• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

Je hoeft na het eten van deze kip niet in quarantaine

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
0
Kip met 40 teentjes knoflook

Kip met 40 teentjes knoflook  – Niet direct op de loop gaan als je de titel van dit recept hebt gelezen. Het klinkt een stuk heftiger dan het lijkt, en veel belangrijker, het is gewoon heel erg lekker! Kip met 40 teentjes knoflook is een kipgerecht uit de oven dat heel makkelijk te maken is. Een hele kip klaarmaken lijkt moeilijk, maar dat is het niet en het is een recept dat niet veel voorbereiding vraagt. De knoflook hoef je niet te pellen, je snijdt wat groenten en citroen, je vult de kip, de rest leg je eronder en om heen, en de oven doet de rest. Lekker met wat geroosterde aardappels en een groene salade.

Kies bewust een (hele) kip

Dit recept kan ook gemaakt worden met kipdelen als kippendijen of kippenbouten. Toch valt ervoor te pleiten om voor het klaarmaken van kip met 40 teentjes knoflook een hele kip te gebruiken. De kippendijen en -bouten zijn na de kipfilets de meest verkochte delen van de kip. De rest wordt veel minder verkocht. Als je een hele kip gebruikt, eet je het hele dier. Dus dan maak je een bewuste keuze. En natuurlijk koop je wel een ‘verantwoorde’ kip voor dit recept. Een echte scharrelkip is wel duurder dan een gewone kip, maar je eet ongetwijfeld een stuk lekkerder met het idee dat de kip op je bord een beter leven heeft gehad.

Kip met 40 teentjes knoflook… echt waar?

Toen je de titel van dit recept las, vroeg je je mogelijk af of je na het eten van het gerecht minstens drie dagen in quarantaine moet, omdat er een enorme knoflookwalm om je heen hangt. Ter geruststelling, bij het braden van een kip met 40 teentjes knoflook gebruik je de knoflookteentjes ongepeld. Ze worden onder andere gebruikt om de kip te vullen, en als smaakmaker tijdens het klaarmaken onder en rond de kip. De knoflooksmaak die ze afgeven is niet extreem. Daarnaast, knoflook die heel goed gegaard is, en dat is het zeker na 90 minuten in de oven, geeft veel minder knoflookgeur af dan rauwe knoflook. Je kunt dus met een gerust hart kip met 40 teentjes knoflook eten!

Knoflook

Knoflook; een geurige smaakmaker

Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!

Gebraden kip

Gebraden kip; sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Kip met 40 teentjes knoflook

Kip met 40 teentjes knoflook

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 100 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 scharrelkip van ongeveer 1500 gram
  • 40 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1 ui, in grove, kwart ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 citroenen, in halve plakjes
  • 4 takjes rozemarijn
  • een klein bosje tijm
  • olijfolie
  • 150 ml witte wijn
  • zout en peper
  • keukentouw

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kip met 40 teentjes knoflook:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bestrooi de kip van binnen met zout en peper. Vul de kip met wat teentjes knoflook, een paar plakjes citroen, een takje rozemarijn en een paar takjes tijm. Bind de kip dicht met keukentouw. Zorg dat de poten zo dicht mogelijk tegen de kip zitten en de vleugels onder de kip gevouwen. Dit om te voorkomen dat de kip ongelijkmatig gaart.

Smeer de kip in met olijfolie en bestrooi de buitenkant met zout en peper.

Verdeel de groenten, de rest van de citroen, de rest van de kruiden en de overige knoflookteentjes over de bodem van een braadslee of een grote vuurvaste schaal. Besprenkel met wat olijfolie en de wijn.

Leg de kip in de braadslee en zet in het midden van de oven. De kip heeft ongeveer 90 minuten nodig om gaar te worden. Let er op dat het niet te hard gaat en de kip verbrandt.

Haal na 90 minuten de braadslee uit de oven. Dek hem af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snijd de kip aan tafel aan. Serveer er wat stokbrood bij. Je kunt de gare knoflookteentjes uitknijpen en op een stukje brood smeren.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Fricandeau met rozemarijn
Vleesgerechten

Fricandeau met rozemarijn en een zalige jus

Kruidig gemarineerd lamshaasje
Vleesgerechten

Kruidig gemarineerd lamshaasje; makkelijk, snel & lekker lamsvlees

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken op het vuur of in de pan

Gemarineerde schouderkarbonade van de barbecue
Vleesgerechten

Makkelijk recept: gemarineerde schouderkarbonade van de barbecue

Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi
Vleesgerechten

Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Biefstuk met zelfgemaakte pepersaus
Vleesgerechten

Thuisrestaurant: biefstuk met zelfgemaakte pepersaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!