Gehaktballen met kaas – Een heerlijk smeuïge gehaktbal, waar de kaas uit loopt als je hem aansnijdt. Dat is vast de droom van iedere gehaktballen en kaasliefhebber. Nu wil je natuurlijk weten hoe je zoiets zelf kunt maken. Wel nu, hieronder vind je een recept waarmee je dat kunt doen. Met wat handige tips om te voorkomen dat de kaas eruit loopt tijdens het bakken van de ballen.
Handige tips bij het maken van gehaktballen met kaas
Gehakt met kaas wordt meestal gemaakt door geraspte of in kleine blokjes gesneden kaas te mengen met het gehakt. Best lekker, maar vaak proef je de kaas niet echt en de kaas aan de buitenkant van de bal wordt vrij zout omdat hier al het vocht en vet uit bakt. Je bereikt een beter resultaat als de kaas in het midden zit en die je tegemoet komt lopen als je de bal doorsnijdt. Dat is de manier die je bij dit recept gebruikt. Het is bij het draaien van gehaktballen met kaas van binnen wel noodzaak dat de naden goed gesloten zijn en dat de ballen op een rustig vuurtje garen. Besteed daar echt even aandacht aan. Het heeft echt invloed op het resultaat. Ook het gebruik van goed gekoelde kaas helpt tegen het uitlopen. Dus een klein beetje voorzichtigheid is geboden. Maar laat je hierdoor niet weerhouden om de ballen te maken, want ze zijn echt heel lekker als vleesgerecht en een leuke variatie op de gewone gehaktbal.
Gebruik goed gekoelde kaas zodat de kaas er niet uitloopt tijdens het bakken
Kies jouw favoriete kaas
In het recept voor de gehaktballen met kaas is jong belegen Goudse kaas gebruikt. Je kunt natuurlijk altijd voor een ander soort kaas kiezen. Om te variëren kun je kiezen voor een kaas waar een smaakje aan toegevoegd is. Denk aan peperkaas, kruidenkaas et cetera. Je zou zelfs voor een stevige blauwader kunnen gaan. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je een kaas kiest die makkelijk smelt.
Gehaktballen; oneindig veel variatie!
Ze worden overal ter wereld gegeten, gemaakt van allerlei soorten vlees, op allerlei manieren gekruid, in ontelbare variaties; gehaktballen!
Goudse kaas; gewoon wereldberoemd!
Hij is wereldberoemd, het is onze nationale trots en jij eet hem 's morgens op je bruine boterham. Onze eigen, vertrouwde, Goudse kaas!
Gehaktballen met kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram gehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 theelepels cajunkruiden
- een plak van 100 gram jong belegen kaas
- paneermeel om door te halen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gehaktballen met kaas:
Meng het gehakt met de 2 eetlepels paneermeel, cajunkruiden en het ei.
Maak er 4 ballen van en duw ze plat.
Verdeel de kaas in 4 gelijke stukken en verdeel dit over de ballen. Vouw de ballen goed dicht zodat de kaas er niet uit loopt tijdens het bakken.
Rol de ballen door het paneermeel en bak de gehaktballen met kaas in een beetje boter op een matige warmtebron in ongeveer 20 minuten gaar.
Tafel lekker !!