Lamsrack met garnalen – De ribbetjes van het lam, die je klaarmaakt aan een stuk. Klinkt lastig, maar dat is het niet. Je leest hier precies hoe je een lamsrack klaar maakt. Lamsrack is vlees dat erg geschikt is om te serveren bij een bijzonder etentje of met de feestdagen. In dit recept combineer je het lamsrack met garnalen. Het gerecht ziet er mooi uit en het is een fantastische combinatie. Leuk om eens iets anders met lamsvlees te doen. Dus, op naar de slager voor een lamsrack en naar de visboer voor heerlijke verse garnalen!
Lentefeest met lamsvlees
Je raadt het natuurlijk zelf al. Lamsvlees hoort bij de lente. Zet dan ook juist in die maanden van het jaar eens een ander vleesgerecht op tafel dan kipfilet of gehakt. Laat je inspireren door de seizoenen en stap af van die kiloknallers. Je tafelgenoten gaan je daar zeker dankbaar voor zijn! Met dit recept voor lamsrack met garnalen scoor je echt punten. Serveer met gekookte lentegroenten en aardappelpuree of frietjes.
Nederlands lamsvlees
Om dit recept voor lamsrack met garnalen te maken kies je natuurlijk wel voor Nederlands lamsvlees. Van dat Nederlandse lamsvlees wordt er niet zoveel gegeten in Nederland, dus het is niet zeker of je slager het op voorraad heeft. Denk er dus aan om het vlees op tijd te bestellen.
Lamsrack met garnalen, dat is surf en turf
Lamsrack met garnalen valt onder de noemer “surf en turf”. Dat klinkt je misschien gek in de oren. Toch is het een echte culinaire term. Oorspronkelijk, in de jaren 60, werd de term gebruikt voor de combinatie van biefstuk met kreeftenstaart. Tegenwoordig wordt met ‘surf en turf’ de combinatie van vlees en vis, of schaaldieren gebruikt. In dit recept dus lamsvlees met schaaldieren. Nog nooit een combinatie van vlees en vis gegeten? Probeer het lamsrack met garnalen maar eens, je zult aangenaam verrast worden!
Lamsrack, een echte voorjaarsdelicatesse
Lamsrack is lekker luxe vlees dat uitstekend past bij het voorjaar. Hier vind je tips & recepten voor de perfecte bereiding van een lamsrack.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Lamsrack met garnalen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 lamsrack met 9 botjes, uur van te voren uit de koelkast halen
- 15 tijgergarnalen, rauw, gepeld
- 4 eetlepels neutrale olie
- 2 eetlepels vadouvan kruiden
- zout
- 1 tomaat, zonder zaadlijsten en in heel kleine blokjes
- 1/3 komkommer, in heel kleine blokjes
- 1/2 kleine, rode ui, heel fijn gesnipperd
- 1 jalapeño peper, heel fijn gesneden
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepels chilisaus
- aluminiumfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lamsrack met garnalen:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kommetje de olie met de vadouvan en halve theelepel zout. Smeer het lamsrack in met het mengsel en leg in een braadslee of ruime ovenschaal.
Zet de braadslee in het midden van de oven en laat het lamsrack 20 minuten garen. Draai het lamsvlees halverwege de garingstijd een keer om.
Meng ondertussen de tomaat, komkommer, ui, jalapeño peper, citroensap en chilisaus tot een salsa.
Haal het lamsrack uit de oven. Heb je de beschikking over een kernthermometer, dan is de ideale kerntemperatuur tussen de 55 en 60 graden Celsius. Op die temperatuur is het lamsrack rosé gebraden. Verpak het lamsvlees in een vel aluminiumfolie en leg het even weg.
Leg de tijgergarnalen in de braadslee in het hete vet dat uit het lamsrack is gekomen en roer even door. Zet de braadslee nog een paar minuten in de oven. Als de tijgergarnalen roze gekleurd zijn, zijn ze goed.
Snijd het lamsrack met een scherp mes, tussen de botjes, door in koteletjes. Schik er 3 per persoon op een bord. Verdeel op elk bord 5 tijgergarnalen over het lamsvlees. Schep op elk bord een flinke schep van de salsa. Serveer direct.
Lamsrack met garnalen is lekker met aardappelpuree of frietjes, en wat gekookte groente.
Tafel lekker !!
Beter nog: de lamsrack garen op 100 graden met een kern die jij ook aangeeft 55-60*C en daarna in de koekenpan in hete boter de rack nog rondom bruinen. Geeft veel meer smaak en door de langzamere garing houdt het vlees het sap veel beter vast.
Zo kan het ook. Dankjewel voor de tip!