Gevulde kipfilet – Het vullen van de kipfilet is even wat werk, maar het resultaat is er dan ook naar. Gevulde kipfilet is een mooi voorbeeld van een vleesgerecht dat je ook op een feestelijk moment op tafel kunt zetten. Die kipfilets vul je met verse spinazie, dus dit is iets lekkers dat ook nog eens het voorjaar op je eettafel brengt. De gevulde kipfilet omwikkel je dan met plakjes parmaham. Verder vind je in dit gerecht ook nog flink wat andere groenten, en wel in de vorm van tomaten en kastanjechampignons. Serveer er wat gekookte of gebakken aardappels bij, en je hebt een complete en feestelijke maaltijd.
Kipfilets kiezen en kopen
Om gevulde kipfilets te kopen heb je kipfilet nodig. Je gaat natuurlijk wel voor verantwoorde kipfilet. Kiloknallers kunnen echt niet meer. En daarnaast, vlees van kippen die een beter leven hebben gehad smaakt ook beter. Let er ook op dat je filets koopt die allemaal ongeveer hetzelfde formaat hebben. Dat staat niet alleen mooier, maar het zorgt er ook voor dat ze allemaal tegelijk gaar zijn.
De gevulde kipfilet voorbereiden
Je hebt wat werk met de voorbereiding van dit hoofdgerecht met kipfilet, maar het resultaat mag er dan wel zijn, een prachtige ovenschotel met gevulde kipfilet waar iedereen blij van wordt. Wil je de kip serveren op een moment dat je gasten hebt, maar dan niet steeds in de keuken staan? Bereid het vleesgerecht dan voor volgens de kookinstructies, maar bak het nog niet af. Zet de schaal tot het moment dat je het in de oven schuift afgedekt in de koelkast. Als je het gerecht vanuit de koelkast opwarmt, zet het dan wel iets langer in de oven om te voorkomen dat de kipfilet niet gaar wordt of de gevulde kipfilet niet warm is van binnen.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Gevulde kipfilet
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 enkele kipfilets
- 500 gram kastanjechampignons
- 4 tomaten
- 100 gram babyspinazie
- 8 plakjes parmaham
- 1 blikje kokosmelk 165 ml
- 1 eetlepel kurkuma
- zout en peper
- enkele blaadjes verse salie
- neutrale olie
Bereidingswijze van dit recept
Gevulde kipfilet maak je zo:
Verwarm de oven voor op 180° C.
Snijd de kipfilet op het smalle deel in, maar niet helemaal door. Je kunt de filet dan openslaan, waardoor je één grote lap hebt. Leg er plasticfolie op en klop met een vleeshamer de filet wat dunner.
Kruid de kipfilets met zout en peper en leg er de spinazie op. Rol de kipfilet op en wikkel er twee plakjes rauwe ham omheen. Leg de gevulde kipfilets in de ovenschaal.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Was de tomaten en snijd ze in kwarten. Leg ze tussen de kipfilets.
Meng de kokosmelk met de kurkuma en overgiet hiermee de groenten. Leg er enkele verse salieblaadjes tussen.
Besprenkel de kipfilets met een klein beetje olie en zet de ovenschaal 35 minuten in de oven tot de kipfilets gaar zijn.
Snijd de kipfilet in dikke plakken en serveer de gevulde kipfilet met de groenten. Geef er wat aardappels bij.
Tafel lekker !!