Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Zoetzure sensatie: Kippendijen met citroen en honing

Onweerstaanbaar lekkere Chinese lemon chicken uit eigen keuken

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Kippendijen met citroen en honing

Kippendijen met citroen en honing –  Heerlijke krokante kipstukjes in een kleverige licht pittige saus van honing en citroen, wie lust dat nu niet? Dit gerecht is perfect als je snel iets lekkers op tafel wil zetten. Het is makkelijk en vrij snel te maken. Het ziet er niet alleen geweldig uit, kippendijen met citroen en honing is ook geweldig lekker. Zuur, zoet, pittig, krokant en zacht, lemon chicken is een explosie van smaken.

Knapperige en malse stukjes kippendijen met citroen en honing

De stukjes kipfilet worden eerst in een marinade gezet voor malsheid en smaak. Daarna krijgen ze een jasje van maïzena. Geen gedoe met eerst bloem dan ei en dan paneermeel. Nee, heel eenvoudig kipstukjes in een zak doen waar maïzena in zit. Flink schudden en klaar ben je al met paneren. Dat valt mee toch? Dit is een van de redenen dat dit gerecht van kippendijen met citroen en honing zo snel op tafel staat.

Onweerstaanbaar lekkere zoetzure kleverige saus

Knapperige stukjes kippendijen zijn al lekker, maar ze worden nog lekkerder met een geweldige saus gemaakt met verse citroen en honing. En ook die saus is zo gemaakt. Laat je niet afschrikken door de lange lijst ingrediënten. Zet alles klaar zodat je niet nog hoeft te snijden en te wegen. Volg de beschrijving stap voor stap en je bent klaar voor je het in de gaten hebt. Iedereen, ook jij, maakt voortaan thuis dit heerlijke gerecht.

Tip:

Wil je de kippendijen met citroen en honing vooruit maken?  Volg de beschrijving tot en met het frituren. De saus kun je ook al maken, maar doe de kipstukjes nog NIET in de saus. De krokante kipstukjes worden anders helemaal zacht en zompig.

Als je het gaat opwarmen bak je eerst de kipstukjes op in een koekenpan met een eetlepel olie. Warm de saus op in een ander pannetje en voeg ze als alles goed warm is samen.

Zo eet je de kippendijen:

Dit fantastische gerecht serveer je met witte rijst, basmatirijst, of zelfs gebakken rijst voor een complete maaltijd. Geef er gestoomde groenten zoals broccoli, wortel of sugarsnaps bij. Een eenvoudige groene salade met een lichte dressing mag ook. Je kunt de kippendijen met citroen en honing overigens ook heel goed bij noedels geven.

Wijntip bij kippendijen met citroen en honing

Bij dit gerecht past een frisse witte wijn met een lichte zuurgraad en een vleugje zoetheid perfect. Denk aan een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc. Deze wijnen sluiten mooi aan bij de citroenachtige frisheid en de zoetheid van de honing in het gerecht. Als je liever een wat vollere wijn wilt, kun je ook kiezen voor een Viognier, die een lichte fruitige en bloemige smaak heeft die goed combineert met de smaken van dit gerecht. Voor liefhebbers van bubbels is een droge Prosecco ook een uitstekende keuze!

Kippendijen

Kippendijen – meer smaak, meer gemak

Kippendijen zijn malser en smaakvoller dan kipfilet. Ontdek waarom dit stukje kip een slimme keuze is voor soepen, snacks en hoofdgerechten.

Citroen

Citroen; een veelzijdige supervrucht

De citroen is een echte supervrucht; maar wat kun je er dan precies mee en waar let je op als je ze aanschaft ?? Wij vertellen het je allemaal.

Kippendijen met citroen en honing

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kippendijen
  • 1 + 2 eetlepels rijstwijn
  • 2 x 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 100 ml kippenbouillon
  • 3 eetlepels honing
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels maizena
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1/2 theelepel chilivlokjes
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 1/2 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 lente-ui

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kippendijen met citroen en honing:

Snijd de kippendijen in hapklare stukken en doe ze in een kom.

Doe 1 eetlepel rijstwijn, 2 eetlepels lichte sojasaus, en 2 eetlepels water bij de kip. Meng goed door elkaar en zet minimaal 15 minuten opzij om te marineren.

Hak de teentjes knoflook fijn.

Rasp de gember.

Rasp de helft van de schil van de citroen en pers het sap uit de citroen.

Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.

Verhit een wok of hapjespan met een ruime laag olie.

Doe 3 eetlepels maizena in een plastic zak.

Laat de kipstukjes uitlekken en doe ze in de plastic zak bij de maizena. Sluit de zak en schud alles goed door elkaar zodat alle kipstukjes een laagje maizena hebben. Voeg indien nodig meer maizena toe.

Bak de kip in 2 of 3 porties in de hete olie. Leg de stukjes er een voor een in zodat ze niet aan elkaar plakken. Bak de kipstukjes ongeveer 3-4 minuten tot ze krokant zijn.

Schep ze uit de olie en bak de rest van de kipstukjes.

Giet de olie uit de pan en veeg de pan schoon.

Doe 1 eetlepel olie terug in de pan.

Bak hierin kort de knoflook en de gember. Laat de knoflook niet te donker worden, het hoeft maar even.

Blus af met de bouillon en het citroensap.

Voeg 2 eetlepels rijstwijn, 2 eetlepels sojasaus, de honing en een volle theelepel citroenrasp toe en kook alles even goed door.

Meng 1 eetlepel maizena met een beetje water en giet dit al roerend bij de saus. Gebruik zoveel als nodig is om een dik vloeibare saus te krijgen.

Proef de saus; hij moet een beetje zuur zijn. Vind je hem te zuur, voeg dan meer honing toe.

Voeg de kipstukjes en de chilivlokken toe en warm alles even goed door. Zorg dat alle kipstukjes bedekt zijn met saus.

Schep de kippendijen met citroen en honing in een schaal en bestrooi ze met de fijngesneden lente-ui en de sesam.

Serveer de kippendijen met citroen en honing met gekookte witte rijst en groente van het seizoen of een frisse salade.

Tafel lekker !!

Tags: FruitVlees
DeelPin84TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!