• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Curry op een stokje!

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
0
Kipcurry spiesjes

Kipcurry spiesjes – Als je een liefhebber van curry bent moet je de kipcurry spiesjes echt eens proberen. Gemarineerd in yoghurt en currypasta krijgt het vlees een heerlijke Aziatische smaak. En het leuke er aan is dat je de smaak kunt aanpassen naar jouw eigen smaak. Houd je van pittig? Dan pak je een hete currypasta. Mag het voor jou wel een beetje minder heftig? Dan kies je voor een milde currypasta. Het lekkerst zijn de kipcurry spiesjes als je ze grilt op de barbecue. Wil je de spiesjes eten op een moment dat het geen barbecueweer is, of je houdt niet van barbecueën, ook uit de grillpan, of uit de oven is de curry op een stokje heerlijk. Want dat is eigenlijk wat het is, curry op een stokje! Wil je een nog meer Indiaas tintje aan het geheel geven, dan serveer je dit vleesgerecht met naan, en een lekkere mango-yoghurtsaus of raita.

De lekkerste tips voor het klaarmaken van kipcurry spiesjes

De bereidingstijd voor de kipcurry spiesjes in het recept is exclusief marineren. Reken voor het marineren minstens een uur of 2. Langer mag natuurlijk ook.

Uit de hoeveelheid kip in het recept haal je vier grote spiezen. Je kunt uiteraard ook kleinere spiezen maken, dan zul je er ongeveer 6 kunnen maken.

Als je houten of bamboe spiesjes gebruikt, leg ze dan een haf uurtje voor je ze gaat rijgen in het water. Ze zullen dan veel minder snel verbranden.

In het recept wordt kipfilet gebruikt. Het is ook lekker om kippendijfilet te gebruiken. Dit is iets vetter, waardoor het minder snel zal uitdrogen. Kippendijfilet heeft ook een wat meer uitgesproken kipsmaak dan dat gewone kipfilet heeft. Zo wordt de barbecue met kip nog lekkerder.

De kipcurry spiesjes kun je ook in het klein serveren als warm borrelhapje. Gebruik dan tapasprikkers en snijd de kipfilet dan in wat kleinere stukjes. Bak ze dan in een grillpan of koekenpan.

Kip op de barbecue

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Porties: 4 grote spiezen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 4 eetlepels massaman currypasta, of een andere currypasta naar smaak
  • 4 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel limoensap
  • 4 grote houten of metalen spiezen of 6 kleinere

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kipcurry spiesjes:

Meng in een schaal de Griekse yoghurt met de currypasta en het limoensap. Voeg hier de kipfilet aan toe en laat minstens 2 uur marineren. Zet de schaal wel in de koelkast.

Rijg de blokjes kipfilet aan de spiesjes.

Gril de kipcurry spiesjes op de barbecue. Draai de spiezen regelmatig om te voorkomen dat ze verbranden. Let er wel op dat de kip goed gaar wordt. Serveer de kipcurry spiesjes met naan, een knoflooksaus, of mango-yoghurtsaus.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin14VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegrilde entrecote
Vleesgerechten

Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan

Fricandeau met rozemarijn
Vleesgerechten

Fricandeau met rozemarijn en een zalige jus

Kruidig gemarineerd lamshaasje
Vleesgerechten

Kruidig gemarineerd lamshaasje; makkelijk, snel & lekker lamsvlees

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken op het vuur of in de pan

Gemarineerde schouderkarbonade van de barbecue
Vleesgerechten

Makkelijk recept: gemarineerde schouderkarbonade van de barbecue

Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi
Vleesgerechten

Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!