• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Italiaanse burger; met Parmaham en Parmezaanse kaas

Daar hoort natuurlijk een lekkere Italiaanse wijn bij. Liever een biertje? Neem een Birra Moretti.

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Italiaanse burger

Italiaanse burger – Iedereen heeft er toch op zijn tijd behoefte aan om zijn of haar tanden eens in een lekkere burger, op een vers broodje en met een paar heerlijke toppings te zetten? Zo’n lekkere (ham)burger maak je dan natuurlijk wel zelf. Met vers gehakt, en wat lekkere toevoegingen zet je zo een heerlijke burger in elkaar. Zo kreeg de hamburger uit dit recept een Italiaans tintje door Parmezaanse kaas en Parmaham door het gehakt te mengen. Lekker op een knapperige Italiaanse bol in plaats van een zacht hamburgerbroodje. En je maakt hem nog een beetje meer Italiaans door behalve sla en een plak vleestomaat, wat gorgonzola en een plakje Parmaham op de burger te leggen. Heb jij al trek gekregen in een Italiaanse burger?

Echte Italiaanse Parmaham

Deze rauwe ham, afkomstig uit de provincie Parma, wordt op een traditionele manier aan de lucht gedroogd en bestaat volledig uit het vlees van varkens die in Italië geboren en gemest worden. De enige toevoeging aan het vlees is zeezout. Er mogen geen conserveringsmiddelen aan Parmaham worden toegevoegd. Dit natuurlijke product is een echte Italiaanse delicatesse, heerlijk om zo te eten, maar ook een geweldig ingrediënt om mee te koken. Het voorbeeld is dit recept voor een Italiaanse burger.

En natuurlijk ook de echte Parmezaanse kaas

Deze harde, Italiaanse kaas uit de omgeving van Parma ken je ongetwijfeld wel. Let er wel op dat je hem niet verwart met de Grana Padano die je veel in de Nederlandse supermarkten ziet liggen. Dat is namelijk niet hetzelfde en er zit wel degelijk smaakverschil tussen de Grana Padano die in heel Noord-Italië wordt geproduceerd en echte Parmezaanse kaas, uit de buurt van Parma.

Tips en variaties bij de Italiaanse burger met Parmaham en Parmezaanse kaas

Je kunt dit recept voor Italiaanse burgers op de barbecue maken, maar dat hoeft niet. Je kunt ze ook heel goed in een grillpan grillen, of gewoon in de koekenpan bakken.

Onderstaand vind je het recept voor de burger. Je kunt hem op een broodje naar eigen smaak doen, met toppings die jij lekker vindt!

Van de genoemde ingrediënten in het recept kun je 7 flinke burgers maken van ongeveer 170 gram per stuk. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze kleiner of dunner te maken.

Maak je vaker hamburgers? Voor een paar euro koop je een hamburgerpersje en dat is de investering zeker waard. Het bespaart je veel tijd en je krijgt mooie, gelijke burgers, die allemaal even snel gaar zijn.

Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas; de beroemdste Italiaanse kaas!

Parmezaanse kaas, dat is onbetwist de beroemdste Italiaanse kaas. Je gebruikt hem vast vaak in de keuken, maar wat weet jij van deze kaas?

Italiaanse burger; met Parmaham en Parmezaanse kaas

Porties: 6 - 8 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo rundergehakt
  • 100 gram Parmaham
  • 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • 1 à 1,5 theelepel zout
  • peper
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Italiaanse burgers:

Meng in een grote kom alle ingrediënten door elkaar.

Vorm van het vleesmengsel 6 tot 8 burgers. Let er op dat ze allemaal even groot zijn, anders zijn ze niet tegelijk gaar. Gebruik eventueel een weegschaal.

Gril de burgers op de barbecue of in een grillpan. Gewoon bakken in een koekenpan kan ook heel goed.

Doe de Italiaanse burger op een broodje naar keuze, met de toppings die jij lekker vindt.

Serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - BurgersVlees - GehaktVlees - Parmaham
DeelPin7VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief