Kebab menu van de barbecue met Tzatziki en Fregola – De Turkse specialiteit Kebab kennen jullie vast allemaal wel. Maar heb je al eens bedacht om deze zelf te maken en op de barbecue te leggen? Velen kennen het alleen van de grillrooms in ons land, maar het is echt niet zo moeilijk om kebab zelf te maken! Zelfgemaakte kebab is, met de juiste kruiden, een topper op jouw barbecue. En dan bedoelen we echt niet de barbecue die alleen maar vol vlees ligt. We combineren de kebab met andere lekkernijen en maken er een complete maaltijd van. Gezond, lekker en rond de barbecue is het ook nog eens heel gezellig.
De traditionele kebab wordt van lamsgehakt gemaakt, maar varieer ook eens met gemengd gehakt, rundergehakt of kipgehakt. We gebruiken verschillende specerijen en dat maakt niet alleen de onovertroffen smaak van je kebab, het geeft ook een heerlijke geur als je ze op de barbecue legt. Wanneer je eenmaal deze Zuiderse- en aromatische geur in je achtertuin hebt kun je er op rekenen dat het binnen de korst mogelijke keren druk is rond jouw barbecue.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Kebab menu van de barbecue met Tzatziki en Fregola
- 500 gram (lams)gehakt
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 eetlepel gemalen koriander
- 1 eetlepel gemalen komijn
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel chili
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel gemalen gember
- ½ theelepel zwarte peper
- 40 gram gehakte pistache noten
- 2 eetlepels fijngesnipperde peterselie
- 1 ei
- 4 eetlepels paneermeel met paprika & peterselie
Meng het gehakt met al de ingrediënten en verdeel dit in 7 porties. Maak deze met natte handen langwerpig van vorm. Prik de kebabs aan houten of ijzeren satépennen. Bij gebruik van houten pennen deze eerst een half uur in water weken om verbranden te voorkomen.
Grill ze op de bbq bij ongeveer 180 graden. Grill zodanig dat de kebabs niet of nauwelijks met de vlammen in aanraking komen.
Maak ondertussen de tzatziki
Serveer met Fregola. Dit wordt ook wel Fregula genoemd en is een specialiteit uit Sardinië. Deze pastasoort is gemaakt van grove griesmeel (semola). Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar.
- Fregola Sarda: De ongeroosterede variant van Fregola
- Fregola Tosta (grof of fijn): Deze fregola wordt na het drogen licht in de oven geroosterd. Hierdoor ontstaan ook de kleurverschillen
- Fregolla allo zafferano: In deze versie van de Fregola wordt saffraan verwerkt
Kook de Fregola volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de kebabs met de fregola, de tzatziki en een verse salade.
Tafel lekker