kaas

  • Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen

    Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen – Met de eigenzinnige Elizabeth

  • Gehaktballen met champignons

    Gehaktballen met champignons in rijke jus – zet het seizoen op tafel!

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

  • Kipgehakt, net even anders

    Kipgehakt recepten: makkelijk, gezond en snel op tafel

  • witte bonensoep of ribkessoep

    Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

  • Gehaktballen met pompoensaus

    Gehaktballen met pompoensaus – bij stamppot, aardappelpuree, rijst of pasta

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.