Kippenlevertjes – Gadver! Wie eet er nu kippenlevertjes. Het is zo jammer dat we dat regelmatig horen!
Ze zijn wel echt lekker!
Als je vraag wat voor kip iemand eet, hoor je meestal kipfilet, en soms ook kippendijen, drumsticks scoren ook nog wel en kippenvleugeltjes uit de airfryer lijken wel een hoogtepunt. Maar als er iets niet veel gegeten wordt zijn het wel de kippenlevertjes. Ja, dat is orgaanvlees. En met dit recept willen we je ze heel graag een keer aanbevelen. Ze zijn echt de moeite waard om eens te proeven. Met hun rijke smaak en malse textuur kunnen ze een heerlijke toevoeging zijn aan elk gerecht. In dit artikel vind je een heerlijk recept voor kippenlevertjes met gebakken uien en gerookt spek. Dit vleesgerecht combineert de rijke smaak en zachte textuur van de levertjes met de hartige smaak van gebakken uien en het knapperige spek. Het is een gerecht dat je ongetwijfeld gaat verrassen. Kippenlevers zijn makkelijk klaar te maken en geven een bijzondere twist aan je maaltijd. Dus waar wacht je nog op? Haal de ingrediënten in huis en geniet binnenkort van een smakelijke maaltijd met kippenlevertjes met gebakken uien en gerookt spek. Je tafelgenoten zullen vast opkijken.
Koop echt verse kippenlevertjes en maak er een echt smakelijke maaltijd van
Kippenlevertjes met gebakken uien en gerookt spek vormen een goede combinatie met gekookte aardappels, of aardappelpuree en gekookte groente. Het is ook lekker om wat champignons of andere paddenstoelen toe te voegen aan het gerecht.
Samen met wat versgebakken brood is dit ook een heerlijk en bijzonder lunchgerechtje!
Kippenlevertjes kun je kopen bij de poelier, maar je kunt ze ook vinden op de vleesafdeling van de supermarkt, bij de andere kipproducten. Let er wel op dat, zoals je dat bij alle kipproducten zou moeten doen, ze echt vers zijn.
Uien; veelzijdig en onmisbaar
Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.
Kippenlevertjes; de lekkerste recepten
Je gruwelt er van of je vindt ze heerlijk. We hebben het hier over kippenlevertjes. Voor de liefhebbers delen we de lekkerste recepten!
Kippenlevertjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram kippenlevertjes
- 1 flinke ui, in dunne halve ringen
- 250 gram gerookte spekblokjes
- zout en peper
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- een snufje gedroogde oregano
- een paar takjes peterselie, gehakt
- een klontje boter
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kippenlevertjes:
Laat de boter in een koekenpan smelten en bak hierin de uien bruin. Voeg tijdens het bakken het gerookte paprikapoeder toe.
Verhit een andere koekenpan en bak hierin de gerookte spekblokjes uit. Voeg de kippenlevertjes toe en bak ze ongeveer 4 minuten mee. Let er op dat je ze niet te lang bakt om te voorkomen dat ze te droog worden. Breng op smaak met flink wat zwarte peper, de oregano en indien nodig wat zout. Maar bedenk wel dat het gerookte spek ook al behoorlijk zout is, dus wees daar voorzichtig mee.
Schep de gebakken uien door de kippenlevertjes. Schep het geheel over in een schaal en serveer het gerecht direct. Bestrooi voor het opdienen met wat gehakte peterselie.
Tafel lekker !!