• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Lamsrack met garnalen; een heerlijke surf en turf

Lentefeest met lamsvlees

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Lamsrack met garnalen surf en turf

Lamsrack met garnalen – De ribbetjes van het lam, die je klaarmaakt aan een stuk. Klinkt lastig, maar dat is het niet. Je leest hier precies hoe je een lamsrack klaar maakt. Lamsrack is vlees dat erg geschikt is om te serveren bij een bijzonder etentje of met de feestdagen. In dit recept combineer je het lamsrack met garnalen. Het gerecht ziet er mooi uit en het is een fantastische combinatie. Leuk om eens iets anders met lamsvlees te doen. Dus, op naar de slager voor een lamsrack en naar de visboer voor heerlijke verse garnalen!

Lentefeest met lamsvlees

Je raadt het natuurlijk zelf al. Lamsvlees hoort bij de lente. Zet dan ook juist in die maanden van het jaar eens een ander vleesgerecht op tafel dan kipfilet of gehakt. Laat je inspireren door de seizoenen en stap af van die kiloknallers. Je tafelgenoten gaan je daar zeker dankbaar voor zijn! Met dit recept voor lamsrack met garnalen scoor je echt punten. Serveer met gekookte lentegroenten en aardappelpuree of frietjes.

Nederlands lamsvlees

Om dit recept voor lamsrack met garnalen te maken kies je natuurlijk wel voor Nederlands lamsvlees. Van dat Nederlandse lamsvlees wordt er niet zoveel gegeten in Nederland, dus het is niet zeker of je slager het op voorraad heeft. Denk er dus aan om het vlees op tijd te bestellen.

Lamsrack met garnalen, dat is surf en turf

Lamsrack met garnalen valt onder de noemer “surf en turf”. Dat klinkt je misschien gek in de oren. Toch is het een echte culinaire term. Oorspronkelijk, in de jaren 60, werd de term gebruikt voor de combinatie van biefstuk met kreeftenstaart. Tegenwoordig wordt met ‘surf en turf’ de combinatie van vlees en vis, of schaaldieren gebruikt. In dit recept dus lamsvlees met schaaldieren. Nog nooit een combinatie van vlees en vis gegeten? Probeer het lamsrack met garnalen maar eens, je zult aangenaam verrast worden!

lamsrack

Lamsrack, een echte voorjaarsdelicatesse

Lamsrack is lekker luxe vlees dat uitstekend past bij het voorjaar. Hier vind je tips & recepten voor de perfecte bereiding van een lamsrack.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Lamsrack met garnalen

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 lamsrack met 9 botjes, uur van te voren uit de koelkast halen
  • 15 tijgergarnalen, rauw, gepeld
  • 4 eetlepels neutrale olie
  • 2 eetlepels vadouvan kruiden
  • zout
  • 1 tomaat, zonder zaadlijsten en in heel kleine blokjes
  • 1/3 komkommer, in heel kleine blokjes
  • 1/2 kleine, rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 jalapeño peper, heel fijn gesneden
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels chilisaus
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lamsrack met garnalen:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kommetje de olie met de vadouvan en halve theelepel zout. Smeer het lamsrack in met het mengsel en leg in een braadslee of ruime ovenschaal.

Zet de braadslee in het midden van de oven en laat het lamsrack 20 minuten garen. Draai het lamsvlees halverwege de garingstijd een keer om.

Meng ondertussen de tomaat, komkommer, ui, jalapeño peper, citroensap en chilisaus tot een salsa.

Haal het lamsrack uit de oven. Heb je de beschikking over een kernthermometer, dan is de ideale kerntemperatuur tussen de 55 en 60 graden Celsius. Op die temperatuur is het lamsrack rosé gebraden. Verpak het lamsvlees in een vel aluminiumfolie en leg het even weg.

Leg de tijgergarnalen in de braadslee in het hete vet dat uit het lamsrack is gekomen en roer even door. Zet de braadslee nog een paar minuten in de oven. Als de tijgergarnalen roze gekleurd zijn, zijn ze goed.

Snijd het lamsrack met een scherp mes, tussen de botjes, door in koteletjes. Schik er 3 per persoon op een bord. Verdeel op elk bord 5 tijgergarnalen over het lamsvlees. Schep op elk bord een flinke schep van de salsa. Serveer direct.

Lamsrack met garnalen is lekker met aardappelpuree of frietjes, en wat gekookte groente.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin35VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Reacties 2

  1. Meatfreak says:
    3 maanden geleden

    Beter nog: de lamsrack garen op 100 graden met een kern die jij ook aangeeft 55-60*C en daarna in de koekenpan in hete boter de rack nog rondom bruinen. Geeft veel meer smaak en door de langzamere garing houdt het vlees het sap veel beter vast.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 maanden geleden

      Zo kan het ook. Dankjewel voor de tip!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief