Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gehaktbrood met verstopte eieren

Niet alleen lekker met Pasen!

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
1
Gehaktbrood met verstopte eieren

Gehaktbrood met verstopte eieren – Ken je de Schotse eieren, ook wel verborgen eieren genoemd? Onze Belgische zuiderburen noemen ze wel vogelnestjes. Wat zijn dat dan? Verborgen eieren zijn gehaktballen waarin een gekookt ei verstopt zit. Het is een leuk en lekker gerecht, maar niet heel makkelijk om te maken, want het gehakt blijft niet altijd even goed om de eieren zitten. Daarom krijg je een recept waarmee je de eieren nog steeds kunt verbergen in het gehakt, maar dan op een manier die minder bewerkelijk is en die niet snel zal mislukken. Je krijgt het recept van een gehaktbrood met verstopte eieren.

Het gehaktbrood met verstopte eieren

Stel je een gehaktbrood voor dat je in plakken snijdt. In elke plak zit dan een plakje gekookt ei. Dat ziet er natuurlijk fantastisch uit. En het leuke is dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om zo’n mooi gehaktbrood met verstopte eieren te maken. Met Pasen worden er traditioneel eieren verstopt. Dit gerecht is dus een geweldige blikvanger op tafel bij een paasbrunch. Maar ook als het geen Pasen is is dit een heerlijk gerecht om op tafel te zetten. Je kunt het net zo goed serveren bij je doordeweekse maaltijd. Bij een spinaziestamppot is dit gehaktbrood heerlijk, maar ook bij gebakken aardappeltjes met sla past het prima.

Kies wel voor het juiste gehakt

Je wilt geen uitgedroogd gehaktbrood. Daarom is het van belang dat je gehakt koopt waar genoeg vet in zit om er een sappig gehaktbrood met verstopte eieren van te maken. Je kunt het beste kiezen voor half-om-half gehakt, oftewel een gehaktmengsel dat bestaat uit 50% rundvlees en 50% varkensvlees. Daar zit genoeg vet in om te zorgen dat het vlees niet uitdroogt. Neem dus geen rundergehakt, en zeker geen mager rundergehakt, daar zit te weinig vet in. Als je geen varkensvlees wilt gebruiken, ga dan eens voor lamsgehakt, dat is een beetje vetter dan rundergehakt en het kan ook heel goed gebruikt worden voor dit recept.

Gehaktbrood

Gehaktbrood; een verborgen schat

Maak je wel eens een gehaktbrood? Als je dat nog nooit hebt gedaan moet je dat echt eens doen. We helpen je op weg met de lekkerste recepten.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Gehaktbrood met verstopte eieren

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram half-om-half gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 rode chilipeper
  • 3 eetlepels panko
  • 1,5 theelepel zout
  • 2 theelepels Worcestershiresauce
  • vers gemalen peper
  • 1,5 eetlepel vers gehakte peterselie
  • 4 à 5 gekookte eieren*
  • 8 à 12 plakjes zeeuws spek**
  • gerookt paprikapoeder
  • olie om in te bakken en om in te vetten

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een gehaktbrood met verstopte eieren:

Je hebt een cakevorm of een patévorm met een inhoud van ongeveer een liter nodig om dit gehaktbrood te kunnen maken.

De hoeveelheid gekookte eieren* en Zeeuws spek** die je nodig hebt hang af van de lengte van de vorm die je gebruikt.

Verwarm de oven voor op 175 C.

Snipper de ui en de knoflook en maak de chilipeper schoon en snijd hem in ringetjes.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook, de ui en de chilipeper even aan. Zet het vuur uit en laat wat afkoelen.

Breek de rauwe eieren in een grote kom. Voeg de tomatenpuree, de Worcestershiresauce en wat zout en peper toe. Klop dit met een garde goed door elkaar. Voeg het gehakt, de peterselie, het uienmengsel en de panko toe en kneed dit goed door het gehakt.

Vet de vorm een beetje in met wat olie.

Doe ongeveer een laag van 2 centimeter gehakt in de vorm. Vorm een geul in het midden waar de gekookte eieren komen te liggen tot een diepte van circa een centimeter. Leg dan de eieren in de geul en bedek ze met de rest van het gehakt. Maak de bovenkant glad met de achterkant van een lepel die je even onder de koude kraan hebt gehouden. Bedek de bovenkant van het gehaktbrood met verstopte eieren met de plakjes Zeeuws spek en bestrooi ze met wat gerookt paprikapoeder.

Bedek de vorm met aluminiumfolie of zet als je een patévorm gebruikt het deksel erop. Zet de vorm in het midden van de oven en bak het gehaktbrood 40 minuten. Verwijder dan het folie of het deksel en bak nog een minuut of 10 zodat het spek wat krokant wordt. Voor degene met een vleesthermometer; bij een kerntemperatuur van ongeveer 75C is het gehaktbrood gaar.

Serveer het gehaktbrood met verstopte eieren warm of koud. Laat het in ieder geval even een minuut of 10 rusten voor je het aansnijdt.

Tafel lekker !!

Tags: EierenVlees
DeelPin4TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Reacties 5

  1. Marga says:
    4 maanden geleden

    Oeps vergeet de vraag over rundergehakt 😂🤪 sorry .

    Beantwoorden
  2. Marga says:
    4 maanden geleden

    Vraagje kan het ook met rundergehakt en is het half-om-half gehakt gekruid of niet? Ik gebruik geen toevoegingen van zout , vandaar.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      4 maanden geleden

      Als je bij een slager gehakt koopt, kun je vragen om gehakt zonder zout en kruiden, Marga. Eventueel koop je dan varkens- en rundergehakt apart en meng je het zelf.

      Beantwoorden
  3. Gea says:
    2 jaar geleden

    Goedenavond, is het ook mogelijk om voor dit recept kipgehakt te gebruiken?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Dat kan wel, Gea, maar let er dan wel op dat je kipgehakt gebruikt waar genoeg vet in zit, dus bijvoorbeeld gehakt gedraaid van kippendijen. Als je gehakt van alleen gewone kipfilet gebruikt loop je het risico dat het gehaktbrood met verstopte eieren te droog wordt.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!