Jägerschnitzel, schnitzel geserveerd met een romige jachtsaus – Het recept van deze schnitzel is een heerlijke aanvulling op al je andere schnitzel recepten. Deze variant bestaat uit een dun stukje vlees welke is overgoten met een heerlijk romige champignonsaus.
Keuzes maak je zelf
Voor deze schnitzel is het niet van belang welk vlees je kiest, het meest gebruikt is een varkensschnitzel maar uiteraard kun je zelf ook kiezen voor kip- of kalfsvlees. Of je de schnitzel al dan niet wil paneren is ook naar eigen smaak. Volgens het traditionele recept wordt de schnitzel niet vooraf gepaneerd, maar steeds vaker wordt de jägerschnitzel geserveerd met een gepaneerde schnitzel. Er zou voor een gepaneerde schnitzel worden gekozen omdat deze minder krimpen tijdens het bakken.
Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg
In 10 minuten kun je schnitzels zelf paneren. Met deze stap voor stap uitleg kan het niet misgaan en maak je zelf gepaneerde schnitzels.
Jägerschnitzel
Vleesgerecht voor 4 personen
- 4 kalfs/varkensschnitzels
- 2 eieren
- 2 el melk of slagroom
- 50 gram bloem
- 150 gram paneermeel
Voor de saus
- 1 el roomboter
- 1 el olijfolie
- 250 gram kastanje champignons
- 75 gram spekreepjes
- 1 rode ui
- 1 el tomatenpuree
- 25 cl witte wijn
- 225 ml runder bouillon
- 150 ml room
- 1/2 tl tijm
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el fijn gesneden peterselie
Paneer de schnitzels. Borstel de kastanje champignons schoon en snijd ze in, niet al te dunne, plakjes. Pel de ui en snijd deze fijn.
Verhit in een pan de roomboter en de olie bak hierin de champignons tot ze gaar zijn.Neem ze uit de pan en zet apart. Bak in het achter gebleven vet de spekreepjes aan. Voeg dan de ui toe. Zodra de ui glazig wordt voeg je de tomatenpuree toe. Blus je het geheel af met de witte wijn. Laat dit iets indikken en schenk dan de bouillon erbij. Laat dit 2 minuten doorkoken en voeg dan de room, de tijm en het paprikapoeder toe. Draai het vuur lager en doe de champignons terug bij de saus. Laat de saus nu zachtjes pruttelen tot hij tot gewenste dikte is ingedikt.
Bak de schnitzels tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de saus over de schnitzel en strooi er de peterselie over.
Tafel lekker !!
75 CL witte wijn is dit juist?
Oeps, dat is inderdaad niet juist. Dit moet 25 cl zijn Marcel. We passen het direct aan het recept.