• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gemarineerde schouderkarbonade van de barbecue

Bij regen gewoon in een pan bakken

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Gemarineerde schouderkarbonade van de barbecue

Gemarineerde schouderkarbonade van de barbecue – Voor welk vlees kies jij als je gaat barbecueën? Ga je voor de kant-en-klare vleespakketten bij de slager of de supermarkt omdat dat het makkelijkste is? Kies er eens voor om zelf vlees te marineren en neem dan niet een mager filetlapje maar een lekkere doorregen schouderkarbonade. Veel werk is het niet, je moet er alleen rekening mee houden dat het vlees een paar uurtjes moet marineren.

Echt lekker vlees is niet altijd meer werk, maar vaak alleen meer tijd

De schouderkarbonade is een perfect stukje varkensvlees voor op de barbecue

Als je een makkelijk en snel stukje varkensvlees op de barbecue wilt leggen, dan is de schouderkarbonade een perfecte keuze. Het vlees heeft veel smaak en is vrij snel gaar. Die smaak wordt vooral bepaald door de kwaliteit van het vlees, maar ook de manier van kruiden of marineren.

Vaak wordt vergeten dat het vet in het vlees erg belangrijk is. Een schouderkarbonade heeft van die fijne randjes vet die tijdens het grillen lekker wegsmelten. Hierdoor kan het vlees bijna niet mislukken. Veel mensen die gaan barbecueën, vinden lekker eten belangrijk, maar niet iedereen weet hoe je het beste kan barbecueën. Als je voor gemarineerde karbonades kiest, weet je zeker dat ze een lekker vleesgerecht op hun bord krijgen.

Daarom kies je voor gemarineerde schouderkarbonade

Marineren gebeurt vooral bij vlees dat je gaat grillen. Dat marineren heeft meerdere redenen

  • Marineren voegt smaak toe, de kruiden en specerijen trekken beter in het vlees.
  • Het vlees veranderd door het marineren van structuur, het wordt malser door het zuur wat vaak in marinades zit.
  • De olie in de marinade beschermt het vlees tegen uitdrogen en vastplakken op de grill.
  • In een gemarineerde schouderkarbonade zit een beetje vet, waardoor het vlees bijna niet kan mislukken.
  • Schouderkarbonade is een betaalbaar stukje varkensvlees.

Gemarineerde schouderkarbonade kan bijna niet mislukken

Geef de marinade de tijd

Je kunt het vlees insmeren met marinade en het direct bakken. Dit is kruiden, marineren heeft tijd nodig. Hoe lang is afhankelijk van wat je marineert. Een stukje vis hoeft maar kort te marineren en een groot stuk vlees weer veel langer. Varkensvlees, zoals lapjes schouderkarbonade, moet minimaal 2 uur of langer marineren. Echt lekker vlees is niet altijd meer werk maar vaak alleen meer tijd.

Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Met varkensvlees op de barbecue maak je van elk grillmoment iets bijzonders. Kies vers vlees, marineer zelf en proef het verschil.

Karbonade recepten

Karbonade; tips en recepten

Zoek je een lekker karbonade recept? Ontdek er hier heel veel. Van oma's karbonade tot een karbonade in jus of karbonade uit de koekenpan.

Gemarineerde schouderkarbonade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 schouderkarbonades
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels sherry
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels water
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gemarineerde schouderkarbonade:

Ris de blaadjes van het takje rozemarijn, snijd de knoflook en de peper in grove stukken. Doe dit, met de overige ingrediënten voor de marinade, in een hoge kom.

Zet een staafmixer in de marinade en maal het tot een redelijk gladde saus.

Bestrijk het vlees royaal met de marinade. Leg het vlees met de marinade in een afsluitbaar bakje en laat dit, minimaal 2 uur, maar liever langer in de koelkast marineren.

Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.

Verwarm de barbecue.

Dep met een stukje keukenpapier de meeste marinade van het vlees. Druppel er een klein beetje olie op en verdeel dat over het vlees.

Gril het vlees, afhankelijk van de dikte van het vlees, aan beide zijdes 5-10 minuten tot het goudbruin en gaar is.

Serveer de gemarineerde schouderkarbonade met koolsla en een frisse aardappelsalade.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief