• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gehaktbrood van wildgehakt

Ook leuk om bij een etentje te serveren

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Gehaktbrood van wildgehakt

Gehaktbrood van wildgehakt – Een gehaktbrood serveren bij een etentje? Waarom niet? Een groot stuk vlees doet het altijd wel goed bij zo’n gelegenheid en met een gehaktbrood scoor je altijd. Met een gehaktbrood van wildgehakt zet je helemaal iets speciaals op tafel. Dit vleesgerecht is zeker ook geschikt voor een etentje met een bijzonder karakter. Zelfs op je tweede kerstdag diner sla je absoluut geen flater met een gehaktbrood van wildgehakt. Serveer er een aardappelpuree of een aardappelgratin en wat gekookte spruitjes of rode kool bij en je hebt een prima maaltijd. Een chutney of wat cranberrycompote zijn er erg lekker bij. Het recept is makkelijk te maken en je vindt het onderaan de pagina.

Gehaktbrood van wildgehakt, maar let wel op de samenstelling van het gehakt!

In het recept voor het gehaktbrood van wildgehakt is hertengehakt gebruikt, waaraan wat worstvlees van varkenssaucijzen is toegevoegd. Dit omdat hertengehakt vrij mager is en een gehaktbrood snel te droog uitvalt. Het worstvlees maakt het geheel wat vetter en geeft een sappiger resultaat. Nu ga jij wildgehakt kopen. En dan kan het maar zo gebeuren dat er in het gehakt dat jouw poelier aanbiedt helemaal geen hert zit, maar bijvoorbeeld gans en wild rund. Of haas, konijn, wild zwijn, in elke willekeurige samenstelling. Vraag dus de poelier wat hij heeft gebruikt. Als het gehakt wat vetter is, kun je het worstvlees uit het recept weglaten en kun je bijvoorbeeld 950 gram wild zwijn-hertengehakt gebruiken. Kun je niet aan gehakt van 100% hert komen, overleg dan dus met de poelier of de slager wat je het beste kunt gebruiken om het recept voor het gehaktbrood van wildgehakt te maken.

Ga voor duurzaam wild

Let er ook op waar het wild dat je koopt om het recept voor het gehaktbrood van wildgehakt te maken vandaan komt. Wild is in basis duurzaam vlees, maar niet meer als het uit Nieuw-Zeeland wordt geïmporteerd. Overigens is dat meestal ook geen vlees van wilde herten, maar van herten die gefokt worden op enorme hertenfarms. Vraag dus naar lokaal, in Nederland, geschoten wild. Ook in Nederland wordt wild gefokt. Het enige waarvan je zeker weet dat het echt wild is zijn ree, haas en wild zwijn. Die dieren laten zich niet in gevangenschap fokken.

Gehaktbrood

Gehaktbrood; een verborgen schat

Maak je wel eens een gehaktbrood? Als je dat nog nooit hebt gedaan moet je dat echt eens doen. We helpen je op weg met de lekkerste recepten.

Gehaktbrood van wildgehakt

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 70 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 650 gram hertengehakt
  • 300 gram varkenssaucijzen
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels gedroogde cranberry's
  • 1/4 theelepel gemalen laurierblad
  • een snufje gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 5 eetlepels panko
  • 1 ei
  • 1 à 1,5 theelepel zout (het worstvlees bevat ook zout!)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een gehaktbrood van wildgehakt:

Week de gedroogde cranberry’s even in wat kokend water.

Haal het worstvlees uit de varkenssaucijzen. Gooi het vel weg.

Snipper de ui heel fijn. Hak de knoflook fijn.

Verhit een koekenpan en bak hier het spek zachtjes in uit. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze mee tot de uien lichtbruin zijn. Draai het vuur uit en laat het mengsel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een grote kom het hertengehakt met het worstvlees. Voeg de tijm, de zwarte peper, de laurier, de kruidnagel, het karwijzaad, het zout, de panko en het ei toe. Meng dit alles goed door het vlees.

Vervolgens meng je het afgekoelde spekmengsel en de uitgelekte cranberry’s toe en meng je die door het vleesmengsel.

Vet de vorm in met een beetje zonnebloemolie.

Doe het gehakt in de vorm en druk het goed aan. Maak de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Zorg dat er geen naadjes zijn.

Plaats de vorm in de oven en bak het gehaktbrood van wildgehakt in ongeveer 45 minuten gaar. De kerntemperatuur moet ongeveer 75 graden zijn.

Als je het gehaktbrood warm serveert laat het dan een minuut of 5 rusten voor je het aansnijdt. Serveer er een cranberrycompote of een chutney bij.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief