• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gehaktballetjes met pompoencrème

Dit doe je met een restje pompoen

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Gehaktballetjes met pompoencrème

Gehaktballetjes met pompoencrème – Met een restje pompoen (uit de diepvries) maak je een heerlijke pompoencrème. Supereenvoudig en daarmee kun jij vanavond bij de maaltijd of bij de borrel deze heerlijke gehaktballetjes met pompoencrème serveren.

De pompoen is familie van de courgette. Toch doen we met zijn allen veel meer met de courgette dan met de pompoen. De grootste reden is de dikke schil van de pompoen. Maar het is echt supereenvoudig om een pompoen te snijden. Je zou dit echt vaker moeten doen, want onder die schil zit een heerlijke en waardevolle groente. Een flespompoen weegt gemiddeld tussen de 1 à 2 kilo. Vaak gebruik je in een recept niet de hele pompoen en houd je een restje over. Zonde om weg te gooien, natuurlijk. Met de restjes kun je bijvoorbeeld een lekker soepje voor de lunch maken of roosteren voor in een salade of stamppot. Ook toastjes van pompoen zijn een leuke tips om met zo’n restje te maken. Pompoen kun je ook heel goed invriezen. De textuur verandert na invriezen wel, zodat je er het beste een soep, saus of een crème mee kunt maken.

Gehaktballetjes

Gehaktballetjes

De lekkerste gehaktballetjes? Die vind je op Lekker Tafelen! Internationale balletjes, kipgehaktballetjes, balletjes voor elke smaak!

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Gehaktballetjes met pompoencrème

Porties: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram half om half gehakt
  • 2 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • 125 gram geraspte flespompoen
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • cayennepeper
  • knoflookpoeder
  • scheutje melk
  • 250 gram flespompoen
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 bouillonblokje kip
  • scheutje water
  • 200 ml kalfsfond
  • een halve limoen
  • 30 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 300 ml melk
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gehaktballetjes met pompoencrème:

Doe gehakt, eieren, paneermeel, geraspte pompoen, gehakte peterselie in een mengkom en voeg cayennepeper, zout, knoflookpoeder en een scheutje melk toe. Meng goed. Indien nodig voeg je iets meer melk toe, het gehakt mag niet te droog zijn. Kruid goed, want flespompoen is nogal zacht van smaak, de balletjes mogen een beetje pikant zijn. Rol niet te grote balletjes en bak ze in een pan met boter en arachideolie goudbruin.

Stoof voor de crème de geschilde pompoen in een klontje boter samen met de gesnipperde ui en stukjes wortel. Verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan en laat verder garen met een scheutje water tot alles superzacht is. Mix alles nu heel fijn tot een crème.

Doe voor de saus de boter in een sauspannetje en laat smelten op een laag vuurtje. Als de boter gesmolten is voeg je er onmiddellijk de bloem aan toe en roer goed met een garde tot alle klontjes verdwenen zijn. Haal de pan van het vuur en giet langzaam de kalfsfond erbij en de helft van de melk, onder voortdurend roeren met de garde. Zet het sauspannetje terug op het vuur, voeg de pompoencrème toe en werk vervolgens verder af met de melk (volgens de dikte die je wenst). Kruid met peper, zout en limoensap. Proef en breng optimaal op smaak met eventueel nog wat cayennepeper.

Nog pompoen over? Snijd het restje in kleine brunoise en stoom deze in 10 à 15 minuten beetgaar. Verdeel deze over de balletjes.

Serveer de gehaktballetjes met pompoencrème direct

Tafel lekker !!

DeelPin28VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Gegrilde T-bone steak
Vleesgerechten

Gegrilde T-bone steak

Gegrilde Tomahawk
Vleesgerechten

Gegrilde Tomahawk; inclusief rub en bbq saus

Noedels met spitskool
Wokken

Noedels met spitskool en gemarineerde kip

biefstuk van de grill
Vleesgerechten

Biefstuk van de grill; met een fantastische marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!