Lamskoteletten in shoarmamarinade – Wie houdt er niet van sappige en malse lamskoteletten? De heerlijke stukjes lamsvlees zijn al een traktatie op zich, maar als je ze marineert in een smaakvolle marinade, dan ontstaat er een ware smaakexplosie. Zeker als je gaat voor de lamskoteletten in shoarmamarinade. Je geeft ze een heerlijke, Midden-Oosterse smaak mee. Je kunt ze klaarmaken op de barbecue, maar ook in de grillpan of koekenpan. Lekker met pita, of Arabisch platbrood en een frisse salade. Een goede (zelfgemaakte) knoflooksaus mag natuurlijk niet ontbreken bij dit gerecht.
Knoflooksaus zelf maken met zure room is echt het allerlekkerst
Als je eenmaal zelf knoflooksaus gemaakt hebt, wil je niet anders meer. Dit is zo veel lekkerder dan de kant-en-klare versie.
Lamsvlees mag best wat vaker op tafel
Er wordt niet zoveel lamsvlees gegeten in Nederland. Dat is best jammer, want het is erg lekker en er wordt in Nederland goede kwaliteit lamsvlees verkocht. Jong lamsvlees heeft ook zeker niet de sterke smaak die vaak toegeschreven wordt aan de vleessoort. Die smaak, die veel mensen niet zo lekker vinden, zit wel aan het vlees van volwassen schapen of bijna volwassen lammeren. Maar ga toch eens voor de lamskoteletten in shoarmamarinade. Je zet eens iets anders op tafel en je zult zien dat je vaker lamsvlees gaat eten als je het geproefd hebt. In de supermarkt zul je waarschijnlijk geen lamskoteletten vinden. De slager kan je er ongetwijfeld wel aan helpen.
Shoarmakruiden, die kun je ook zelf mengen
Voor het maken van de lamskoteletten in shoarmamarinade heb je shoarmakruiden nodig. Shoarma is een belangrijk vleesgerecht in de Midden-Oosterse keuken. Het bestaat uit lamsvlees, kip of rundvlees dat op smaak wordt gebracht met shoarmakruiden. Shoarmakruiden bestaan uit een samengestelde mix van verschillende specerijen en kruiden. Hoewel de exacte samenstelling kan variëren, bevatten ze onder andere vaak komijn, paprika, ui, koriander, kurkuma, zwarte peper, en gember. Die ingrediënten werken samen om de unieke smaak te creëren die kenmerkend is voor shoarma. Natuurlijk kun je overal potjes of zakjes shoarmakruiden kopen. Best handig, maar vaak zitten ze vol met smaakstoffen en veel te veel zout. Hoe leuk en lekker is het om zelf je shoarmakruiden te mengen? We hebben een goed recept voor shoarmakruiden voor je dat je kunt gebruiken voor de lamskoteletten in shoarmamarinade. Het is een vrij pittig mengsel. Je kunt dat makkelijk aanpassen aan jouw smaak door te spelen met de hoeveelheden zwarte peper en cayennepeper.
Shoarmakruiden zelf mengen
Shoarmakruiden zelf mengen is echt de moeite waard. Dit is zo'n recept dat in de loop der jaren steeds een beetje geperfectioneerd is.
Lamskoteletten in shoarmamarinade; tips
Laat de lamskoteletten in shoarmamarinade lang genoeg marineren. Minstens twee uur, maar bij voorkeur een hele dag, om een intense smaak aan het vlees te geven. De bereidingstijd in het recept is exclusief marineren.
De shoarmamarinade is ook heel goed te gebruiken voor andere vleessoorten.
Lamskoteletten; zet ze eens vaker op tafel
De lekkerste lamskoteletten? Die maak je natuurlijk zelf. Op de barbecue of in de pan. Lekker Tafelen levert je de inspiratie!
Lamskoteletten in shoarmamarinade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 lamskoteletten
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels versgeperst citroensap
- 2 eetlepels shoarmakruiden
- indien nodig: zout
- indien nodig: olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lamskoteletten in shoarmamarinade:
Maak een marinade van de olijfolie, het citroensap en de shoarmakruiden. Als je shoarmakruiden zonder zout gebruikt, voeg dan ook wat zout toe.
Smeer de lamskoteletten in met de shoarmamarinade. Doe ze in een schaal en zet die afgedekt in de koelkast. Laat minstens twee uur, maar liever langer marineren.
Haal het vlees een uur voordat je het wilt klaarmaken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verhit de barbecue of de grillpan en rooster de lamskoteletten aan elke kant 2 à 3 minuten. Gebruik je een koekenpan? Bak het vlees dan in wat olie.
Serveer de lamskoteletten in shoarmamarinade direct. Lekker met een frisse salade en wat platbrood.
Tafel lekker !!