• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Label Rouge Kip met limoen en rode peper

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Label Rouge Kip met limoen

Label Rouge Kip met limoen en rode peper – Kip uit de oven zit boordevol smaak en is makkelijk om te maken. Door de kip te vlinderen, in te smeren met een pasta en in de oven te garen krijg je een geweldig lekker kippetje.

Gemarineerde kip uit de oven

Een echt heerlijke, gemarineerde kip uit de oven. De Label rouge kip met limoen wordt volgens de vlindertechniek klaargemaakt. Hiervoor wordt de kip als het ware opengeklapt, waardoor het iets weg heeft van een vlinder. Door het openklappen van de kip kan de warmte er beter bij en wordt de kip gelijkmatiger gaar. Zo blijven de filets ook mals, die willen nog wel eens droog worden door de lange oventijd. Omdat de oventijd nu aanzienlijk verkort kan worden en door de lekkere marinade, krijgen ze geen kans om uit te drogen.

Een zalige marinade van boter, limoen en rode peper

Een marinade wordt meestal gemaakt met een olie. Voor de label rouge kip met limoen gebruik je boter. Het is tenslotte een Frans kippetje en Fransen zijn dol op boter. Die boter wordt vermengd met rode peper, limoensap, gember en specerijen voor een heerlijke fris pittige marinade. Drie pepers lijkt misschien veel, maar als je de zaadjes eruit haalt, valt dit reuze mee. Probeer het maar eens, je zult er geen spijt van krijgen. Wil je wel graag een lekker pittige label rouge kip met limoen, dan laat je de zaadjes er gewoon in.

Omdat je de marinade van boter maakt, kun je dit makkelijk over de kip verdelen. Haal het vel een beetje los en stop ook daar wat van die heerlijke gekruide boter tussen. Echt dat is zo lekker! De resterende limoen bak je mee in de oven. Door de limoen mee te verwarmen kun je er na het bakken lekker veel sap uit persen. Je gebruikt dat sap om de kip mee te besprenkelen als hij net uit de oven komt, voor een extra limoenaroma.

 

‘Label Rouge’ uit Frankrijk was direct de reactie van de poelier. Eén van de lekkerste kippen, rustig opgegroeid, buiten gelopen, geen antibiotica, 100% plantaardige voeding. Inderdaad net zoals onze biologische kip, alleen krijgt een Label Rouge kip niet per definitie biologische voeding. Lees hier meer.

Gebraden kip

Gebraden kip; sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; proef de kleurrijke zomer

Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!

Label Rouge Kip met limoen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 lekkere kip van ongeveer 1 ½ kg, bv van Label Rouge
  • 3 rode pepers
  • ongeveer 5 cm gember
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel 5 spices
  • 2 tenen knoflook
  • 2 limoenen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Label Rouge Kip met limoen:

Snijd de peper in grove stukken en verwijder eventueel de zaadjes.

Schil de gember en snijd die ook in stukken.

Pers 1 limoentje uit en vermeng het sap met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine tot een pasta. Houd 1 limoen apart om mee te roosteren.

Nu ga je de kip vlinderen. Leg de kip met de filets aan de onderzijde voor je en snijd links en rechts met een scherp mes of een wildschaar langs de ruggengraat. Verwijder de ruggengraat en draai de kip om. Leg de kip open voor je neer en druk hard op de filets zodat het borstbeen kraakt en het geheel platter wordt. Kijk anders hier als je de uitleg met wat foto’s ter verduidelijking wilt zien.

Leg de kip op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Smeer nu de hele kip in met de pasta, haal ook het vel een beetje los en smeer ook onder het vel een beetje pasta. Duw het vel weer terug op de plaats. Laat dit een half uurtje intrekken.

Snijd de limoen door en leg die bij de kip op de bakplaat.

Verwarm de oven voor op 185 graden en bak de kip in ongeveer een uur gaar. De kerntemperatuur van kip is minimaal 75 graden, dit meet je door met een thermometer te meten aan de onderzijde van de poot en bij de borst op de dikste plek van de kip. Als de kip gaar is, haal je de Label Rouge kip met limoen uit de oven en knijp je de limoen er over uit. Leg de kip op een schaal of verdeel de kip eerst in stukken en leg ze dan op een schaal.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin10VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief