• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kip in het pannetje; de klassieker!

1
Kip in het pannetje

Kip in het pannetje; de klassieker! – Dit is typisch zo’n recept dat in de jaren 70 in de nodige restaurants op de kaart stond. Inmiddels allang vervangen door meer trendy gerechten natuurlijk. Maar eigenlijk is dat jammer, want het is wel een erg lekker recept. En veel mensen die zijn opgegroeid in de jaren 70 zullen het zich zeker nog kunnen herinneren. Als je van kip houdt, zul je het zeker lekker vinden. Hoe klassiek dit gerecht ook is, we hebben gemerkt dat ook jongere generaties kip die op die manier klaar is gemaakt zeker waarderen! En laat die ‘Kip in het pannetje’ nu een vleesgerecht zijn wat ook nog eens heel makkelijk te maken is. De bereidingstijd van 75 minuten klinkt erger dan het is, de kip suddert een uur op een laag vuurtje. Je hebt er weinig omkijken naar.

Doe eens gek, en ga een avondje terug naar de jaren 70 met ‘Kip in het pannetje’!

Het meest veelzijdige stukje vlees

Dat is de bekende leus uit de kipreclame. In dit geval gaat dat ook echt op, want je kunt voor dit recept met bijna alle delen van de kip maken. In dit recept worden kippendijen gebruikt, maar kippenpoten, drumsticks, of een hele kip in 8 delen gesneden kan ook heel goed. Kipfilet is een minder goed idee, je loopt de kans dat dat erg droog wordt. Wil je liever geen botjes, gebruik dan kippendijfilet.

Ga je ‘Kip in het pannetje’ maken, koop dan scharrelkip van goede kwaliteit en zeker geen kiloknallers. Je slager of poelier zal je hier graag advies over geven. Hij of zij weet ook de herkomst van de kip. Daarnaast, een kip van goede kwaliteit en herkomst smaakt gewoon een stuk beter!

Kip uit het pannetje

Tips en weetjes bij het recept voor kip in het pannetje

Kip in het pannetje is een leuk recept om te serveren als je gasten krijgt en niet te ingewikkeld wilt koken. Je kunt het een dag van tevoren maken, af laten afkoelen en in de koelkast bewaren.

Je kunt van kip in het pannetje een eenpansgerecht maken door 20 minuten voor het einde van de kooktijd wat stukken rauwe, vastkokende aardappels toe te voegen en die in de saus te laten garen. Een groene salade erbij voor de vitamientjes en je maaltijd is compleet!

Kippendijen

Kippendijen – meer smaak, meer gemak

Kippendijen zijn malser en smaakvoller dan kipfilet. Ontdek waarom dit stukje kip een slimme keuze is voor soepen, snacks en hoofdgerechten.

Kip in het pannetje

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 kippendijen, of 1 kip in 8 stukken, of 8 drumsticks
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke winterpeen, in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 50 gram boter
  • olie om in te bakken
  • 300 ml rode wijn
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • zout en peper
  • wat gehakte peterselie ter garnering

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kip in het pannetje:

Bestrooi de kipdelen met zout en peper.

Verhit de boter en de olie in een braadpan die groot genoeg is, zo dat alle ingrediënten er goed in passen. Bak de kip rondom bruin aan, haal het vervolgens uit de pan en leg het even weg op een bord.

Bak de spekjes uit in hetzelfde braadvet. Voeg dan de ui, de knoflook, de winterpeen en de bleekselderij toe en bak ze even mee. Daarna de tomatenpuree erbij en ook even mee bakken.  Schenk de bouillon en de wijn in de pan, voeg de tijm toe en breng alles weer aan de kook.

Doe de kipdelen terug in de pan en laat ze op een zacht vuurtje een uurtje sudderen.

Bestrooi de kip in het pannetje voor je het gaat serveren met wat gehakte peterselie. Lekker met gekookte aardappels, aardappelpuree of gebakken aardappels en gekookte groente of een salade.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.