Lamsbiefstuk met kruidenboter – Als je biefstuk eet, wil je goede biefstuk eten. Maak dan eens dit recept voor lamsbiefstuk met een flinke lik kruidenboter die barst van de smaak. Dit heerlijke vleesgerecht staat in een mum van tijd op tafel.
Lamsbiefstuk
Tja, de lamsbiefstuk is niet de meest bekende biefstuk, maar als je een slager of een andere winkel vindt waar je goed lamsvlees kunt kopen dan moet je zeker ook eens voor de lamsbiefstuk gaan. Die heeft namelijk heel veel smaak, is lekker mager en ook nog eens heel snel klaar. Serveer dus vanavond die verrassend lekkere lamsbiefstuk met kruidenboter.
Lamsbiefstuk bakken lukt beter met deze tips:
Je bakt de lamsbiefstuk net als iedere andere biefstuk. Het belangrijkst is dat het vlees niet moet schrikken. Laat het eerst op kamertemperatuur komen, dus niet ijskoud in een hete pan of een koude scheut water in de pan bij je hete vlees om bijvoorbeeld jus te maken.
Niet prikken in de lamsbiefstuk! Daardoor lopen namelijk alle vleessappen eruit en dan heb je straks een droge en taaie biefstuk op je bord.
Laat de lamsbiefstuk rusten na het bakken. Als je het vlees direct aansnijdt lopen de sappen er ook uit. Als je straks lekker wil eten is dat rusten heel belangrijk. Serveer de lamsbiefstuk met kruidenboter daarna zo snel mogelijk.
Lam heeft een vrij krachtige smaak dus er mogen ook krachtige smaken bijgevoegd worden, de bekendste bij lam zijn rozemarijn, tijm en knoflook. Het mag goed te proeven zijn maar laat het niet overheersen.
Lamsbiefstuk met kruidenboter
Als je lamsbiefstuk met kruidenboter maakt wil je natuurlijk echte kruidenboter. Kruidenboter wordt vaak kant-en-klaar gekocht, maar bijna niets is zo simpel zelf te maken als kruidenboter. Verse kruiden zijn het lekkerste, maar je kunt ook goed kruidenboter maken met gedroogde kruiden. Kruidenboter is het lekkerste als je die een dag van tevoren maakt, zeker de kruidenboter van gedroogde kruiden.
Smaken hebben tijd nodig om in te trekken. Zelfgemaakt kruidenboter kun je wel een week of langer in de koelkast bewaren, maar ook in de diepvries bewaren gaat prima. Als je dan een rol maakt met huishoudfolie er omheen, kun je iedere keer met een warm mes afsnijden wat je nodig hebt.
Kruidenboter kun je perfect aanpassen aan het gerecht. Bij lamsbiefstuk is rozemarijn, knoflook en munt een mooie combinatie.
Lamsbiefstuk; het lekkerste stukje van het lam
Lamsbiefstuk, volgens sommigen het beste stuk van het lam! Moeilijk te maken? Nee! Ook jij kunt dat met deze recepten om van te watertanden!
Lamsbiefstuk met kruidenboter
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 lamsbiefstukken
- 100 gram zachte roomboter
- 6 blaadjes munt
- 1 takje rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- zoutvlokken
- peper uit de molen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lamsbiefstuk met kruidenboter:
Haal de lamsbiefstuk uit de koelkast en laat 15 minuten op temperatuur komen. Roer de roomboter goed los en enigszins luchtig.
Hak de rozemarijn heel fijn en strooi ongeveer de helft daarvan over de lamsbiefstuk. Hak de munt fijn en doe die samen met de overige rozemarijn bij de roomboter. Knijp de knoflook erbij uit en voeg een beetje zoutvlokken en peper uit de molen toe, roer dit goed door elkaar. Zet opzij.
Kruid de lamsbiefstukjes met zout en peper. Verhit een koekenpan met een klein beetje boter of olie en bak de biefstukjes 4 minuten aan beide zijden. Laat de lamsbiefstukjes even rusten. Serveer de lamsbiefstuk met een dot kruidenboter.
Tafel lekker !!