• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gehaktballen met champignons in romige jus – zet het seizoen op tafel!

Comfortfood van eigen bodem: gehaktballen met champignons en knoflookjus, puur genieten.

0
Gehaktballen met champignons

Gehaktballen met champignons kunnen altijd en zijn werkelijk heerlijk. Als het wat kouder wordt staan er vaker gehaktballen op tafel. Bij een gekookte aardappel, maar ook vaak bij een stamppot. Door gehaktballen met champignons te maken zet je net iets extra’s op tafel. Dat geldt niet alleen voor de smaak, je zet namelijk ook herfst op tafel. Koken met de seizoenen, dat zouden we met z’n allen vaker moeten doen. Heerlijke gehaktballen met een jus met champignons is, zeker als het kouder wordt, een perfect gerecht waar je iedereen blij mee maakt.

Gehaktballen zijn populair, maar deze variant wordt niet zo vaak gemaakt. Toch is dit echt een heerlijke verrassing. Niet alleen de saus is gemaakt met champignons, ook in de gehaktbal zitten volop stukjes champignons. Die bak je eerst samen met knoflook en tijm voor een volle intense smaak. Hierdoor wordt de gehaktbal losser, heerlijk zacht en het komt de smaak echt ten goede. Wil je een nog intensere smaak voeg dan eens een klein scheutje truffelolie toe aan het gehaktmengsel. Zo maak je van een “gewone” gehaktbal een culinaire lekkernij. Je kunt ze van tevoren maken; even opwarmen in de jus en ze smaken als vers.

Niveau

Makkelijk

Kooktechniek

BakkenStoven

Kooktijd

30-60 minuten

Verse ingrediënten

ChampignonsHalfom gehakt

Gehaktballen met champignons.

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 50 gram broodkruim of 25 gram paneermeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 250 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel maizena
  • 40 gram boter
  • 150 ml water

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je heerlijke gehaktballen met champignons:

Hak 150 gram champignons grof en snijd de rest in plakjes.

Bak de gehakte champignons in 15 gram boter samen met uitgeperste knoflook en tijm tot ze bruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.

Meng het gehakt met het champignonmengsel, het ei, broodkruim of paneermeel, zout en peper. Vorm hier 6 tot 8 ballen van.

Verhit de resterende 25 gram boter in een braadpan en bak de gehaktballen op laag vuur in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Haal de gehaktballen uit de pan.

Bak de plakjes champignons in dezelfde pan. Voeg 150 ml water toe om de aanbaksels los te koken.

Los de maizena op in 2 eetlepels water en voeg dit toe aan de pan om de jus te binden. Breng op smaak met zout en peper indien nodig.

Doe de gehaktballen met champignons terug in de pan en laat ze even opwarmen in de jus.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Zelf hamburgers maken begint bij goed gehakt en wat simpele stappen.

    Zelf hamburgers maken; met tips voor de lekkerste kruiden

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

  • Kip Teriyaki

    Kip Teriyaki met paksoi uit de wok – snel op tafel

  • Macaroni Stroganoff

    Macaroni Stroganoff voor een snelle gezinsmaaltijd

  • bloemkoolcurry

    Bloemkoolcurry met champignons en lente-ui – vegetarisch en in 30 minuten klaar

  • gegrilde bindsla

    Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

  • Goulash van kippendijen

    Goulash van kippendijen uit de slowcooker

  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt

    Zomerse macaroni met spinazie en gehakt

  • Sperziebonen als bijgerecht

    Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender

  • Parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt

    Parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt uit één pan

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.