Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto – Even een biefstukje bakken. In talloze huishoudens gebeurt dat met enige regelmaat. Want biefstuk….. okĆ©, vul die zelf maar in. In verreweg de meeste gevallen gaat het dan over biefstuk van rundvlees. Dat kan ook anders… Al eens gedacht aan kalfsbiefstuk met paddenstoelen? Want kalfsvlees en paddenstoelen, dat is een combinatie die heel goed samen in een gerecht gaan. Een lekker romige risotto past daar goed bij. Als je er ook nog een lekker frisse groene salade, of wat gekookte groente bij serveert, dan zet je een complete maaltijd op tafel.
Kalfsbiefstuk
Kies eens voor een kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto. Dat maakt kalfsvlees misschien tot een toegankelijkere vleessoort. Kalfsvlees is niet zo populair in ons land en dat zou het eigenlijk wel moeten zijn. Dat heeft ook iets te maken met de enorme zuivelproductie in Nederland. Want als er geen kalfjes geboren worden, is er nu eenmaal ook geen zuivelproductie mogelijk. Niet alle kalfjes kunnen opgroeien tot melkvee, en de helft zijn ook nog eens stiertjes. Dus waarom wel exporteren en niet zelf opeten? Want Nederland moet wel toe naar een veel duurzamere vlees en zuivelproductie. Met dit recept voor kalfsbiefstuk met paddenstoelen ben je misschien over te halen om dat kalfsvlees toch eens te proberen. Het is echt heel smaakvol vlees en dit recept kan je zeker overtuigen om dit vaker op tafel te zetten. Waarschijnlijk ben je aangenaam verrast als je het proeft.
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto, dat is heel gewoon lekker
Paddenstoelen zijn een dankbare, gezonde en voedzame inspiratiebron in de keuken. Combineer eens kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto. Heel bekend is de biefstuk met gebakken paddenstoelen. Dat kan dus ook een kalfsbiefstuk zijn. Neem gemengde paddenstoelen voor een beetje spanning in het vleesgerecht, maar schroom ook niet om bij dat kalfsvlees gewoon voor (kastanje)champignons te kiezen.
Kalfsvlees; waarom eten we dat niet vaker?
In Nederland wordt wel kalfsvlees geproduceerd, maar weinig gegeten. Toch is het erg lekker, dus tijd voor kalfsvlees!
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto
Print receptIngrediƫnten voor dit recept
- 700 gram kalfsbiefstuk, in blokjes
- 500 gram gemengde paddenstoelen, gesneden
- 5 takjes tijm, gerist
- 2 sjalotjes, fijn gehakt
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 300 gram risotto rijst
- 1 liter runderbouillon
- 100 ml droge witte wijn
- een klontje boter
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- olie en boter om te bakken
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto:
Bak de sjalot en knoflook in de olie.
Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak tot de paddenstoelen gaar zijn. Draai het vuur uit.
Smelt een klontje boter in een braadpan. Roer de rijst er door, zodat alle korrels een laagje vet krijgen. Blus af met de wijn en blijf roeren tot die is verdampt. Voeg dan een scheutje bouillon toe en blijf roeren tot dat opgenomen is door de rijst. Herhaal dit, verdeeld over ongeveer 18 minuten, tot de rijst gaar is. Breng op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet nodig) en roer de Parmezaan erdoor. Draai het vuur uit en doe het deksel op de pan.
Verhit wat boter in een koekenpan en bak de stukjes kalfsbiefstuk in een paar minuten rosƩ (of gaar indien gewenst). Voeg dit toe aan de paddenstoelen en warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto direct.
Tafel lekker !!