• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gehaktballetjes in mosterdsaus

Lekker als borrelhap, of bij de warme maaltijd

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
2
Gehaktballetjes in mosterdsaus

Gehaktballetjes in mosterdsaus – Wie vlees eet, houdt ook van gehaktballetjes. Er zijn talloze manieren om ze klaar te maken, met net zo veel sauzen. In elke eetcultuur is er wel een gerecht met gehaktballetjes dat populair is. Je eet ze als vleesgerecht bij een warme maaltijd, als snack tussendoor, of als warm borrelhapje. Ook de gehaktballetjes in mosterdsaus uit dit artikel zijn op al die manieren in te zetten. En ook de romige, en gevulde mosterdsaus maak je er natuurlijk zelf bij. Gehaktballetjes met mosterdsaus zijn heerlijk bij gekookte aardappels en groente, of bij een gerecht met bruine bonen of kapucijners.

Kies het soort gehakt dat jij lekker vindt

In het recept is rundergehakt gebruikt. Je kunt de gehaktballetjes in mosterdsaus ook maken van bijvoorbeeld half-om-half gehakt, of kalfsgehakt. Neem niet het magerste gehakt dat je kunt vinden. Een beetje vet doet heel veel voor de smaak en het voorkomt het uitdrogen van het vlees. Let dus goed op welk gehakt je kiest om droge balletjes te voorkomen.

Welke soort mosterd neem je voor de gehaktballetjes?

Er zijn heel veel verschillende soorten mosterd te koop. De soort mosterd die je kiest, bepaalt de smaak of het resultaat van je gehaktballetjes in mosterdsaus. Houd je van pittig en vind je een stevige mosterdsmaak lekker? Kies dan bijvoorbeeld voor pittige Groninger mosterd of Franse Dijonmosterd. Mag het voor jou wel een beetje minder uitgesproken? Zaanse mosterd is mild, en geeft een wat subtielere mosterdsmaak aan de saus.  Je kunt ook 2 soorten mosterd mengen.

Tips bij gehaktballetjes in mosterdsaus

Wil je het gerecht van tevoren klaarmaken? Dat kan. Maak de gehaktballetjes en ook de mosterdsaus, maar doe ze pas bij elkaar als je het serveert.

Natuurlijk kun je dit gerecht ook maken als ‘grote’ gehaktballen. Dat is een lekker idee voor bij de warme maaltijd. Je kunt uit onderstaand recept 4 grote gehaktballen halen.

Gehaktballetjes

Gehaktballetjes

De lekkerste gehaktballetjes? Die vind je op Lekker Tafelen! Internationale balletjes, kipgehaktballetjes, balletjes voor elke smaak!

Gehaktballetjes in mosterdsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel koffiemelk, of kookroom
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd (voor het gehakt)
  • 1 theelepel zout (voor het gehakt)
  • olie om in te bakken
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 3 à 4 eetlepels mosterd
  • 50 gram augurk, fijngesneden
  • 50 gram zilveruitjes
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gehaktballetjes in mosterdsaus:

Meng het gehakt voor de gehaktballetjes met de koffiemelk, het ei, 1 eetlepel mosterd, de cayennepeper en een theelepel zout. Vorm balletjes ter grootte van een pingpongbal. Leg ze op een bord en zet dat in de koelkast om het gehakt wat te laten opstijven.

Smelt de boter in een pan, laat ze niet bruin worden. Voeg de bloem in een keer toe en bak die 3 minuten mee om te garen. Dat is belangrijk, anders gaat je saus naar meel smaken.

Voeg dan in scheutjes de melk toe, terwijl je blijft roeren. Zo ontstaat er een dikke saus. Laat die een paar minuten doorkoken. Roer de mosterd er door en breng als dat nodig is op smaak met zout en peper. Voeg de augurk en de zilveruitjes aan de saus toe.

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Zet het vuur lager en bak tot ze gaar zijn.

Leg de balletjes in een schaal en schenk de mosterdsaus er overheen. Gehaktballetjes in mosterdsaus zijn lekker met gekookte aardappels en groente. Of als warme borrelhap.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin8VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief