Kalfskotelet bakken is een heerlijke manier om een mooi stuk kalfsvlees tot zijn recht te laten komen. Je gebruikt verse knoflook, takjes tijm en een beetje zeezout voor een smaakvolle en eenvoudige bereiding. Of je nu kiest voor de pan of de barbecue, dit gerecht vraagt vooral om aandacht, niet om ingewikkelde handelingen. Het resultaat? Een sappige kalfskotelet die je aan tafel in dunne plakjes snijdt en deelt.
Het fijne aan kalfskotelet bakken is dat je geen ingewikkelde ingrediënten nodig hebt. Je brengt het vlees eenvoudig op smaak met olie, tijm en knoflook, laat het even intrekken en bakt het daarna rustig tot het mooi bruin is. Door het vlees even te laten rusten in aluminiumfolie na het bakken, blijven de sappen behouden en snijd je het makkelijk in reepjes. Een mooi gerecht voor wie samen wil genieten van goed bereid vlees.
Kalfskotelet bakken
Ingrediënten:
- 2 dikke kalfskoteletten
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 takjes tijm
- zeezout
- zwarte peper uit de molen
- roomboter (bij in de pan bakken)
Zo maak je Kalfskotelet bakken:
Pers de knoflook en meng die met de olijfolie.
Haal de kalfskoteletten uit de koelkast en besmeer ze met de olie. Bestrooi de koteletten met de tijmblaadjes en zwarte peper uit de molen. Wrijf dit er even goed in en laat dit 15 minuten afgedekt op kamertemperatuur liggen.
Verwarm een pan tot heel heet of zorg ervoor dat de barbecue op temperatuur is.
Doe een klontje boter in de pan en zorg ervoor dat die mooi bruin kleurt. Leg het vlees in de pan en bak dit 5 minuten aan beide kanten. Ga niet schuiven of prikken in het vlees, maar laat dit rustig bakken.
Haal na het bakken het vlees uit de pan en bestrooi met grof zeezout. Verpak het in aluminiumfolie en laat het zo 5 tot 10 minuten rusten.
Als je de kalfskoteletten in de pan gebakken hebt, kun je een klein scheutje water of wijn in de pan bij de aanbaksels gieten en ze even los koken. Breng op smaak met zout en peper voor een heerlijk krachtige jus.
Serveer de gebakken kalfskotelet in reepjes gesneden op een robuuste plank voor een wauw effect.
Tafel lekker !!
Kalfskotelet bakken – Een kalfskotelet uit de pan of van de barbecue is een geweldig lekker stuk kalfsvlees en een genot voor de vleesliefhebber. Hoe stoer is het om een groot stuk vlees op de barbecue te garen en later aan te snijden en lekker samen te delen met je tafelgenoten.
Kalfskotelet bakken met verse ingrediënten
Een heerlijke kalfskotelet van een flink formaat is geweldig om te grillen op de barbecue. Maar ook als je niet gaat barbecueën is dit een geweldig stuk vlees. Je bakt het ook net zo makkelijk in een koekenpan. Een kotelet is voldoende voor 2 personen. Ga niet vooraf het vlees in porties snijden, maar snij er na het bakken dunne plakjes van die je verdeelt. Zo gaart het vlees mooier en blijft het malser. Door het aan tafel in dunne plakjes te snijden kun je het ook makkelijker delen. Bovendien zijn die plakjes tien keer lekkerder dan een kleine kotelet.
Zo bereid je kalfskotelet bakken met smaak
Een groot stuk vlees zoals een kalfskotelet bakken vergt een beetje geduld. Het is niet eventjes een stukje vlees bakken en klaar. Niet dat het veel werk is, maar je moet er gewoon even de tijd voor nemen. Zo moet je het vlees minimaal een kwartier vooraf uit de koelkast halen en kruiden. Dit doe je omdat het vlees dan om temperatuur kan komen en niet zo schrikt van het enorme temperatuurverschil.
Als de kalfskotelet dan toch uit de koelkast ligt, kun je hem ook alvast kruiden, zodat die kruiden lekker in het vlees kunnen trekken. Zie het een beetje als marineren, de smaak wordt er alleen maar beter van.
Kalfskotelet bakken met knoflook en tijm
Een stoer stuk vlees verdient stoere smaken. De krachtige smaken van knoflook en tijm passen dan ook perfect bij dit heerlijke stuk vlees. Wrijf de geperste knoflook en de verse tijm er goed in en laat lekker intrekken. Het zout voeg je pas toe na het bakken van de kalfskotelet. Het liefst gebruik je daarvoor grof zeezout. Dit zeezout lost namelijk niet helemaal op, wat tijdens het eten voor een extra smaakaccent zorgt.
Door het vlees na het bakken nog even te laten rusten in aluminiumfolie, blijven de vleessappen behouden en kun je mooie plakjes snijden. Eventueel kun je de aanbaksels in de pan loskoken met een scheutje water of wijn. Een simpele jus met veel smaak, precies zoals het hoort bij kalfskotelet bakken.
Kalfskotelet bakken
Ingrediënten voor dit recept
- 2 dikke kalfskoteletten
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 takjes tijm
- zeezout
- zwarte peper uit de molen
- roomboter (bij in de pan bakken)
Bereidingswijze van dit recept
Pers de knoflook en meng die met de olijfolie.
Haal de kalfskoteletten uit de koelkast en besmeer ze met de olie. Bestrooi de koteletten met de tijmblaadjes en zwarte peper uit de molen. Wrijf dit er even goed in en laat dit 15 minuten afgedekt op kamertemperatuur liggen.
Verwarm een pan tot heel heet of zorg ervoor dat de barbecue op temperatuur is.
Doe een klontje boter in de pan en zorg ervoor dat die mooi bruin kleurt. Leg het vlees in de pan en bak dit 5 minuten aan beide kanten. Ga niet schuiven of prikken in het vlees, maar laat dit rustig bakken.
Haal na het bakken het vlees uit de pan en bestrooi met grof zeezout. Verpak het in aluminiumfolie en laat het zo 5 tot 10 minuten rusten.
Als je de kalfskoteletten in de pan gebakken hebt, kun je een klein scheutje water of wijn in de pan bij de aanbaksels gieten en ze even los koken. Breng op smaak met zout en peper voor een heerlijk krachtige jus.
Serveer de gebakken kalfskotelet in reepjes gesneden op een robuuste plank voor een wauw effect.
Tafel lekker !!
