Lamsbiefstuk met verse salsa – Een sappige lamsbiefstuk is een culinaire verwennerij waar een echte vleesliefhebber blij van wordt. En als je die heerlijke lekkernij combineert met een smaakvolle verse salsa, krijg je een helemaal onweerstaanbare combinatie, die er een waardig vleesgerecht van maakt. Leuk voor een bijzonder etentje, maar ook geschikt voor een zondagse maaltijd.
Het begint bij goede lamsbiefstuk kopen
Om te beginnen is het belangrijk om voor goede lamsbiefstuk te kiezen. Een goed stuk vlees is de basis van een lekkere lamsbiefstuk met verse salsa. Ga voor malse en sappige stukken vlees van goede kwaliteit. Kies bij voorkeur voor lamsvlees dat afkomstig is van grasgevoerde dieren, omdat dit vaak malser en smaakvoller is. Je koopt lamsvlees bij de slager, het assortiment in de supermarkt stelt meestal weinig voor. Het is niet nodig om lamsbiefstuk vooraf te marineren, het vlees heeft van zichzelf al heel veel smaak.
De verse salsa tilt de lamsbiefstuk naar een hoger niveau
Nu is het tijd om ons te focussen op de verse salsa die de lamsbiefstuk naar een hoger niveau tilt en er een lekker Zuid-Amerikaans accentje aan geeft. Het geheim van een goede salsa zit hem in de verse ingrediƫnten die je daarvoor gebruikt. Begin met het kiezen van rijpe tomaten, stevige paprika, sappige limoenen, pittige rode ui, pikante peper en verse peterselie. Snijd alle ingrediƫnten fijn en meng ze samen. Een beetje olijfolie, zout en peper versterken de smaken van de groente. Het resultaat is een verfrissende en pittige, verse salsa, die perfect samengaat met de lamsbiefstuk.
Lamsbiefstuk met verse salsa; variatietips
Je kunt eenvoudig variƫren door te variƫren met de salsa. Kijk een naar de salsa van ananas, of de salsa van peer en avocado. Daarmee geef je een compleet andere draai aan het gerecht.
De salsa kun je vooraf maken en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik.
Lamsbiefstuk; het lekkerste stukje van het lam
Lamsbiefstuk, volgens sommigen het beste stuk van het lam! Moeilijk te maken? Nee! Ook jij kunt dat met deze recepten om van te watertanden!
Lamsbiefstuk met verse salsa
Print receptIngrediƫnten voor dit recept
- 4 lamsbiefstukken
- 12 snacktomaatjes of cherrytomaten
- 1/2 gele paprika
- 1 kleine rode ui
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1/2 rode chilipeper
- limoensap
- olijfolie
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lamsbiefstuk met verse salsa:
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen voor je ze gaat bakken.
Maak de salsa door de tomaatjes, de paprika, de ui en de chilipeper heel fijn te snijden. Schep de peterselie erdoor. Breng de salsa op smaak met limoensap, olijfolie en wat zout naar smaak.
Verhit in een koekenpan een stukje boter of een scheutje olie. Bak hierin de lamsbiefstukken aan beide kanten ongeveer 2 Ć 3 minuten, afhankelijk van hoe dik de biefstukken zijn en hoe ver je ze doorgebakken wilt hebben. Laat de lamsbiefstuk na het bakken nog en paar minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.
Serveer de lamsbiefstuk met verse salsa direct. Lekker met gebakken aardappeltjes.
Tafel lekker !!