• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gehaktballen met pompoensaus – bij stamppot, aardappelpuree, rijst of pasta

Verrassend anders: sappige gehaktballen op een heerlijke pompoensaus, afgewerkt met krokante pitten. Met gehaktballen met pompoensaus zet je de herfst op tafel.

1
Gehaktballen met pompoensaus

Gehaktballen met pompoen is zo’n mooi gerecht dat je in de herfst aan je gasten wil serveren. De gehaktbal is een bekende in de Nederlandse keuken. Maar die lekkere bal gehakt geserveerd met een pompoensaus is veel minder bekend. Tijd om daar verandering in te brengen. Want hoe leuk is het om het seizoen op tafel te zetten. Dat geeft warmte en huiselijke gezelligheid. Als je van je werk naar huis rijdt en overal pompoenen in kraampjes langs de weg ziet, wil je dit eten als je thuiskomt. Je maakt overigens niet alleen een saus van de pompoen, die pompoen stop je ook in de gehaktbal.

Als je dit recept wil maken moet je proberen zo’n mooie, ronde, oranje pompoen te bemachtigen. Daarmee wordt het gerecht mooier en lekkerder dan wanneer je een flespompoen gebruikt. En die pompoen… die ga je raspen. Ja, zeker! Je hoeft de pompoen niet te schillen, even afspoelen is genoeg. En dan raspen. Want van die geraspte pompoen gaat in de gehaktballen, en in de saus. En van de rest van de pompoen kun je een heerlijke pompoensoep maken. Zo heb je uit één pompoen twee lekkernijen en een herfstig, gevarieerd en erg lekker weekmenu.

Niveau

Makkelijk

Kooktechniek

Bakken

Kooktijd

30-60 minuten

Verse ingrediënten

Halfom gehaktPompoen

Gehaktballen met pompoensaus

Porties: 6-8 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 50 gram broodkruim of 25 gram paneermeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 200 gram geraspte pompoen
  • 3 theelepels ras el hanout
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel gedroogde pompoenpitten
  • 100 ml slagroom

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je heerlijke gehaktballen met pompoensaus:

Bak de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te ploppen. Schud ze daarna in een kommetje voor later.

Meng het gehakt met 50 gram geraspte pompoen, het ei, broodkruim, zout, peper en 2 theelepels ras el hanout. Vorm hier 6 of 8 gehaktballen van.

Verhit de boter in een braadpan en laat deze bruin worden. Bak de gehaktballen op zacht vuur in ongeveer 20 minuten rondom goudbruin en gaar.

Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze warm onder een bord of aluminiumfolie. Giet het overtollige vet uit de pan. Voeg 100 ml water toe en schraap de aanbaksels los.

Voeg de rest van de geraspte pompoen en 1 theelepel ras el hanout toe, samen met de slagroom. Kook dit tot de pompoen gaar is. Voeg indien nodig nog wat water toe.

Doe de inhoud van de pan in een hoge maatbeker en pureer tot een gladde saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Warm de saus nog even door. Giet de saus in een schaal en leg daarop de gehaktballen. De gehaktballen met pompoensaus vervolgens nog bestrooien met de geroosterde pompoenpitten.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Zelf hamburgers maken begint bij goed gehakt en wat simpele stappen.

    Zelf hamburgers maken; met tips voor de lekkerste kruiden

  • pompoen ovenschotel

    Pompoen ovenschotel – snel op tafel en heerlijk voedzaam

  • Pompoen havermout wafels

    Pompoen havermout wafels – gezond, voedzaam en snel ontbijten in de herfst

  • Salade van pompoen en feta

    Pompoenseizoen – Maak deze salade van pompoen en feta: Zo lekker!

  • Parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt

    Parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt uit één pan

  • Kom met pompoensoep en verse ingrediënten

    Pompoensoep met tomaten uit de pan of uit de snelkookpan

  • Gehaktballen met champignons

    Gehaktballen met champignons in romige jus – zet het seizoen op tafel!

  • Gehaktballen met oude Goudse kaas

    Gehaktballen met oude Goudse kaas – lekker Hollands genieten

  • Worstenbrood om te delen

    Worstenbrood om te delen – maak zelf een xxl saucijzenbroodje

  • Herfstsalade met geroosterde pompoen en appel

    Herfstsalade met geroosterde pompoen en appel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.