Lamsbiefstuk met uiencompote – Zeg nu eens eerlijk, hoe vaak eet jij lamsvlees? Waarschijnlijk niet heel vaak. Want er wordt in Nederland er weinig lamsvlees gegeten. Hoogstens eens als er buiten de deur gegeten wordt, wordt er lamsvlees besteld. Dat is jammer, want het is erg lekker. Weet je dat het ook heel makkelijk is om zelf een lekker lamsvleesgerecht op tafel te zetten? Lamsbiefstuk met uiencompote, bijvoorbeeld, is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een speciaal etentje of gewoon een gezellig diner met vrienden en familie. De combinatie van het malse lamsvlees en de zoete en hartige compote is absoluut verrukkelijk. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Met slechts een paar ingrediënten en wat geduld heb je binnen de kortste keren een heerlijk diner als een lamsbiefstuk met uiencompote op tafel staan. En die uiencompote? Die maak je natuurlijk ook helemaal zelf. Dat is niet veel werk en ook niet moeilijk.
Lamsvlees wordt vaak alleen in restaurants gegeten. Waarom niet thuis?
Lamsbiefstuk voor thuis
Lamsbiefstuk met uiencompote is een heerlijke delicatesse die zeker de moeite waard is om eens uit te proberen. Het vlees is mals en heeft een rijke, karakteristieke smaak. Het is ook een gezonde keuze, omdat het een goede bron is van eiwitten en andere voedingsstoffen. Biefstuk kan op verschillende manieren worden klaargemaakt, van de barbecue, de ovengrill tot in de pan. Het is een veelzijdig stukje vlees dat perfect past in diverse gerechten. Of je nu een echte foodie bent of gewoon eens iets anders wilt eten en op zoek bent naar iets nieuws om te proberen, dan is lamsbiefstuk met uiencompote zeker een aanrader! Probeer het maar eens. Voor lamsbiefstukken ga je natuurlijk naar de slager. Je zult ze in de supermarkt waarschijnlijk niet vinden.
Met slechts een paar ingrediënten en wat geduld heb je binnen de kortste keren een heerlijk diner als een lamsbiefstuk met uiencompote op tafel staan.
Met de juiste voorbereiding staat lamsbiefstuk met uiencompote snel op tafel
Je kunt heel snel een biefstuk bakken. Als je de compote, en de eventuele bijgerechten, vooraf maakt, kun je dus binnen een paar minuten een mooi vleesgerecht als lamsbiefstuk met uiencompote op tafel toveren!
Haal de biefstukjes op tijd uit de koelkast om op temperatuur te komen. Dan komt het vlees tijdens het bakken ook aan de binnenkant snel op de juiste temperatuur.
Uien; veelzijdig en onmisbaar
Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.
Lamsbiefstuk; het lekkerste stukje van het lam
Lamsbiefstuk, volgens sommigen het beste stuk van het lam! Moeilijk te maken? Nee! Ook jij kunt dat met deze recepten om van te watertanden!
Lamsbiefstuk met uiencompote
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 lamsbiefstukken
- 1 eetlepel boter
- 200 gram uien, in dunne halve ringen
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel suiker
- 2 takjes tijm
- zout en peper
- olie of boter om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een lamsbiefstuk met uiencompote:
Doe de boter in een kleine koekenpan en laat hem smelten. Bak hierin de uien aan en laat ze bruin worden. Voeg de balsamicoazijn, de knoflook, de suiker en de tijm toe. Laat het uienmengsel op een laag vuurtje een minuut of twintig pruttelen. Beng de uiencompote op smaak met wat zout en peper.
Verhit in een grote koekenpan, een klont boter of een scheut olie. Bak hierin de lamsbiefstukken bruin en zo gaar als jij ze wil hebben, voor medium rare een minuut of vier per kant, afhankelijk van het formaat van de biefstukken. Kruid de biefstukken met zout en peper.
Leg de biefstukken op de borden, en geef bij elke biefstuk een schep uiencompote. Serveer de lamsbiefstuk met uiencompote direct. Lekker met een groene salade en gebakken aardappeltjes.
Tafel lekker !!