• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kip piri piri; kip in hete saus

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Kip piri piri

Kip piri piri – Je hebt ongetwijfeld wel eens van het kipgerecht met die naam gehoord. Of misschien heb je het wel eens gegeten. Maar heb je het ook al een zelf gemaakt? Dat doe je dus niet met kipfilet, een kruidenmengseltje uit een potje, of een verspakket uit de supermarkt, maar je roostert een hele kip met marinade van heel hete, gedroogde pepers. Nieuwsgierig geworden?  Lees snel verder!

‘Kip piri piri’, wat is dat precies?

De term ‘piri piri’ kom je overal tegen. In elke supermarkt vind je piri piri kruiden en piri piri saus. In vrijwel alle gevallen zijn dit kruidenmengsels die zijn samengesteld voor de Nederlandse markt. Ze zitten vol met ingrediënten die helemaal niets met piri piri te maken hebben. Die mengsels zijn licht pittig en worden onder andere gebruikt om kip te kruiden. Dat wordt dan kip piri piri genoemd, maar het lijkt niet op het authentieke gerecht, waarvan de wortels in Mozambique, Afrika liggen en die nu vooral in de Portugese keuken erg populair is.

De basis van het vleesgerecht is, behalve die kip natuurlijk, een saus gemaakt van gedroogde pepers, laurier, knoflook, citroen, olijfolie, whiskey en zout. Die piri piri pepers, ook wel African Bird’s Eye genoemd, zijn kleine rode chilipepers die qua heetheid vergelijkbaar zijn met de Madame Jeanette peper. De pepers zijn in Nederland erg moeilijk verkrijgbaar. Om die reden, en omdat veel Nederlanders de African Bird’s Eye peper veel te heet zullen vinden, is er in het recept dat je in dat artikel vindt, gekozen voor het gebruik van gedroogde Spaanse pepers. Eigenlijk geen kip piri piri dus, maar kip in hete saus. Noem het zoals je het noemen wilt, het gaat erom dat het lekker is, nietwaar?

Voor je de kip gaat roosteren ga je haar vlinderen. Je leest hier hoe dat moet.

Om de maaltijd compleet te maken serveer je bijvoorbeeld een eenvoudige salade en patat bij de gebraden kip.

Gebraden kip

Gebraden kip; sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Kip piri piri

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 scharrelkip
  • 250 ml olijfolie
  • 100 ml whiskey
  • 3 gedroogde Spaanse pepers
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels zout
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Kip piri piri:

Je hebt een blender nodig om de marinade te kunnen maken.

Doe de olijfolie, de whiskey, het citroensap, het zout, de gedroogde pepers en de knoflook in de blender en mix tot een marinade.

Verwarm de oven op 225 graden.

Vlinder de kip. Druk haar plat.

Leg de kip op een rooster dat je op een braadslede plaatst.

Smeer de kip met een kwastje in met de marinade.

Zet de braadslede in de oven en rooster de kip in ongeveer 45 minuten gaar. Als het te hard gaat, kun je kip afdekken met aluminiumfolie.

Serveer de kip met patat en een eenvoudige salade.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Gegrilde T-bone steak
Vleesgerechten

Gegrilde T-bone steak

Gegrilde Tomahawk
Vleesgerechten

Gegrilde Tomahawk; inclusief rub en bbq saus

Noedels met spitskool
Wokken

Noedels met spitskool en gemarineerde kip

biefstuk van de grill
Vleesgerechten

Biefstuk van de grill; met een fantastische marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!