Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Een feestelijke maaltijd waarin verse smaken en eenvoudige technieken samenkomen, dit is lekker eten!

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Schnitzel met kaassaus van boerenkaas

Een schnitzel bakken lijkt simpel, maar het zit ‘m in de details. Door kalfsvlees te gebruiken, maak je het net even specialer. Sla de schnitzels goed plat, dat zorgt voor gelijkmatige garing en een mooi krokant korstje. En als je paneert, neem dan de tijd: eerst bloem, dan ei, dan paneermeel – zo krijg je een stevige korst die mooi blijft tijdens het bakken.

Begin met de kaassaus. Die kun je later weer opwarmen, maar laat ‘m dan niet meer koken, anders gaat de saus schiften. Is de saus te dik geworden? Gewoon een scheutje melk erbij. En let op met zout, want de kaas brengt zelf al flink wat smaak mee. Door jonge en oude boerenkaas te mengen, krijg je een volle, romige saus met een lekkere bite.

Serveer de schnitzels met een partje citroen – dat frisse accent mag echt niet ontbreken. En wil je er een complete maaltijd van maken? Denk dan aan aardappelpuree en een mix van bloemkool en broccoli erbij. De saus zet je gewoon in een kommetje op tafel, zodat iedereen zelf kan pakken wat hij lekker vindt.

Schnitzels zelf paneren

Schnitzels

Heerlijke recepten voor schnitzels. Inclusief tips voor paneren.

Kalfsvlees

Kalfsvlees; waarom eten we dat niet vaker?

In Nederland wordt wel kalfsvlees geproduceerd, maar weinig gegeten. Toch is het erg lekker, dus tijd voor kalfsvlees!

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kalfsschnitzels
  • 200 gram paneermeel
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem + 25 gram voor de saus
  • 50 gram roomboter + 25 gram voor de saus
  • 250 ml melk
  • 50 ml slagroom
  • 50 gram jonge boerenkaas, geraspt
  • 50 gram oude boerenkaas, geraspt
  • 150 ml zonnebloemolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 citroen in parten gesneden

Bereidingswijze van dit recept

Smelt 25 gram roomboter in een kleine pan op laag vuur en voeg 25 gram bloem toe.

Roer goed tot de roux gaar is (te herkennen aan een licht bloemig laagje in de pan).

Voeg in delen de melk toe, elke keer goed roeren tot de saus glad is. Laat kort doorkoken en zet de warmtebron uit.

Meng de geraspte jonge en oude kaas samen met de slagroom door de saus.

Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.

Dek af met een deksel om velvorming te voorkomen. Zet opzij.

Je kunt de saus later weer verwarmen maar laat de saus niet meer doorkoken.

Sla de kalfsschnitzels met een vleeshamer platter tot ze een uniforme dikte hebben.

Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Zet drie grote borden klaar: één met 100 gram bloem, één met losgeklopte eieren (eventueel met wat zout) en één met paneermeel.

Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel.

Verhit de roomboter samen met zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot goed heet.

Bak de schnitzels één of twee tegelijk, afhankelijk van de grootte van de pan, voor 2 tot 3 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Voeg indien nodig meer roomboter of olie toe voor de volgende schnitzels.

Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius.

Leg de schnitzels op de borden en serveer er een partje citroen bij.
Verwarm de saus en schenk die in een kommetje, zodat iedereen zelf kan pakken wat hij lekker vindt.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin2TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief