• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gemarineerde haaskarbonade

Het recept voor een heerlijk stukje mager varkensvlees

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Gemarineerde haaskarbonade

Gemarineerde haaskarbonade – Als je vaker varkensvlees hebt bereid, zul je vast bekend zijn met de haaskarbonade of de filetlapjes. Die magere stukjes mals vlees zijn populair vanwege de snelle bereiding en hun veelzijdigheid. Helaas komt het er van die veelzijdigheid vaak niet van en dus belanden ze met een beetje zout en peper in de pan. Neem eens de moeite om die haaskarbonade te marineren. Een gemarineerde haaskarbonade heeft echt zo veel meer smaak.

Haaskarbonade of filetlapje

Haaskarbonade is de magerste soort van de diverse karbonades. Er wordt massaal gekozen voor mager vlees, maar als je haaskarbonade van bijvoorbeeld Livar of Iberico koopt zul je zien dat die iets meer dooraderd zijn met hele dunne lijntjes vet. Dat maakt dat dit vlees niet alleen lekkerder is maar ook malser.

Haaskarbonades zie je steeds minder vaak, ze worden verkocht als filetlapjes. Het verschil is dat een haaskarbonade bot heeft die bij de filetlapjes verwijderd is. Heb je toch haaskarbonades kunnen bemachtigen laat dat bot er aan, het geeft het stukje vlees nog meer smaak.

Daarom is gemarineerd vlees zo lekker

De marinade voor de gemarineerde haaskarbonade bestaat uit iets zuurs, iets zoets en natuurlijk iets kruidigs. In dit geval is dat paprikapoeder en knoflook. Een marinade maken is echt supersimpel. Je mengt de ingrediënten en smeert die over het vlees. Dat vlees mag in een schaal liggen, maar nog makkelijker is het om de lapjes varkensvlees in een stevige goed afsluitbare plastic zak te stoppen met de marinade. Als je de gelukkige bezitter bent van een vacumeermachine dan is dit de gelegenheid om hem te gebruiken.

Die marinade heeft tijd nodig, minimaal een half uur maar liever nog een hele dag. Het zuur van de marinade zal de eiwitten afbreken zodat het vlees lekker zacht wordt, de kruiden kunnen in het vlees trekken met een heerlijke gemarineerde haaskarbonade als eindresultaat.

Lees ook:

Marineren recepten en tips vlees en vis

Marineren; dat voegt iets toe aan je product!

Marineren, dat is het op smaak brengen van een product naar je eigen smaak. En dat is niet zo bewerkelijk als je misschien zou denken!

Gemarineerde filetlapjes bakken

Filetlapjes zijn vaak zo dun gesneden dat ze supersnel klaar zijn. Bak ze daarom ook zeker niet te lang, twee tot 3 minuten per kant is vaak al voldoende. Snijd het vlees ook niet direct aan, maar laat het net als een biefstuk eventjes rusten. Door het rusten kunnen de sappen zich verdelen over het vlees en lopen ze er niet meteen uit want je hebt die moeite van het marineren tenslotte niet voor niets gedaan.

Karbonade recepten

Karbonade; tips en recepten

Zoek je een lekker karbonade recept? Ontdek er hier heel veel. Van oma's karbonade tot een karbonade in jus of karbonade uit de koekenpan.

Gemarineerde haaskarbonade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 haaskarbonades
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 3 eetlepels honing
  • zout en versgemalen peper
  • klontje boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Gemarineerde haaskarbonade maak je zo:

Plet de knoflook met een mes, bestrooi met een beetje zout en stamp dit fijn tot een pasta. Meng dit samen met de paprikapoeder, olijfolie, azijn, honing en peper. Wrijf de karbonades aan beide kanten goed in met het mengsel, dek af en laat minimaal 1 uur tot een dag intrekken.

Haal een half uurtje voor je de karbonades gaat bakken de karbonades uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen.

Dep de karbonades met een stukje keukenpapier een beetje droog zodat het tijdens het bakken niet te hard gaat spetteren.

Verwarm een koekenpan en doe daarin een klontje boter. Als de boter verkleurd is mogen de karbonades in de pan. Laat ze afhankelijk van de dikte 2-3 minuten per kant bakken tot ze mooi bruin en net gaar zijn. Draai het vuur uit en laat ze 5 minuten rusten.

Verdeel het vlees over de borden of een schaal. De karbonades zijn erg lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse groene salade.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin73VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief