• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

Een makkelijke burger zonder brood, maar mét karakter en een heerlijke mix van hartig en zoet.

0
Kipburger met portobello bun

Deze kipburger met portobello bun is een verrassend eenvoudig gerecht waarin de klassieke broodjes plaatsmaken voor gegrilde portobello’s. De stevige, sappige paddenstoelen geven deze burger een volle smaak en houden alles mooi bij elkaar. De combinatie van de hartige kipburger, de zachte kaas en de zoete Luikse stroop maakt dit gerecht bijzonder en toch is het heel makkelijk te maken. Serveer als snelle maaltijd na een drukke dag of als iets bijzonders in het weekend. Door de korte bereidingstijd staat hij in tien minuten op tafel. Zo serveer je de herfst en dit mag natuurlijk ook in de winter.

Halverwege het maken van deze kipburger met portobello bun ontdek je hoe eenvoudig variëren is. Gebruik eens kalkoen, vis of een vegetarische burger, of wissel de Blauw Klaver kaas in voor brie of geitenkaas. De portobello’s zorgen voor een stevige bite, terwijl de stroop het geheel afrondt met een lekker zoetje. Serveer hem met een frisse salade of ovenfrietjes en voeg eventueel wat ingelegde rode ui toe voor extra pit. De portobello wordt te weinig gebruikt. Hier vervangen we een broodje door die heerlijke portobello, maar je kunt er nog veel meer mee. En dat begint met ze gewoon in huis halen.

Niveau

Makkelijk

Dieet

KoolhydraatarmGlutenvrij

Kooktechniek

Grillen

Kooktijd

Tot 15 minuten

Verse ingrediënten

Blauw KlaverPortobello

Kipburger met portobello bun

Porties: 1 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 portobello's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kipburger
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 2 theelepels Luikse stroop
  • een paar blaadjes sla
  • 20 gram Blauw Klaver kaas
  • zout
  • peper

Bereidingswijze van dit recept

Een snelle kipburger met portobello bun​ maak je zo:

Grill de kipburger 5 minuten aan elke kant op een grillpan.

Maak de portobello’s schoon en verwijder de steeltjes.

Smeer de portobello’s in met olijfolie.

Grill de portobello’s 5 minuten aan elke kant in dezelfde grillpan.

Zet het fornuis uit en laat de burgers en portobello’s 5 minuten rusten.

Controleer of de kipburger gaar is.

Leg een portobello met de bolle kant naar beneden op een bord.

Leg eerst de sla en dan de kipburger erop.

Breng op smaak met zout en peper.

Leg de Blauwklaver kaas op de kipburger en schep er 1 theelepel Luikse stroop op.

Dek af met de andere portobello, bolle kant naar boven.

Smeer de resterende theelepel Luikse stroop op de bovenste portobello en strooi het sesamzaad erover.

Serveer de kipburger met portobello bun​ direct.

Tafel lekker !!

Frederike W.

Frederike W.

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Ook interessant

  • Portobello met witlof, peer en Blauw Klaver

    Portobello met witlof, peer en Blauw Klaver

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.