Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Een groot stuk vlees, maar dan makkelijk!

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Gehaktbrood met verse kruiden

Gehaktbrood met verse kruiden – Wil je eens een groot stuk vlees serveren, maar vind je dat eigenlijk een beetje spannend, of wil je er eenvoudig niet heel veel geld aan uitgeven? Maak dan eens een gehaktbrood. Dat is heel makkelijk, het kost ook geen vermogen, maar het is wel erg lekker. Met het recept hieronder maak je een gehaktbrood met verse kruiden, waarmee je de harten van je tafelgenoten direct verovert. Het gerookt spek en de kaas geven een lekkere, hartige smaak aan het vlees, en de verse tuinkruiden maken het gerecht helemaal af. Een of twee plakjes van dit gehaktbrood met verse kruiden zijn heerlijk als vlees bij een warme maaltijd met aardappelen en verse groente. Maar koud, en in stukjes gesneden, is dit een geweldige borrelhap of een makkelijk mee te nemen onderdeel van een picknick.

Tips voor het maken van een gehaktbrood met verse kruiden

In de ingrediëntenlijst zie je dat in het recept voor dit gehaktbrood met verse kruiden half-om-halfgehakt is gebruikt. 50% rundvlees en 50% varkensvlees dus. Nu kun je denken dat je graag wat minder vet wilt eten en het gehakt heel makkelijk kunt vervangen door rundergehakt. Niet doen! In half-om-halfgehakt zit meer vet, dat klopt, maar dat vet voorkomt wel dat het gehaktbrood uitdroogt en het voegt gewoon ook heel veel smaak toe. Wil je om een of andere reden geen varkensvlees eten? Vervang het dan door lamsgehakt, dat zit ook wat meer vet in.

‘Gehaktbrood met verse kruiden’ is de naam van dit recept. Welke verse kruiden gebruik je dan in het recept? Daar kun je heel makkelijk over zijn; kies de kruiden die jij lekker vindt, of die in jouw tuin groeien. Je kunt een mengsel maken van peterselie, selderij en bieslook, of geef er een meer Mediterraan tintje aan door oregano, tijm en rozemarijn te gebruiken. Heb je toevallig lavas, ook wel maggiplant genoemd, in je tuin?  Voeg dan wat hiervan toe, dit past er heel goed in het gehaktbrood met verse kruiden.

Voor een beetje extra pit kun je een rode of groene chilipeper fijnsnijden en door het gehakt mengen. Volg verder gewoon het recept.

Gehaktbrood met verse kruiden

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 850 gram half-om-halfgehakt
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels gemengde verse tuinkruiden, gehakt
  • 80 gram vers geraspte oude kaas
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper
  • olie, om in te vetten
  • optioneel: 1 verse groene of rode chilipeper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een gehaktbrood met verse kruiden:

Bak in een koekenpan, op een laag vuur de gerookte spekblokjes uit. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui en hak de knoflook. Rasp de oude kaas.

Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de ui, de knoflook, de gerookte paprika, de verse tuinkruiden, het zout en wat zwarte peper toe. Meng alles goed door elkaar.

Meng vervolgens de vers geraspte kaas en het uitgebakken spek door het gehakt.

Vet een cakevorm of een patévorm met een inhoud van een liter in met wat olie.

Doe het gehaktmengsel in de vorm, en druk het vlees goed aan. Strijk de bovenkant van het gehaktbrood met verse kruiden glad met de achterkant van een lepel en druk eventuele naadjes dicht.

Bak het gehaktbrood in ongeveer 40 minuten gaar en bruin. De kern van het vlees moet een temperatuur van 75 graden hebben.

Haal het gehaktbrood uit de oven en laat een paar minuten rusten in de vorm voor je het aansnijdt.

Serveer het gehaktbrood met verse kruiden warm als onderdeel van een maaltijd, of koud en in stukjes gesneden als borrelhapje.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin5TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Reacties 8

  1. Peter says:
    2 jaar geleden

    Lekker recept. Tip: als je de uien meebakt met het spek zijn ze nog lekkerder in het gehaktbrood, sowieso is het lekkerder (veel meer smaak) om uien eerst aan te bakken voor je ze toe voegt aan rauw gehakt.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Dankjewel voor de tip, Peter. Houd de website in de gaten, binnenkort hebben we een recept voor een gehaktbrood, met paddenstoelen en gebakken uien!😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!