Kalfsbiefstuk – Als je het over biefstuk hebt, wordt er meestal biefstuk van rundvlees bedoeld. Toch zou je ook eens vaker voor kalfsvlees moeten kiezen. Vanuit duurzaamheid, maar vooral ook vanuit smaak. Je wilt tenslotte een lekker stukje vlees.
Melk drinken? Dan ook kalfsvlees eten!
Drink je regelmatig melk? Of eet je producten waar melk in verwerkt is? Eet dan ook eens vaker kalfsvlees. Een groot deel van het Nederlandse kalfsvlees wordt geëxporteerd. Waarom zou je dat doen?
Er is voldoende kalfsvlees beschikbaar omdat de melkconsumptie nu eenmaal verbonden is met kalveren. Waarom dan niet eens kalfsbiefstuk eten in plaats van biefstuk van rundvlees van vaak speciaal hiervoor gefokte runderen. Dat kalfvlees is er toch.
Zalig zacht vlees
Kalfsbiefstuk heeft een fantastische smaak. Het is lichter van kleur en zachter van maak dan een biefstuk van rundvlees. Het is nog jong vlees, dus geen taaie delen van overwerkte spieren, maar heerlijk zacht en mals vlees. Een kalfsbiefstuk bereid je op dezelfde manier als iedere andere biefstuk.
Haal het vlees een uurtje voor je het gaat bakken uit de koelkast om het op temperatuur te laten komen. Bak het daarna heel eenvoudig om en om in een lekkere klont roomboter. Maak van de aanbaksels uit de pan een heerlijke jus en geef er eventueel een sausje of gebakken champignons bij voor de liefhebber.
Wees origineel en zet eens kalfsbiefstuk op tafel
Krijg je gasten en wil je een lekker stukje vlees op tafel zetten. Koop dan eens kalfsbiefstuk. Dit is geweldig lekker, makkelijk te maken en snel klaar. Je kunt dit vleesgerecht met bijna elk bijgerecht serveren, omdat het van nature vrij neutraal is.
Dus of je nu rijst, aardappels of pasta gebruikt, kalfsbiefstuk is een uitstekende keuze. Ook met groenten kun je volop afwisselen, bloemkool, boontjes, gesmoorde paprika of een salade het kan allemaal. Met kalfsbiefstuk serveer je echt iets anders en je gasten zullen de smaak absoluut waarderen.
Kalfsvlees; waarom eten we dat niet vaker?
In Nederland wordt wel kalfsvlees geproduceerd, maar weinig gegeten. Toch is het erg lekker, dus tijd voor kalfsvlees!
Kalfsbiefstuk
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kalfsbiefstuk
- zout
- peper
- een klontje roomboter
- wat olijfolie
- aluminiumfolie
Bereidingswijze van dit recept
Kalfsbiefstuk bakken doe je zo:
Neem per persoon een kalfsbiefstukje van ongeveer 100 gram. Laat dit voor het klaarmaken een uurtje op kamertemperatuur komen.
Breng de kalfsbiefstukjes op smaak met zout en grof gemalen peper uit de molen.
Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Laat goed heet worden en bak hierin de kalfsbiefstukjes al naar gelang de dikte in ongeveer 2 tot 3 minuten rosé.
Haal de kalfsbiefstukjes uit de pan en laat ze 5 minuten rusten onder een stukje aluminiumfolie.
Maak intussen een jus door de aanbaksels met een klein scheutje water los te koken. Laat de jus een beetje inkoken.
Snijd de kalfsbiefstukjes overdwars in reepjes. Heerlijk met bijvoorbeeld aardappelpuree en een salade.
Tafel lekker !!
Waarom moet er nou weer aluminiumfolie overheen? Met een bolle deksel of een omgekeerd soepbord kan ‘t toch ook?!!
Je hebt een punt Mike, dat kan natuurlijk ook, beter voor het milieu ook.
Nooit zo bij stilgestaan wat betreft kalfs -vlees.
Maar bedankt voor de tip!:)