• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus

Lekker met rijst, of een op een broodje

0
Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus – Je kunt van elke soort gehakt kleine balletjes maken. Dat zou je ook eens kunnen doen van kipgehakt. Kipgehakt is lekker, snel en veelzijdig. Allemaal voordelen dus. Balletjes in satésaus en balletjes in tomatensaus horen bij velen al tot het vaste repertoire. Waarom niet eens variëren met kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus. Lekker fruitig met een beetje pit. Hoe je ze maakt, lees je in het recept dat je hieronder vindt.

Waarom zou je kipgehakt gebruiken?

Kip is zo veelzijdig dat je het bij wijze van spreken iedere dag kunt eten zonder dat je het in de gaten hebt dat het steeds weer kip is. Zoek een geweldige poelier. Je vindt er de lekkerste dingen. Waaronder dus ook kipgehakt, zowel gekruid als ongekruid. Kipgehakt is een veelzijdig product dat je voor veel verschillende gerechten kunt inzetten. Niet alleen voor het recept voor kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus, maar ook voor ovenschotels als lasagne is het een heel geschikt product. De gekruide variant is erg lekker, maar soms wil je er je eigen smaakjes doorheen doen. Kies dan voor ongekruid gehakt. In dit recept voor kipgehaktballetjes maak je dan ook gebruik van de ongekruide variant. Probeer het maar eens.

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus, ook lekker op een broodje

Je kunt de balletjes heel goed inzetten als onderdeel van je warme maaltijd. De gehaktballetjes zijn absoluut een lekkernij, vooral in combinatie met de saus en de rijst met de broccoli. De balletjes zijn trouwens ook erg lekker op een broodje, samen met een beetje ijsbergsla of in reepjes gesneden Chinese kool. Verder passen ze prima op een koud en warm buffet. Je kunt ze ook aan een prikkertje serveren als warm borrelhapje. Kortom, kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus is een veelzijdig gerecht, waarvan je het recept zeker gaat bewaren.

Je kunt de balletjes van tevoren klaarmaken, volgens het recept. Bestrooi ze wel pas voor het serveren met de peper, de lente-ui en het sesamzaad.

sinaasappel - citrus - recept - recepten

Sinaasappel

Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

5 heerlijke recepten met kipgehaktballetjes, de een nog lekkerder dan de ander. Met handige tips voor de lekkerste en mooiste balletjes.

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kipgehakt
  • 50 ml melk
  • 75 gram paneermeel
  • 1 theelepel versgeraspte gember
  • 2 eetlepels sojasaus zout
  • een kleine theelepel sambal
  • een halve eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • Voor de saus:
  • 1 ½ theelepel sesamolie
  • 1 ½ theelepel olijfolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 theelepel gember, versgeraspt
  • een halve rode peper fijngesneden
  • 3 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • het sap van 3 sinaasappels
  • 1 lente-ui
  • 2 theelepels sesamzaad
  • 1 eetlepel maïzena

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus:

Meng alle ingrediënten voor de balletjes door elkaar en zet even koud om in te laten trekken en het gehakt steviger te laten worden.

Doe de sesam- en olijfolie in een pannetje en doe daar de knoflook, gember, marmelade, Hoisinsaus en sinaasappelsap in. Breng dit aan de kook en laat dit inkoken tot je 2/3 over hebt.

Los de maïzena op in een half kopje water en schenk dit beetje bij beetje bij de saus tot je de gewenste sausdikte hebt.

Snijd de lente-ui in ringetjes.

Draai balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt en bak de balletjes in een klein beetje olie in een grote koekenpan tot ze gaar zijn.

Doe de balletjes in de saus en warm alles goed door.

Strooi er op het laatste moment de sesamzaadjes, lente-ui en de rode peper over en serveer heet.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • limburgs zoervleisj

    Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg

  • Gehaktballen met ui

    Gehaktballen met ui; zo maak je de allerlekkerste

  • Worstenbrood om te delen

    Worstenbrood om te delen – maak zelf een xxl saucijzenbroodje

  • Broodje braadworst

    Broodje braadworst met gebakken uien en kaas

  • Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen

    Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen – Met de eigenzinnige Elizabeth

  • Gehaktballen met champignons

    Gehaktballen met champignons in rijke jus – zet het seizoen op tafel!

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

  • Kipgehakt, net even anders

    Kipgehakt recepten: makkelijk, gezond en snel op tafel

  • witte bonensoep of ribkessoep

    Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

  • Gehaktballen met pompoensaus

    Gehaktballen met pompoensaus – bij stamppot, aardappelpuree, rijst of pasta

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.