• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gehaktballen met oude Goudse kaas – lekker Hollands genieten

Een balletje gehakt met een echte kaassmaak en een heerlijke jus. Lekker bij de stamppot of op een broodje.

0
Gehaktballen met oude Goudse kaas

Gehaktballen met oude Goudse kaas zijn perfect bij de warme maaltijd, maar misschien nog wel lekkerder op brood. Maak er daarom altijd een paar extra en gebruik ze de volgende dag als broodbeleg. Warm snijd je ze in dikke plakken voor een stevige hap, koud juist in dunne plakjes voor een goed belegde boterham. Met een flinke lik mosterd maak je er een geweldig lekker broodje van. Wil je wat extra frisheid? Doe er dan Amsterdamse uitjes of zoetzure augurken bij. Zo heb je een broodje waar je je vingers bij opeet.

Voor het bereiden van deze gehaktballen met oude Goudse kaas is het slim eerst te controleren of het gehakt al gekruid is. Is dat zo, laat dan extra zout achterwege; de kaas voegt al voldoende smaak toe. Rasp de kaas grof en snijd hem in kleine stukjes, zodat je hem ook na het bakken nog goed terugziet. Meng en vorm de ballen enkele uren van tevoren om de smaken te laten intrekken en ze steviger te maken. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar tot een kerntemperatuur van minimaal 70°C. Maak de jus extra lekker door deze te zeven en een eetlepel mosterd toe te voegen.

Niveau

Makkelijk

Kooktechniek

Bakken

Kooktijd

15-30 minuten

Verse ingrediënten

Goudse kaasHalfom gehakt

Gehaktballen met oude Goudse kaas

Porties: 6-8 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 50 gram broodkruim of 25 gram paneermeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 150 gram grof geraspte oude Goudse kaas
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel maizena

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gehaktballen met oude Goudse kaas:

Meng het gehakt, ei, broodkruim of paneermeel, zout, peper en kaas goed door elkaar. Vorm hier 6 tot 8 stevige gehaktballen van. Laat de gehaktballen, indien mogelijk, even in de koelkast opstijven.

Verhit de boter in een braadpan tot deze bruin is. Bak de gehaktballen op laag vuur in ongeveer 20 minuten rondom goudbruin en gaar.

Haal de gehaktballen uit de pan en giet het overtollige vet weg. Voeg 150 ml water toe aan de pan en roer de aanbaksels los. Meng de maizena met 2 eetlepels water en voeg dit toe aan de pan om de jus te binden. Breng de jus eventueel verder op smaak met zout en peper.

Deze gehaktballen met oude Goudse kaas zijn de volgende dag nog lekkerder op een broodje.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Zelf hamburgers maken begint bij goed gehakt en wat simpele stappen.

    Zelf hamburgers maken; met tips voor de lekkerste kruiden

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

  • groente muffin

    Makkelijke groente muffins; verbluffend lekker!

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • gevulde courgette

    Gevulde courgette; super simpel en met diverse variatietips

  • aardappel-courgetteschotel met kaas

    Aardappel-courgetteschotel met kaas – heerlijke laagjes, veel smaak, weinig werk

  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

    Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

  • aardappelmuffins van aardappelpuree

    Aardappelmuffins van aardappelpuree; met een topping van chips

  • bloemkool broccoli salade

    Bloemkool broccoli salade – ideaal bij de barbecue

  • Beierse schnitzel

    Beierse schnitzel een schnitzel met iets extra’s

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.