Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Makkelijke gehaktballetjes in tomatensaus, ideaal om voor te bereiden

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus is zo’n gerecht waar je niet snel op uitgekeken raakt. Iedereen heeft er wel herinneringen aan. Of je ze nu doordeweeks bij wat rijst eet of op zaterdagavond serveert met een stuk brood en een goed glas wijn, ze doen het altijd goed.

Het geheim van dit recept zit in twee dingen: smaakvolle gehaktballen én een simpele tomatensaus die de tijd krijgt. In het gehaktmengsel zitten al lekker veel smaakmakers: ui, knoflook, gedroogde tomaat, kruiden, kaas. Je hebt dus geen uitgesproken saus meer nodig. Gewoon passata, wat basilicum en oregano en een beetje geduld.

En dan de truc voor mooie, ronde balletjes: de oven. Geen gedraai in een pan, geen half aangebrande kant – gewoon 15 minuten op een bakplaat en ze zijn gelijkmatig gaar én stevig. Ideaal, want zo kunnen ze daarna rustig in de saus stoven. Liefst een dag van tevoren, dan trekken de smaken pas echt goed in.

Op tafel met spaghetti of rijst. Of klein en op een prikker als borrelhap. Zo’n schaal raakt sowieso leeg.

Gehaktballetjes

Gehaktballetjes

De lekkerste gehaktballetjes? Die vind je op Lekker Tafelen! Internationale balletjes, kipgehaktballetjes, balletjes voor elke smaak!

Gehaktballetjes in tomatensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram halfom gehakt
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 gedroogde tomaatjes op olie
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel zout
  • 80 gram broodkruim
  • 500 gram passata
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper
  • maïzena

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gehaktballetjes in tomatensaus:

Snijd de ui en de 3 teentjes knoflook in kleine stukjes en bak ze kort in een klein beetje olie. Laat dit enigszins afkoelen.

Snijd de gedroogde tomaat in kleine stukjes. Meng dit door elkaar samen met de geraspte kaas, 1 theelepel oregano, 1 theelepel paprikapoeder, de 1/2 theelepel chilipoeder, een 1/2 theelepel zout en het broodkruim en draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden.

Maak in de tijd dat de balletjes in de oven garen de saus. Verwarm hiervoor de passata in een ruime pan en pers er 1 teentje knoflook bovenuit. Voeg 1 theelepel basilicum, 1 theelepel oregano en 100 ml water toe. Kook even door.

Voeg er de ballen aan toe en laat dit 10 minuten heel zacht stoven. Roer tussendoor om aanbakken te voorkomen. Vind je de saus te dun maak dan een lepel maïzena aan met een beetje water en giet dit al roerende bij de saus tot je de gewenste dikte hebt. Proef de saus en breng verder op smaak met zout en peper. Het lekkerste is als de balletjes een nachtje in de saus hebben kunnen trekken. De gehaktballetjes in tomatensaus zijn heerlijk met rijst, spaghetti of brood. Serveer ze ook eens als borrelhapje.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin7TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief