• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gevulde varkenshaas met zuidvruchten en noten

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Gevulde varkenshaas met noten en zuidvruchten

Gevulde varkenshaas met zuidvruchten en noten – Varkenshaas is een populair stukje vlees dat vaak geserveerd wordt met een klassieke saus. Wat eten we vanavond? Gewoon een varkenshaasje. Alleen van die gedachte krijg je spontaan trek. Klaar toch? Nee. We willen je uitdagen om eens gevulde varkenshaas te maken. Daarmee zet je dat populaire varkenshaasje echt eens anders op tafel. Krijg je gasten? Dit gaat iedereen een verrassing vinden.

Varkenshaas is het edelste stukje vlees van het varken uit de binnenzijde van de rug. Je kunt het op vele verschillende manieren bereiden, aangepast aan elk seizoen of elke gelegenheid. Het recept voor gevulde varkenshaas dat ik hieronder met jullie deel heeft een winters karakter. Van oktober t/m februari kun je dit goed serveren. Dat komt voor door het gebruik van ingrediënten die passen bij de herfst en winter. Deze gevulde varkenshaas krijgt een vulling van noten en zuidvruchten met een fris zuiders accent door de mango. Daarnaast maken we een heerlijk zalfje van butternut pompoen.

Let even op, een varkenshaas is aan één kant dikker dan de andere kant. Bij de bereiding wordt het dunste deel vaak omgevouwen waardoor een mooiere gelijkmatige garing ontstaat.

Varkenshaas

Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees

Het meest malse stukje van het varken, dat is de varkenshaas. Lekker om zo te bakken, maar ook voor een saté of een brochette onverslaanbaar!

Gevulde varkenshaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 varkenshaas
  • 8 a 10 gedroogde ontpitte abrikozen
  • 1 a 2 eetlepels rozijnen
  • een handvol gemengde noten ( hazelnoten, walnoten, amandel noten…)
  • 1 grote eetlepel mangochutney
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel geplette koriander bolletjes
  • 1 theelepel curry poeder
  • boter
  • peper en zout
  • 1 kleine butternut-pompoen
  • 1 bouillon blokje kip
  • water

Bereidingswijze van dit recept

De gevulde varkenshaas maak je zo:

De rozijnen en abrikozen laten wellen in lauw water gedurende 15 min, uit laten lekken en dan goed droog deppen. De abrikozen in kleine stukjes snijden en mengen met de rozijnen en de fijngehakte noten( stukjes). Dit noten-zuidvruchten mengsel vervolgens mengen met de jam of chutney.

Het varkenshaasje met een lang mes aan de dikste zijde insnijden zodat er een soort langwerpige zak ontstaat. Het vruchtenmengsel erin lepelen en voorzichtig doorduwen ( zodat alles netjes in het vlees blijft zitten).

De kruiden mengen en het vlees hiermee inwrijven, hierna het vlees nog even in koelkast plaatsen.

De butternut pompoen schillen en van de pitten ontdoen, in kleine blokjes snijden en in pan met wat water, boter en een bouillonblokje zachtjes laten garen. Op tijd eventueel wat water bijvoegen,  eenmaal klaar deze laten uitlekken (vang het vocht op en zet even apart). De gare butternut  pompoen heel fijn mixen met eventueel een beetje vocht zodat je een heel smeurig zalfje krijgt, bij kruiden naar smaak.

De oven voorverwarmen op 175 graden. Boter verhitten in pan en de gevulde varkenshaas rondom aanbakken. Uit de pan nemen en in braadslede leggen. De gevulde varkenshaas samen met een paar klontjes boter dit in oven verder garen gedurende 10 à 20 minuten.

Voor de saus:

Gebruik het uitlek vocht van de butternut met wat witte wijn en laat zachtjes inkoken, breng op smaak met peper en zout, curry poeder en een eetlepel jam of chutney

Serveer de gevulde varkenshaas met aardappelkroketjes en zoete aardappel chips.

Tafel lekker !!

Tags: NotenVleesZuidvruchten
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief