• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kruidig gemarineerd lamshaasje; makkelijk, snel & lekker lamsvlees

Een heerlijk stukje vlees van de barbecue of uit de pan

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Kruidig gemarineerd lamshaasje

Kruidig gemarineerd lamshaasje – een echt lekker en luxe stukje gemarineerd lamsvlees. Dit delicate stukje vlees is snel klaar en kan bijna niet mislukken. Het is ideaal als je eens iets anders wilt serveren bij een gezellig etentje met vrienden. De marinade geeft het vlees lekker veel smaak, je hoeft het alleen maar even te bakken. Dit kan in de pan, maar nog lekkerder is het om de kruidig gemarineerd lamshaasjes te grillen op de barbecue. Zeker weten dat dit vleesgerecht in de smaak valt.

Een heerlijk stukje lamsvlees

Een lamshaasje is een heerlijk mals stukje lamsvlees. Het is het meest zachte stukje vlees van het lam. Vergelijkbaar met de ossenhaas bij het rund en de varkenshaas bij het varken. Dit heerlijke stukje lam wordt rosé gegeten en heeft dan ook maar een korte bereidingstijd. Je bakt het ongeveer 3 tot 4 minuten per kant. Daarna laat je het nog even rusten zodat het nog iets kan nagaren en de sappen zich goed kunnen verdelen.

Lamsvlees marineren

Je kunt vlees op meerdere manieren marineren. De bedoeling van marineren is smaak toevoegen en malser maken. Dat malser maken is bij een lamshaasje niet van toepassing omdat dit stukje lamsvlees al heel mals is. Het zuur kan dus uit de marinade weggelaten worden.

De lamshaasjes zijn heel zacht, maar hebben een heel eigen smaak die best wel iets kruidigs kan hebben. In de marinade voor een kruidig gemarineerd lamshaasje gebruik je lekker veel verse rozemarijn en grof gehakte knoflook die je er met een beetje olijfolie even goed inmasseert. Vlak voor het bakken bestrooi je de kruidig gemarineerde lamshaasjes nog even met zout en peper.

Lamshaas is vlees om te delen

Een lamshaasje weegt ongeveer 200 gram, dit is dus een behoorlijke grote portie voor een persoon. Een gemiddelde portie vlees is 100-125 gram per persoon. Je kunt dus net twee porties uit een haasje halen. Een oplossing hiervoor is om een kruidig gemarineerd lamshaasje na het bakken en rusten in plakjes te snijden. Op die manier kun je het aantal lamshaasjes kopen dat je nodig hebt en het vlees verdelen in de grootte van de portie die je wilt.

Snijd een lamshaasje recht op de draad en een beetje schuin naar beneden. Als je het vlees een beetje schuin snijdt lijken de plakjes groter waardoor de porties ook groter lijken.

Lamsvlees

Lamsvlees; dat betekent voorjaar

Lammetjes horen bij het voorjaar, dus dat is de tijd om van Nederlands lamsvlees te genieten. Met deze lamsvleesrecepten gaat dat lukken!

Kruidig gemarineerd lamshaasje

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 lamshaasjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kruidig gemarineerd lamshaasje:

Hak de rozemarijn en de knoflook grof.

Besmeer de lamshaasjes met een beetje olijfolie en bestrooi ze met de knoflook en de rozemarijn. Wrijf de smaken er goed in en leg het vlees in een afgesloten verpakking terug in de koelkast minimaal een uur of langer te marineren.

Haal het lamsvlees minimaal een half uur voor je het gaat grillen uit de koelkast.

Zorg dat de barbecue op temperatuur is.

Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het op de barbecue of in een pan met een beetje olijfolie aan beide zijnde ongeveer 3-4 minuten.

Haal het vlees van de warmtebron en laat dit op een bordje 5 tot 10 minuten rusten.

Snijd het vlees met een scherp mes recht op de draad schuin naar beneden in dikke plakken. Verdeel de plakken kruidig gemarineerd lamshaasje over 3 of 4 borden. Druppel er eventueel nog iets extra vierge olijfolie over.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Reacties 2

  1. Dicky Le Fèvre says:
    2 maanden geleden

    Koken en boeiende 6 gangen diners bereiden voor vrienden is mijn grootste hobby , info is altijd welkom

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 maanden geleden

      Dat ziet er lekker uit Dicky 😉😋

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief