Er gaat weinig boven een zomerse barbecue met huisgemaakte spiezen. Deze gehaktspiezen maak je van puur rundergehakt en een flinke dosis smaakmakers die je zo naar de mediterrane kust brengen. Denk aan piment, paprikapoeder, tijm en knoflook. Door de ui grof te raspen en mee te kneden, krijg je een sappig mengsel dat zich goed laat vormen.
De truc zit ’m in het goed doorkneden én even de tijd nemen om de spiezen te vormen met behulp van plastic of karton. Zo krijg je stevige, gelijkmatige worsten die mooi garen op het rooster. Laat ze even opstijven in de koelkast: dat helpt ze mooi in vorm te blijven tijdens het grillen.
Serveer ze met wat platbrood, frisse salade en eventueel een yoghurtsausje. Lekker makkelijk, vol smaak en ideaal om met z’n allen buiten van te genieten. Dit is zo’n gerecht dat thuishoort bij lange tafels en warme avonden.
Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees
Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.
Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram rundergehakt
- 1 flinke ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 volle theelepels zoete paprikapoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel piment
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel grove zwarte peper
- 3 takjes peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Week zes houten spiezen in water zodat ze zich vol kunnen zuigen.
Rasp de ui op een grove rasp boven een kom, pers de knoflook en voeg toe.
Snijd de peterselie fijn en meng die samen met de rest van de ingrediënten bij de ui.
Kneed het mengsel goed door zodat alle smaken worden vermengd.
Verdeel het gehaktmengsel in zes gelijkmatige porties van ongeveer 100 gram.
Vorm de gehaktballen om de spiezen en leg deze in het midden van een opengeknipt diepvrieszakje.
Trek de bovenkant van het plastic over het vlees en gebruik een stukje stevig karton om het vlees tot gelijkmatige cilindervormige worsten te vormen. (zie foto’s in de tekst)
Leg de gehaktspiezen met mediterrane kruiden in de koelkast tot gebruik.
Grill de gehaktspiezen in ongeveer 10-15 minuten rondom gaar op de barbecue.
Tafel lekker !!