• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus

Heerlijk zacht van smaak

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus – Maak jij wel eens gehaktballetjes? Als je weer eens gehaktballetjes maakt, neem dan eens kalfsgehakt in plaats van rundergehakt of half-om-half. Het is weer eens wat anders en zeker zo lekker. Kalfsvlees is mager vlees, met een fijne structuur. Het is licht van kleur en zacht van smaak. Naarmate het kalf ouder wordt, wordt de kleur van het vlees donkerder. Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus zijn een prima gerecht voor een doordeweekse maaltijd, maar kunnen ook heel goed geserveerd worden bij een wat meer bijzondere gelegenheid.

Eet eens wat vaker kalfsvlees

Ga eens voor die kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus. Er wordt in Nederland niet heel veel kalfsvlees gegeten en dat mag best veranderen. 90% van het Nederlandse kalfsvlees wordt geëxporteerd. De reden dat er wel zoveel kalveren worden geboren in Nederland, is omdat melkkoeien regelmatig een kalf moeten werpen om melk te blijven produceren. Maar een heel klein deel van de vrouwelijke kalveren wordt gebruikt in de melkveehouderij. De stiertjes en de rest van de vrouwelijke kalveren worden gemest tot vleeskalveren en vervolgens geslacht. Dus als je melk drinkt of andere zuivelproducten gebruikt, zou je het eten van kalfsvlees niet moeten afwijzen. Een kalf is tot de leeftijd van een jaar een kalf. Daarna is het een rund.

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus passen bij veel andere smaken

Kalfsgehaktballetjes is een vleesgerecht dat zacht van smaak is. Je kunt het daarom met veel andere smaken combineren. De champignons kun je eventueel vervangen door gemengde paddenstoelen. Je kunt de kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus heel goed van tevoren klaarmaken en weer opwarmen op het moment dat je wilt gaan eten. Serveer de balletjes eens met gnocchi. Dat is een Italiaans gerecht dat van aardappel wordt gemaakt. De smaak daarvan past heel goed bij de kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus.

Gehaktballetjes

Gehaktballetjes

De lekkerste gehaktballetjes? Die vind je op Lekker Tafelen! Internationale balletjes, kipgehaktballetjes, balletjes voor elke smaak!

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Kalfsvlees

Kalfsvlees; waarom eten we dat niet vaker?

In Nederland wordt wel kalfsvlees geproduceerd, maar weinig gegeten. Toch is het erg lekker, dus tijd voor kalfsvlees!

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus

Porties: 3 tot 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kalfsgehakt
  • rasp van een halve citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper
  • 10 blaadjes salie, fijn gesneden
  • 250 gram champignons
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 ml runderbouillon
  • boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus:

Doe het gehakt met de citroenrasp, het citroensap, de helft van de salie, het zout, het paneermeel, het ei en wat zwarte peper in een grote kom. Meng alles goed door elkaar en vorm er balletjes van, ter grootte van een golfbal. Leg ze op een bord en laat een half uur opstijven in de koelkast.

Verhit wat boter in een braadpan. Bak hier in de ui met de knoflook glazig. Voeg dan de champignons toe en bak die mee tot ze gaar zijn. Roer de crème fraîche er door en verdun de saus met de bouillon. Als het te dun wordt, laat de saus dan nog even inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit wat boter in een grote koekenpan. Bak hier in de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Als de gehaktballetjes gaar zijn, schep ze dan voorzichtig door de saus. Strooi de andere helft van de salie erover om te garneren.

Serveer met gnocchi, pasta, of gekookte aardappels en gekookte groente of een groene salade.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Gegrilde T-bone steak
Vleesgerechten

Gegrilde T-bone steak

Gegrilde Tomahawk
Vleesgerechten

Gegrilde Tomahawk; inclusief rub en bbq saus

Noedels met spitskool
Wokken

Noedels met spitskool en gemarineerde kip

biefstuk van de grill
Vleesgerechten

Biefstuk van de grill; met een fantastische marinade

Reacties 3

  1. Margriet van Stratum says:
    4 jaar geleden

    Ik word hoe langer hoe meer fan van jullie site. Vandaag hebben we gesmuld van deze gehaktballetjes in roomaus. In plaats van champignons heb ik eekhoorntjesbrood genomen en als pasta tagiatella met eekhoorntjesbrood. Ik had geen gekleurde bietjes, dus werden het rode , even voorgekookt en daarna in de oven. Helemaal top!

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      4 jaar geleden

      Klinkt goed, Margriet! Eekhoorntjesbrood in plaats van champignons lijkt ons ook erg lekker. Goed idee!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!