Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gehaktballen van kalfsgehakt in Goudse kaassaus met mosterd

Zacht, smaakvol en vol karakter

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Gehaktballen van kalfsgehakt in Goudse kaassaus met mosterd

Gehaktballen van kalfsgehakt in Goudse kaassaus met mosterd: Soms wil je gewoon een bord vol gehaktballen met een goede saus. Niet te ingewikkeld, wel vol smaak. Deze gehaktballen van kalfsgehakt in kaassaus zijn zo’n gerecht waar je blij van wordt. De combinatie van oude Goudse kaas en grove mosterd zorgt voor een saus met karakter – romig, hartig en met net dat beetje pit.

Kalfsgehakt is wat milder dan rundergehakt en juist daarom past het zo goed bij die krachtige saus. Vraag je slager om vers kalfsgehakt; je proeft echt het verschil, zeker als je het mengt met gebakken ui en een lepel mosterd. Dan nog even rustig bakken in roomboter, en je zit goed.

De saus maak je zelf, met bloem, melk en kaas. Niks uit een pakje. Kies voor een écht stuk oude Goudse en rasp ’m zelf – dat smelt mooier én het smaakt beter. Heb je nog een korstje in de vriezer liggen? Ideaal voor dit soort sauzen.

Lekker met aardappelpuree of brood, en iets fris erbij – bijvoorbeeld sperziebonen of een salade.

Gehaktballen

Gehaktballen; oneindig veel variatie!

Ze worden overal ter wereld gegeten, gemaakt van allerlei soorten vlees, op allerlei manieren gekruid, in ontelbare variaties; gehaktballen!

Gehaktballen van kalfsgehakt in Goudse kaassaus met mosterd

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 1 flinke ui
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 25 + 50 + 50 gram roomboter
  • 2 flinke eetlepels grove mosterd
  • 1 tl gedroogde tijm
  • zout en peper
  • 50 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 50 ml slagroom
  • 75 gram oude Goudse kaas
  • 1 takje platte peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gehaktballen van kalfsgehakt in Goudse kaassaus met mosterd:

Snijd de ui fijn en bak de uisnippers glazig in 25 gram boter met de tijm. Doe ze in een kom en laat iets afkoelen.

Doe het gehakt samen met het paneermeel bij de ui in de kom. Voeg ook het ei, een flinke eetlepel grove mosterd, 1 theelepel zout en royaal zwarte peper toe.

Meng alles goed door elkaar tot een samenhangend geheel.

Draai naar wens 10-15 balletjes van het gehakt en zet koel weg.

Maak de saus, smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat dit kort doorgaren. 

Giet er de helft van de melk bij en kook onder goed roeren kort door. Voeg er de rest van de melk aan toe en laat dit weer kort garen.

Doe er de mosterd, de geraspte kaas en de slagroom bij en meng dit door elkaar zodat de kaas smelt.

Smelt 50 gram boter en bak hierin de gehaktballen in ongeveer 10 minuten rondom bruin. 

Leg de deksel op de pan en laat dit nog 5 minuten zachtjes garen.

Doe de kalfsgehaktballen over in een schaal. 

Giet de kaassaus in de pan met bakresten van de gehaktballen en warm de saus even kort door. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout, peper en mosterd.

Snijd de peterselie grof.

Giet de saus bij de gehaktballen in de schaal, bestrooi met de peterselie en serveer direct. 

Tafel lekker !!

 

Tags: Vlees
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief