Gemarineerde schouderkarbonade van de barbecue – Voor welk vlees kies jij als je gaat barbecueën? Ga je voor de kant-en-klare vleespakketten bij de slager of de supermarkt omdat dat het makkelijkste is? Kies er eens voor om zelf vlees te marineren en neem dan niet een mager filetlapje maar een lekkere doorregen schouderkarbonade. Veel werk is het niet, je moet er alleen rekening mee houden dat het vlees een paar uurtjes moet marineren.
Echt lekker vlees is niet altijd meer werk, maar vaak alleen meer tijd
De schouderkarbonade is een perfect stukje varkensvlees voor op de barbecue
Als je een makkelijk en snel stukje varkensvlees op de barbecue wilt leggen, dan is de schouderkarbonade een perfecte keuze. Het vlees heeft veel smaak en is vrij snel gaar. Die smaak wordt vooral bepaald door de kwaliteit van het vlees, maar ook de manier van kruiden of marineren.
Vaak wordt vergeten dat het vet in het vlees erg belangrijk is. Een schouderkarbonade heeft van die fijne randjes vet die tijdens het grillen lekker wegsmelten. Hierdoor kan het vlees bijna niet mislukken. Veel mensen die gaan barbecueën, vinden lekker eten belangrijk, maar niet iedereen weet hoe je het beste kan barbecueën. Als je voor gemarineerde karbonades kiest, weet je zeker dat ze een lekker vleesgerecht op hun bord krijgen.
Daarom kies je voor gemarineerde schouderkarbonade
Marineren gebeurt vooral bij vlees dat je gaat grillen. Dat marineren heeft meerdere redenen
- Marineren voegt smaak toe, de kruiden en specerijen trekken beter in het vlees.
- Het vlees veranderd door het marineren van structuur, het wordt malser door het zuur wat vaak in marinades zit.
- De olie in de marinade beschermt het vlees tegen uitdrogen en vastplakken op de grill.
- In een gemarineerde schouderkarbonade zit een beetje vet, waardoor het vlees bijna niet kan mislukken.
- Schouderkarbonade is een betaalbaar stukje varkensvlees.
Gemarineerde schouderkarbonade kan bijna niet mislukken
Geef de marinade de tijd
Je kunt het vlees insmeren met marinade en het direct bakken. Dit is kruiden, marineren heeft tijd nodig. Hoe lang is afhankelijk van wat je marineert. Een stukje vis hoeft maar kort te marineren en een groot stuk vlees weer veel langer. Varkensvlees, zoals lapjes schouderkarbonade, moet minimaal 2 uur of langer marineren. Echt lekker vlees is niet altijd meer werk maar vaak alleen meer tijd.
Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
Met varkensvlees op de barbecue maak je van elk grillmoment iets bijzonders. Kies vers vlees, marineer zelf en proef het verschil.
Karbonade; tips en recepten
Zoek je een lekker karbonade recept? Ontdek er hier heel veel. Van oma's karbonade tot een karbonade in jus of karbonade uit de koekenpan.
Gemarineerde schouderkarbonade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 schouderkarbonades
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels sherry
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels water
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 takjes rozemarijn
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gemarineerde schouderkarbonade:
Ris de blaadjes van het takje rozemarijn, snijd de knoflook en de peper in grove stukken. Doe dit, met de overige ingrediënten voor de marinade, in een hoge kom.
Zet een staafmixer in de marinade en maal het tot een redelijk gladde saus.
Bestrijk het vlees royaal met de marinade. Leg het vlees met de marinade in een afsluitbaar bakje en laat dit, minimaal 2 uur, maar liever langer in de koelkast marineren.
Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
Verwarm de barbecue.
Dep met een stukje keukenpapier de meeste marinade van het vlees. Druppel er een klein beetje olie op en verdeel dat over het vlees.
Gril het vlees, afhankelijk van de dikte van het vlees, aan beide zijdes 5-10 minuten tot het goudbruin en gaar is.
Serveer de gemarineerde schouderkarbonade met koolsla en een frisse aardappelsalade.
Tafel lekker !!