• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

Een makkelijk en erg lekker recept voor kipfilet

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
4
Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

Kipfilet in een heerlijke paprika roomsaus uit de oven – Dat makkelijk en erg lekker goed samen kunnen gaan zie en proef je terug in dit recept voor kipfilet uit de oven. Het moeilijkste is het wachten tot de kip gaar is, de rest is kinderlijk eenvoudig. Je mengt plakken kipfilet met de rest van de ingrediënten en doet alles in een ovenschaal en de oven doet de rest. Het resultaat: heerlijke malse plakjes kipfilet in een paprika roomsaus, boordevol smaak. Het recept vind je onderaan de pagina.

Maar liefst vier soorten paprika

Nee, niet rood, groen, geel, en oranje, maar in dit recept voor kipfilet in heerlijke paprika roomsaus gaat verse rode paprika, zoet paprikapoeder, gerookt paprikapoeder en paprikapuree. Paprikapoeder is er in veel variaties en welke je kiest, maakt echt veel uit voor de smaak. De meest bekende zijn zoete ofwel edelsüss, Hongaarse, pittige en gerookt paprikapoeder, die ook weer in verschillende soorten te verkrijgen is. Je hoeft niet alle soorten in huis te hebben. Vaak is de zoete en de gerookte voldoende. De paprikapuree in het recept is net zoiets als tomatenpuree en vaak te koop bij een Turkse winkel. Kun je er niet aankomen, dan kan het vervangen worden door tomatenpuree.

Plakken kipfilet garen in de paprika roomsaus

De kipfilet wordt voor dit recept in plakken gesneden voor hij in de heerlijke paprika roomsaus gegaard wordt. Niet alleen omdat hij dan eerder gaar is, maar ook omdat de smaak van de paprikasaus beter zijn werk kan doen. Het zuur van de paprikapuree in de saus zorgt ervoor dat de kip heerlijk zacht wordt. De smaak van de saus zal tijdens het garen in de kip trekken, die op zijn beurt weer smaak aan de saus geeft.  Dit vleesgerecht is heerlijk bij rijst of pasta, geef er gewokte groente bij en je hebt met weinig moeite en een makkelijk recept een geweldig lekkere maaltijd op tafel staan.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram kipfilet
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • zout en peper
  • 1/2 eetlepel tomaten of paprikapuree
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels zoet paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • een snufje chilipoeder naar smaak
  • 1 eetlepel maïzena

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven:

Snijd de kipfilet overdwars doormidden zodat je als het ware twee schnitzels krijgt.

Meng in een grote kom alle ingrediënten op de stukjes paprika na door elkaar tot een glad mengsel zonder klontjes.

Doe er de plakken kipfilet en de paprikablokjes bij en meng dit door elkaar. Dit mag eventueel al eerder op de dag zodat de smaken goed in kunnen trekken, maar is niet noodzakelijk.

Zet de oven op 180 graden.

Verdeel een beetje van de saus over de bodem van een ovenschaal. Leg hier de plakken kip netjes overlappend op zodat de vorm gelijkmatig gevuld is. Dit is belangrijk voor het garingsproces. Giet er de resterende saus over en zet de schaal met kipfilet in paprikasaus in de oven. De garingstijd is afhankelijk van de grootte van de vorm, starttemperatuur, de dikte van de plakken kipfilet ongeveer 30-45 minuten.

Check altijd of de kip goed gaar is, de kerntemperatuur moet minimaal 70 graden zijn.  Een kernthermometer is hiervoor erg handig, vaak kun je ze tijdens het garen in je gerechten steken en gaat een alarm af als de ingegeven temperatuur bereikt is.

Serveer de kipfilet met paprika roomsaus met pasta of rijst.

Tafel lekker !!

DeelPin5VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
Vleesgerechten

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Gegrilde T-bone steak
Vleesgerechten

Gegrilde T-bone steak

Gegrilde Tomahawk
Vleesgerechten

Gegrilde Tomahawk; inclusief rub en bbq saus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!