• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Zachte schnitzel, krokant gebakken, met gesmolten graskaas als romige smaakmaker

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Een kalfsschnitzel van de boerderij is geen standaard vleeslapje uit het koelvak. Dit is mals vlees van een jonge rund, vaak met een zachtere structuur en een fijne smaak. En als je dan toch kiest voor zo’n mooi stuk vlees, maak je ‘m natuurlijk helemaal zelf klaar. Met een laagje paneermeel, gebakken in roomboter én daarna overbakken met een flinke plak verse graskaas.

Als je het zelf maakt weet je wat erin gaat. Geen bindmiddelen, conserveermiddelen of voorverpakte paneermixen. Gewoon bloem, ei en paneermeel – en dat paneermeel mag gerust vers zijn van oud brood.

De graskaas maakt het af. Deze seizoenskaas komt van koeien die net weer de wei in zijn gegaan. De smaak is fris en romig, en hij smelt heerlijk over een warme schnitzel.

Zo bak je een schnitzel zonder gedoe

Je bakt de schnitzels in olie én roomboter. Olie zorgt dat je de juiste temperatuur haalt, boter geeft de smaak. De schnitzels zelf haal je eerst door bloem, dan ei, dan paneermeel. Even goed aandrukken, dan krijg je die lekkere goudbruine korst.

Na het bakken smelt je de kaas op twee manieren: in de oven, als je ze warm houdt en krokant wilt houden. Of in de pan, met een deksel erop, voor een extra smeuïg resultaat. Beide werken prima, dus kijk wat jij handig vindt.

De frisse zuren van de citroen doen het uitstekend bij het romige van de kaas. Even knijpen over het vlees vlak voor je gaat eten – dat maakt echt het verschil.

Verse graskaas in plaats van kant-en-klare plakjes

In veel recepten kom je standaard jong belegen kaas tegen, vaak al voorgesneden. Maar juist bij dit soort gerechten proef je het verschil. Graskaas is zachter, voller van smaak en smelt beter. En als je bij de boerderij of kaasboer koopt, weet je ook wat je eet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor graskaas van een specifieke regio, of zelfs biologisch – net wat jij belangrijk vindt.

Gebruik een kaasschaaf of snijd zelf dikke plakken van een stuk kaas. En rasp restjes gerust over een salade of broodje de volgende dag. Niets verspillen.

Serveer- en bewaartip

Serveer de kalfsschnitzel met graskaas direct uit de oven of pan. Combineer ‘m met wat gekookte krieltjes of een frisse groene salade. Bewaren kan ook: laat restjes snel afkoelen, dek af en bewaar tot 2 dagen in de koelkast. Opwarmen doe je in de oven op 150 graden, zo blijft de kaas mooi gesmolten zonder dat het vlees taai wordt.

graskaas

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

Vanaf eind mei, begin juni is er weer graskaas, gemaakt van melk van koeien die weer buiten lopen. Een heerlijk jonge en romige kaas.

Schnitzels zelf paneren

Schnitzels

Heerlijke recepten voor schnitzels. Inclusief tips voor paneren.

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Porties: 4 schnitzels
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kalfsschnitzels
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 200 paneermeel
  • zout en peper
  • kerriepoeder
  • 1 citroen
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 gram roomboter
  • 400 gram graskaas

Bereidingswijze van dit recept

Sla de schnitzels plat en bestrooi ze met zout, peper en kerriepoeder naar smaak.

Zet drie borden klaar: één met bloem, één met losgeklopte eieren en één met paneermeel.

Haal de schnitzels één voor één door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.

Verhit de olie in een ruime pan en voeg de boter toe. Laat de boter lichtbruin worden.

Bak de schnitzels in porties van twee, ongeveer 5 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Voeg indien nodig extra olie toe voor de volgende portie schnitzels.

Houd de gebakken schnitzels warm in een oven op 180 graden Celsius.

Snijd de kaas in plakken.

Optie 1: Leg de schnitzels op een ovenplaat, verdeel de kaas erover en laat deze in de oven op 180 graden Celsius in ongeveer 10 minuten smelten.

Optie 2: Leg de kaas op de schnitzels in de pan, dek af met een deksel en laat de kaas op laag vuur smelten.

Snijd de citroen in partjes en serveer deze bij de schnitzels voor een frisse smaak.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Pikante drumsticks van de barbecue
Vleesgerechten

Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade

Oosterse kippendijen van de barbecue
Vleesgerechten

Oosterse kippendijen van de barbecue

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!