Gehaktballetjes in tomatensaus – Ze zijn lekker bij een warme maaltijd, maar je scoort er zeker ook punten mee als je ze als borrelsnack op tafel zet. Gehaktballetjes in tomatensaus, wie is er niet mee groot geworden? Vrijwel elke vleeseter houdt van gehaktballetjes. Maar natuurlijk wel van mooie en zelf gemaakte balletjes. Hoe je die maakt? Hieronder lees je hoe je dat op een heel makkelijke manier kunt doen.
Ronde balletjes; uit de oven!
Zo maak je mooie, ronde gehaktballetjes in tomatensaus. Bij het balletjes maken is het altijd weer een kunst om de gehaktballetjes mooi rond te houden. Vaak zijn ze half geplet of gescheurd door het roeren. Ook zijn ze vaak aan de ene kant donker en aan de andere kant veel te licht. Daar is een heel simpele oplossing voor waar je weinig omkijken naar hebt. Bak ze gewoon in de oven. Door de balletjes op een bakplaat met bakpapier te leggen en ze in de oven te garen blijven ze mooi rond en worden gelijkmatig gaar. 15 minuten in de oven en de gehaktballetjes zijn klaar voor de tomatensaus. Met dit simpele trucje kunnen de balletjes eigenlijk niet mislukken.
Mooie ronde gehaktballetjes? Bak ze in de oven!
Houd het simpel en neem de tijd voor gehaktballetjes in tomatensaus
Doordat je bij de balletjes al veel smaken hebt gecombineerd kan de saus vrij simpel blijven. Als je hier ook nog allerlei kruiden en specerijen in gaat doen, wordt het allemaal te veel en kun je de smaken niet meer onderscheiden. Ook hier geldt: overdaad schaadt. Geef de gehaktballetjes en de tomatensaus de tijd om alle smaken in te laten trekken. Maak dit vleesgerecht dan ook het liefst een dag vooraf zodat alle smaken het best tot hun recht komen. Bewaar de balletjes in dat geval afgedekt in de oven en warm ze pas weer op als je gaat eten.
Gehaktballetjes
De lekkerste gehaktballetjes? Die vind je op Lekker Tafelen! Internationale balletjes, kipgehaktballetjes, balletjes voor elke smaak!
Gehaktballetjes in tomatensaus
Print receptIngrediƫnten voor dit recept
- 500 gram halfom gehakt
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 gedroogde tomaatjes op olie
- 100 gram geraspte kaas
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- Ā½ theelepel chilipoeder
- Ā½ theelepel zout
- 80 gram broodkruim
- 500 gram passata
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano
- zout en peper
- maĆÆzena
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gehaktballetjes in tomatensaus:
Snijd de ui en de 3 teentjes knoflook in kleine stukjes en bak ze kort in een klein beetje olie. Laat dit enigszins afkoelen.
Snijd de gedroogde tomaat in kleine stukjes. Meng dit door elkaar samen met de geraspte kaas, 1 theelepel oregano, 1 theelepel paprikapoeder, de 1/2 theelepel chilipoeder, een 1/2 theelepel zout en het broodkruim en draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden.
Maak in de tijd dat de balletjes in de oven garen de saus. Verwarm hiervoor de passata in een ruime pan en pers er 1 teentje knoflook bovenuit. Voeg 1 theelepel basilicum, 1 theelepel oregano en 100 ml water toe. Kook even door.
Voeg er de ballen aan toe en laat dit 10 minuten heel zacht stoven. Roer tussendoor om aanbakken te voorkomen. Vind je de saus te dun maak dan een lepel maĆÆzena aan met een beetje water en giet dit al roerende bij de saus tot je de gewenste dikte hebt. Proef de saus en breng verder op smaak met zout en peper. Het lekkerste is als de balletjes een nachtje in de saus hebben kunnen trekken. De gehaktballetjes in tomatensaus zijn heerlijk met rijst, spaghetti of brood. Serveer ze ook eens als borrelhapje.
Tafel lekker !!
Ben ik zo dom of staat de helft van wat je met elkaar moet mengen niet in je recept?
wat is alles?
Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes en bak deze kort in een klein beetje olie. Laat dit enigszins afkoelen. Snij de gedroogde tomaat in kleine stukjes. Meng alles door elkaar
Alles wat in je overzicht staat of alleen die gehakt de knoflook en de ui?
Het was inderdaad niet helemaal duidelijk, ik heb de bereidingswijze aangepast.