• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gehaktballen met pindakaas

Ook lekker als borrelhapje

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
1
Gehaktballen met pindakaas

Gehaktballen met pindakaas – De meeste vleesliefhebbers eten op zijn tijd graag een lekker gehaktballetje. In veel gevallen zal dit de klassieke Hollandse gehaktbal zijn. Maar wat is er nu leuker om eens een ander soort gehaktbal op tafel te zetten? Onderaan de pagina vind je een recept van gehaktballen met pindakaas. Pindakaas? Ja, pindakaas! En die ballen zijn niet alleen geschikt voor bij de warme maaltijd, maar in een kleinere vorm serveer je er een primas borrelhap mee! Word je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Ben jij een pindakaas of pindaliefhebber?

Dan heb je vast wel een grote pot pindakaas in de kast staan. Behalve als broodbeleg kun je dat bruine goedje ook gebruiken om mee te koken en bakken. Naast de pindakaas zijn er nog wat Oosterse ingrediënten aan het recept toegevoegd en zo ontstaat er een lekker gekruide gehaktbal waarin je de pindakaas duidelijk proeft. Ben je echt gek op pinda’s? Serveer er dan een lekkere (zelfgemaakte) pindasaus bij om je balletje pindakaas compleet te maken. Wordt dat je iets te veel pinda in één recept? Gewoon uit de jus, geserveerd bij aardappelen en groente zijn ze ook heerlijk!

Grote of kleine gehaktballen met pindakaas

In het recept is uitgegaan van grote ballen, maar uiteraard kun je ook kleine balletjes draaien en die als borrelsnack eten. Houd je van pittig? Voeg dan wat extra sambal aan het recept toe om de gehaktballen met pindakaas wat extra pit te geven. Kortom, je kunt er alle kanten mee uit. Stop jij de pindakaas ook eens in een gehaktbal in plaats van dat je het op je brood smeert?

Een handige tip

Vallen jouw gehaktballen uit elkaar tijdens het bakken? Gebruik dan eens de volgende tip. Als je de gehaktballen met pindakaas, als je ze hebt gedraaid, een half uurtje in de koelkast legt om op te stijven, dan blijven ze tijdens het bakken mooi van vorm en zullen ze minder snel uit elkaar vallen!

Gehaktballen

Gehaktballen; oneindig veel variatie!

Ze worden overal ter wereld gegeten, gemaakt van allerlei soorten vlees, op allerlei manieren gekruid, in ontelbare variaties; gehaktballen!

Gehaktballen met pindakaas

Porties: 4-5
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram rundergehakt
  • 50 gram paneermeel
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 3 eetlepels gefrituurde uitjes
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eieren
  • 1,5 theelepel zout
  • boter of olie om in te bakken
  • heet water of runderbouillon

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gehaktballen met pindakaas:

Meng in een grote kom het gehakt met het paneermeel, de pindakaas, de sambal oelek, het korianderpoeder, het komijnpoeder, de gefrituurde uitjes, de ketjap manis, de eieren en het zout. Zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Bevochtig je handen met koud water en draai er vier grote of vijf iets kleinere ballen van. Druk de naadjes goed dicht.

Verhit, in een grote braadpan, de boter of de olie. Als die bruin is bak je de gehaktballen met pindakaas rondom bruin aan. Let er op dat het niet te hard gaat. Zet het vuur lager en laat de ballen mooi bruin worden. Voeg dan, voorzichtig heet water of hete runderbouillon toe zo dat de gehaktballen net onder staan. Let er op dat dit enorm kan gaan spetteren. Laat de gehaktballen vervolgens op een heel laag vuurtje zachtjes gaar sudderen.

Serveer de gehaktballen met pindakaas bij een agv-tje (aardappelen, groente en vlees), als lunch met wat pindasaus en stokbrood of kleine balletjes (in pindasaus) als borrelsnack.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Gehakt
DeelPin63VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief