• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kipfilet met abrikozen en tijm; in twintig minuten op tafel

Een jaren tachtig recept, maar dan de 2.0 versie met uiteraard lekkere, verse ingrediënten

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
2
kipfilet met abrikozen

Kipfilet met abrikozen en tijm – Ben jij opgegroeid in de jaren tachtig, of eerder? Dan zal dit recept voor kipfilet met abrikozen misschien wel wat herinneringen bij je oproepen. Misschien word je niet blij van die herinnering, want de verse ingrediënten waren veertig jaar geleden ver te zoeken in dit gerecht. Maar met de 2.0 variant van dat oude recept wordt alles anders. Met kipfilet met verse abrikozen wordt het recept een heel ander verhaal en kun je er een heerlijk, vers gerecht van maken. Lees snel verder.

Kipfilet met abrikozen uit de jaren tachtig

Als je heerlijk verse abrikozen in huis hebt wil je daar ook iets mee maken. Je komt dan al snel op ideeën voor zoete gerechten, maar hartig is iets anders. Toch vind je hier een hartig recept uit de jaren tachtig. Toen werd dat gerecht gemaakt met abrikozenjam, een pakje poeder voor uiensoep en natuurlijk kipfilet. Maar jij kookt liever vers, dus ga jij aan de slag met het recept om de 2.0 variant van de kipfilet met abrikozen te maken.

Zoetzure abrikozensaus

Verse abrikozen hebben een wat zurige smaak. Dat kun je als minpunt zien, maar voor dit recept is het juist een pluspunt. Het zuur van de verse abrikozen zorgt ervoor dat het kippenvlees lekker mals wordt. En die zure smaak los je op door het gebruik van suiker, kruiden en verse tijm. Door de kipfilet even kort in de saus met abrikozen te stoven, krijg je, behalve een heerlijk stukje kip, ook een superlekkere saus die perfect past bij rijst en sperziebonen, of bij pasta met een salade. Jij mag zelf kiezen wat je erbij gaat maken. Door de verse abrikozen wordt het een fris, zomers kipgerecht waar iedereen dol op is.

Dit recept kun je in 20 minuten maken

De kipfilet bak je eerst aan voor een kleurtje en de smaak en daarna stoof je die gaar in een saus met stukjes abrikozen. Bij stoven denk je al snel dat het lang duurt, maar echt, door de kipfilet te stoven wordt die heerlijk mals. En je houdt er ook nog een lekkere saus aan over, om erbij te serveren. Dat stoven duurt afhankelijk van de dikte van de kipfilets ongeveer 15 minuten. Dat valt best mee toch? In die tijd maak je de rest van de maaltijd en in twintig minuten zit jij aan tafel.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

abrikozen

Verse abrikozen: fluweelzacht en prachtig van kleur

Het seizoen voor verse abrikozen duurt maar twee maanden. Snel naar de markt dus om ze te kopen en om er deze heerlijke recepten mee te maken.

Kipfilet met abrikozen en tijm

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kipfilets
  • 250 gram verse abrikozen
  • 1 flinke ui
  • 200 ml bouillon
  • 6 takjes verse tijm
  • een snuf chilivlokken, naar smaak
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout en peper
  • 1 eetlepel zoete sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels maïzena
  • olijfolie, om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kipfilet met abrikozen en tijm:

Meng de chili, oregano, kerrie en een beetje zout en peper naar smaak. Bestrooi de kipfilets er mee.

Snijd de ui in halve ringen en ongeveer de helft van de verse abrikozen in kleine stukjes.

Verhit een braadpan met een beetje olie en bak daarin de kipfilets aan beide zijden bruin. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn alleen maar te kleuren. Haal de kip uit de pan.

Doe de uien, de stukjes abrikozen en de tijm in de pan en bak even kort. Voeg er de suiker en de sojasaus aan toe en doe de bouillon er bij. Breng aan de kook.

Leg de kipfilets weer terug in de pan en breng opnieuw aan de kook. Als het eenmaal kookt zet je het vuur laag en leg je de deksel op de pan. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes stoven.

Haal de deksel van de pan en draai de kipfilets. Voeg de rest van de abrikozen toe, die je in kwarten hebt gesneden, en laat nog 5 tot 10 minuten stoven tot de kipfilets gaar zijn.

Haal de filets uit de pan en leg ze in een schaal. Meng de maizena met een klein beetje water. Giet dit beetje bij beetje in de kokende saus tot de gewenste dikte. Probeer zoveel mogelijk van de abrikozen heel te laten. Giet de saus over het vlees en serveer de kipfilet met abrikozen bij witte rijst of pasta.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Gegrilde T-bone steak
Vleesgerechten

Gegrilde T-bone steak

Gegrilde Tomahawk
Vleesgerechten

Gegrilde Tomahawk; inclusief rub en bbq saus

Noedels met spitskool
Wokken

Noedels met spitskool en gemarineerde kip

biefstuk van de grill
Vleesgerechten

Biefstuk van de grill; met een fantastische marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!