Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Lamskoteletten in shoarmamarinade

Een echte smaakexplosie!

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Lamskoteletten in shoarmamarinade

Lamskoteletten in shoarmamarinade – Wie houdt er niet van sappige en malse lamskoteletten? De heerlijke stukjes lamsvlees zijn al een traktatie op zich, maar als je ze marineert in een smaakvolle marinade, dan ontstaat er een ware smaakexplosie. Zeker als je gaat voor de lamskoteletten in shoarmamarinade. Je geeft ze een heerlijke, Midden-Oosterse smaak mee. Je kunt ze klaarmaken op de barbecue, maar ook in de grillpan of koekenpan. Lekker met pita, of Arabisch platbrood en een frisse salade.  Een goede (zelfgemaakte) knoflooksaus mag natuurlijk niet ontbreken bij dit gerecht.

knoflooksaus

Knoflooksaus zelf maken met zure room is echt het allerlekkerst

Als je eenmaal zelf knoflooksaus gemaakt hebt, wil je niet anders meer. Dit is zo veel lekkerder dan de kant-en-klare versie.

Lamsvlees mag best wat vaker op tafel

Er wordt niet zoveel lamsvlees gegeten in Nederland. Dat is best jammer, want het is erg lekker en er wordt in Nederland goede kwaliteit lamsvlees verkocht. Jong lamsvlees heeft ook zeker niet de sterke smaak die vaak toegeschreven wordt aan de vleessoort. Die smaak, die veel mensen niet zo lekker vinden, zit wel aan het vlees van volwassen schapen of bijna volwassen lammeren. Maar ga toch eens voor de lamskoteletten in shoarmamarinade. Je zet eens iets anders op tafel en je zult zien dat je vaker lamsvlees gaat eten als je het geproefd hebt. In de supermarkt zul je waarschijnlijk geen lamskoteletten vinden. De slager kan je er ongetwijfeld wel aan helpen.

Shoarmakruiden, die kun je ook zelf mengen

Voor het maken van de lamskoteletten in shoarmamarinade heb je shoarmakruiden nodig. Shoarma is een belangrijk vleesgerecht in de Midden-Oosterse keuken. Het bestaat uit lamsvlees, kip of rundvlees dat op smaak wordt gebracht met shoarmakruiden. Shoarmakruiden bestaan ​​uit een samengestelde mix van verschillende specerijen en kruiden. Hoewel de exacte samenstelling kan variëren, bevatten ze onder andere vaak komijn, paprika, ui, koriander, kurkuma, zwarte peper, en gember. Die ingrediënten werken samen om de ​​unieke smaak te creëren die kenmerkend is voor shoarma. Natuurlijk kun je overal potjes of zakjes shoarmakruiden kopen. Best handig, maar vaak zitten ze vol met smaakstoffen en veel te veel zout. Hoe leuk en lekker is het om zelf je shoarmakruiden te mengen? We hebben een goed recept voor shoarmakruiden voor je dat je kunt gebruiken voor de lamskoteletten in shoarmamarinade. Het is een vrij pittig mengsel. Je kunt dat makkelijk aanpassen aan jouw smaak door te spelen met de hoeveelheden zwarte peper en cayennepeper.

Shoarmakruiden zelf mengen

Shoarmakruiden zelf mengen

Shoarmakruiden zelf mengen is echt de moeite waard. Dit is zo'n recept dat in de loop der jaren steeds een beetje geperfectioneerd is.

Lamskoteletten in shoarmamarinade; tips

Laat de lamskoteletten in shoarmamarinade lang genoeg marineren. Minstens twee uur, maar bij voorkeur een hele dag, om een intense smaak aan het vlees te geven. De bereidingstijd in het recept is exclusief marineren.

De shoarmamarinade is ook heel goed te gebruiken voor andere vleessoorten.

Lamskoteletten

Lamskoteletten; zet ze eens vaker op tafel

De lekkerste lamskoteletten? Die maak je natuurlijk zelf. Op de barbecue of in de pan. Lekker Tafelen levert je de inspiratie!

Lamskoteletten in shoarmamarinade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 lamskoteletten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels versgeperst citroensap
  • 2 eetlepels shoarmakruiden
  • indien nodig: zout
  • indien nodig: olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lamskoteletten in shoarmamarinade:

Maak een marinade van de olijfolie, het citroensap en de shoarmakruiden. Als je shoarmakruiden zonder zout gebruikt, voeg dan ook wat zout toe.

Smeer de lamskoteletten in met de shoarmamarinade. Doe ze in een schaal en zet die afgedekt in de koelkast. Laat minstens twee uur, maar liever langer marineren.

Haal het vlees een uur voordat je het wilt klaarmaken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Verhit de barbecue of de grillpan en rooster de lamskoteletten aan elke kant 2 à 3 minuten. Gebruik je een koekenpan? Bak het vlees dan in wat olie.

Serveer de lamskoteletten in shoarmamarinade direct. Lekker met een frisse salade en wat platbrood.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin5TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!