• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kip uit de airfryer: makkelijk en snel krokant gegrilde kip

Kip om je vingers bij af te likken

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Kip uit de airfryer

Kip uit de airfryer – Ben jij ook zo dol op een vers gegrild kippetje? Hiervoor hoef je echt niet meer naar de markt, net zo makkelijk kun je zelf kip uit de airfryer maken. In een half uurtje zet je al een heerlijk gegrild kippetje, met een krokant velletje en van binnen heerlijk sappig vlees, op tafel.

Zo zet je de lekkerste vers gegrilde kip op tafel

Voordat je de kip kan grillen in de airfryer moet je hem eerst kruiden. Als je dat met zorg doet en de kruiden de tijd geeft om in het vlees te laten trekken dan weet je niet wat je proeft zo lekker! Het grote voordeel van zelf kip grillen is dat je de kruiden kan gebruiken die jij lekker vind.

Als je de kruiden over de kip strooit dan kruid je het vel, maar je wil ook het vlees kruiden. Haal daarom het vel los van de kip en strooi de kruiden op het vlees onder het vel. Duw dan het vel weer terug en strooi daar ook nog een beetje kruiden overheen. Die kruiden laat je minimaal twee uur maar liever 12 uur intrekken voor de optimale smaak.

Voordat je de kip gaat grillen laat je hem eerst een half uurtje op temperatuur komen. Dit zorgt voor nog meer smaak en het verkort de bereidingstijd.

Als je zelf een heerlijk mals kippetje uit de airfryer wil maken, en geen droge hap, zet je de temperatuur niet te hoog. Een airfryer is veel feller dan een oven. De kans dat de kip verbrand voordat hij gaar is, is bij een kip uit de airfryer daarom groter. Een krokant velletje is lekker, een zwart en verbrandt vel is niet wat je wil.

Kip uit de airfryer is in 30 minuten gaar

Kip uit de airfryer kun je beter halveren

Als je kip uit de airfryer maakt, is het handig om te weten hoe lang de kip in de airfryer moet worden gegrild. Die tijd is van meerdere factoren afhankelijk. Heb je een hele kip of een halve en hoe groot is de kip? Het is mogelijk om een hele kip in de airfryer te grillen, als je kleine kippetjes hebt van ongeveer een kilo. Beter is het om een kip doormidden te snijden en hem als halve kip te grillen. In slechts 30 minuten, de helft van de tijd van een hele kip, haal je een fantastisch gegrilde halve kip uit de airfryer.

Omdat een hele kip rond is is het lastig om de binnenkant goed gaar te krijgen. Een hele kip moet bijna dubbel zo lang in de airfryer, daardoor wordt het vlees aan de buitenkant vaak droog, vooral kipfilet is hiervoor gevoelig. Het is daarom beter, als je kip uit de airfryer gaat maken, om halve kippen te gebruiken.  Als je een grote airfryer hebt, zou je ook twee halve kippen langs elkaar kunnen leggen. Zorg er wel voor dat er genoeg ruimte rondom de kip is en er geen delen op elkaar liggen.

Bespaar tijd, geld en vieze handen

Als je vaker zelf kip uit de airfryer gaat maken is het slim om meerdere kippen tegelijk te kopen. Vaak zie je bij de poelier aanbiedingen voor hele kippen, maak daar gebruik van. Die kippen snijd je allemaal doormidden en kruid je naar wens. Eenmaal gekruid doe je ze in een plastic zak in de vriezer. De avond voor je kip uit de airfryer gaat maken haal je de kip uit de diepvries en laat hem rustig in de koelkast ontdooien. Zo heb je maar een keer werk en de kruiden hebben tijd genoeg om in te trekken.

Gebraden kip

Gebraden kip; sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Kip uit de airfryer

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1/2 kip
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 theelepel paprikapoeder (pikant)
  • 1 theelepel kerriepoeder

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kip uit de airfryer:

Meng de kruiden door elkaar, je kunt hiervoor elke gewenste soort kipkruiden gebruiken.

Maak het vel los van het vlees en bestrooi het vlees royaal met de kruiden.

Duw het vel terug en strooi nog een beetje kruiden over het vel.

Doe de kip en een afsluitbare zak en laat de kruiden minimaal 2 uur in de koelkast intrekken.

Laat het vlees in ongeveer een kwartier een beetje op temperatuur komen.

Leg de kip in de bak van de airfryer en gril de kip een half uur op 165 graden.

Controleer de temperatuur met een thermometer op de dikste plaats in het vlees, met een kerntemperatuur van 75 graden zit je altijd goed.

Haal de kip uit de airfryer en leg hem op een bord. Verdeel de kip in stukken en geniet.

Tafel lekker !!

DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Gegrilde T-bone steak
Vleesgerechten

Gegrilde T-bone steak

Gegrilde Tomahawk
Vleesgerechten

Gegrilde Tomahawk; inclusief rub en bbq saus

Noedels met spitskool
Wokken

Noedels met spitskool en gemarineerde kip

biefstuk van de grill
Vleesgerechten

Biefstuk van de grill; met een fantastische marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!