Kipcurry spiesjes – Als je een liefhebber van curry bent moet je de kipcurry spiesjes echt eens proberen. Gemarineerd in yoghurt en currypasta krijgt het vlees een heerlijke Aziatische smaak. En het leuke er aan is dat je de smaak kunt aanpassen naar jouw eigen smaak. Houd je van pittig? Dan pak je een hete currypasta. Mag het voor jou wel een beetje minder heftig? Dan kies je voor een milde currypasta. Het lekkerst zijn de kipcurry spiesjes als je ze grilt op de barbecue. Wil je de spiesjes eten op een moment dat het geen barbecueweer is, of je houdt niet van barbecueën, ook uit de grillpan, of uit de oven is de curry op een stokje heerlijk. Want dat is eigenlijk wat het is, curry op een stokje! Wil je een nog meer Indiaas tintje aan het geheel geven, dan serveer je dit vleesgerecht met naan, en een lekkere mango-yoghurtsaus of raita.
De lekkerste tips voor het klaarmaken van kipcurry spiesjes
De bereidingstijd voor de kipcurry spiesjes in het recept is exclusief marineren. Reken voor het marineren minstens een uur of 2. Langer mag natuurlijk ook.
Uit de hoeveelheid kip in het recept haal je vier grote spiezen. Je kunt uiteraard ook kleinere spiezen maken, dan zul je er ongeveer 6 kunnen maken.
Als je houten of bamboe spiesjes gebruikt, leg ze dan een haf uurtje voor je ze gaat rijgen in het water. Ze zullen dan veel minder snel verbranden.
In het recept wordt kipfilet gebruikt. Het is ook lekker om kippendijfilet te gebruiken. Dit is iets vetter, waardoor het minder snel zal uitdrogen. Kippendijfilet heeft ook een wat meer uitgesproken kipsmaak dan dat gewone kipfilet heeft. Zo wordt de barbecue met kip nog lekkerder.
De kipcurry spiesjes kun je ook in het klein serveren als warm borrelhapje. Gebruik dan tapasprikkers en snijd de kipfilet dan in wat kleinere stukjes. Bak ze dan in een grillpan of koekenpan.
Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen
Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!
Kipcurry spiesjes; van de barbecue
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 4 eetlepels massaman currypasta, of een andere currypasta naar smaak
- 4 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel limoensap
- 4 grote houten of metalen spiezen of 6 kleinere
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kipcurry spiesjes:
Meng in een schaal de Griekse yoghurt met de currypasta en het limoensap. Voeg hier de kipfilet aan toe en laat minstens 2 uur marineren. Zet de schaal wel in de koelkast.
Rijg de blokjes kipfilet aan de spiesjes.
Gril de kipcurry spiesjes op de barbecue. Draai de spiezen regelmatig om te voorkomen dat ze verbranden. Let er wel op dat de kip goed gaar wordt. Serveer de kipcurry spiesjes met naan, een knoflooksaus, of mango-yoghurtsaus.
Tafel lekker !!