• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kip in het pannetje; de klassieker!

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
1
Kip in het pannetje

Kip in het pannetje; de klassieker! – Dit is typisch zo’n recept dat in de jaren 70 in de nodige restaurants op de kaart stond. Inmiddels allang vervangen door meer trendy gerechten natuurlijk. Maar eigenlijk is dat jammer, want het is wel een erg lekker recept. En veel mensen die zijn opgegroeid in de jaren 70 zullen het zich zeker nog kunnen herinneren. Als je van kip houdt, zul je het zeker lekker vinden. Hoe klassiek dit gerecht ook is, we hebben gemerkt dat ook jongere generaties kip die op die manier klaar is gemaakt zeker waarderen! En laat die ‘Kip in het pannetje’ nu een vleesgerecht zijn wat ook nog eens heel makkelijk te maken is. De bereidingstijd van 75 minuten klinkt erger dan het is, de kip suddert een uur op een laag vuurtje. Je hebt er weinig omkijken naar.

Doe eens gek, en ga een avondje terug naar de jaren 70 met ‘Kip in het pannetje’!

Het meest veelzijdige stukje vlees

Dat is de bekende leus uit de kipreclame. In dit geval gaat dat ook echt op, want je kunt voor dit recept met bijna alle delen van de kip maken. In dit recept worden kippendijen gebruikt, maar kippenpoten, drumsticks, of een hele kip in 8 delen gesneden kan ook heel goed. Kipfilet is een minder goed idee, je loopt de kans dat dat erg droog wordt. Wil je liever geen botjes, gebruik dan kippendijfilet.

Ga je ‘Kip in het pannetje’ maken, koop dan scharrelkip van goede kwaliteit en zeker geen kiloknallers. Je slager of poelier zal je hier graag advies over geven. Hij of zij weet ook de herkomst van de kip. Daarnaast, een kip van goede kwaliteit en herkomst smaakt gewoon een stuk beter!

Kip uit het pannetje

Tips en weetjes bij het recept voor kip in het pannetje

Kip in het pannetje is een leuk recept om te serveren als je gasten krijgt en niet te ingewikkeld wilt koken. Je kunt het een dag van tevoren maken, af laten afkoelen en in de koelkast bewaren.

Je kunt van kip in het pannetje een eenpansgerecht maken door 20 minuten voor het einde van de kooktijd wat stukken rauwe, vastkokende aardappels toe te voegen en die in de saus te laten garen. Een groene salade erbij voor de vitamientjes en je maaltijd is compleet!

Kippendijen

Kippendijen – meer smaak, meer gemak

Kippendijen zijn malser en smaakvoller dan kipfilet. Ontdek waarom dit stukje kip een slimme keuze is voor soepen, snacks en hoofdgerechten.

Kip in het pannetje

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 kippendijen, of 1 kip in 8 stukken, of 8 drumsticks
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke winterpeen, in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 50 gram boter
  • olie om in te bakken
  • 300 ml rode wijn
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • zout en peper
  • wat gehakte peterselie ter garnering

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kip in het pannetje:

Bestrooi de kipdelen met zout en peper.

Verhit de boter en de olie in een braadpan die groot genoeg is, zo dat alle ingrediënten er goed in passen. Bak de kip rondom bruin aan, haal het vervolgens uit de pan en leg het even weg op een bord.

Bak de spekjes uit in hetzelfde braadvet. Voeg dan de ui, de knoflook, de winterpeen en de bleekselderij toe en bak ze even mee. Daarna de tomatenpuree erbij en ook even mee bakken.  Schenk de bouillon en de wijn in de pan, voeg de tijm toe en breng alles weer aan de kook.

Doe de kipdelen terug in de pan en laat ze op een zacht vuurtje een uurtje sudderen.

Bestrooi de kip in het pannetje voor je het gaat serveren met wat gehakte peterselie. Lekker met gekookte aardappels, aardappelpuree of gebakken aardappels en gekookte groente of een salade.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin11VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Reacties 5

  1. saske says:
    1 jaar geleden

    Hmmmm… smaakt naar vroeger. Ik doe er ook nog een fijngesnipperde puntpaprika en een hand diepvriesdoppers in, 15 minuten voor het einde vd gaartijd. Geeft een klein zoetje en staat vrolijk. Ipv aardappels eten wij het gerecht met een goede knapperige baguette waarvan je een stuk afscheurt en de saus mee opveegt. Een rode Faugères smaakt er prima bij.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      1 jaar geleden

      Dat klinkt goed, Saske!

      Beantwoorden
  2. Lia says:
    4 jaar geleden

    Het recept met kip ga ik een keer maken maar wel met kippendijen. Lijk mij een heerlijk recept als je visite krijgt. Als je een hele kip gebruikt is dan een uur sudderen genoeg?

    Beantwoorden
    • saske says:
      1 jaar geleden

      Voor kipdijen is een uur genoeg, maar het hangt een beetje af van de leeftijd vd kip. Voor een boerenkip heb je 15-30 minuten langer nodig. Maak het een dag tevoren, zodat je niet staat te hannessen tegen etenstijd met een niet-gare kip. Bovendien is dit gerecht, als alle stoofschotels, een dag later nog veel en veel lekkerder.

      Beantwoorden
      • Elise de Haan says:
        1 jaar geleden

        Bij het testkoken, met kippendijen, en ook als je drumsticks gebruikt, is bij mij gebleken dat een uur meer dan genoeg om het vlees heel goed gaar te krijgen. Ik ben het met je eens dat een stoofschotel een dag later beslist lekkerder is!

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief