• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Lamsrack met knoflook en citroen

De marinade van knoflook, citroen en zwarte peper geeft het lamsvlees een heerlijke smaak

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Lamsrack met citroen en knoflook

Lamsrack met knoflook en citroen – Heb je zin in een feestelijk stuk vlees, maar niet in een lange of ingewikkelde bereiding? Zet dan eens een lamsrack met knoflook en citroen op tafel. Daarmee serveer je een bijzonder stuk vlees, maar maak je het niet nodeloos ingewikkeld. Probeer het maar eens. Je gaat daarna vast vaker lamsrack klaarmaken.

Wat is een lamsrack?

Misschien heb je geen idee wat een lamsrack is. Dit stuk vlees zijn ribben van het lam, dus eigenlijk de lamskoteletten, maar dan nog aan een stuk. Laat ze een half uurtje marineren in een marinade van knoflook, citroen en zwarte peper. Daarna kan het lamsvlees de oven in en ondertussen maak jij de rest van de maaltijd klaar. Dit vleesgerecht is dus heel eenvoudig te maken.

Nederlands lamsrack in het voorjaar

Nederlands lamsvlees is een echt seizoensproduct. Het is dus vooral verkrijgbaar in het voorjaar en de zomer. Dit maakt lamsrack natuurlijk een mooi onderdeel van je Paas- of Pinkstermenu. Maar ook zonder speciale gelegenheid is lamsrack of ander lamsvlees een prima idee. Doe jezelf en je tafelgenoten een plezier en kies eens voor lamsrack met knoflook en citroen. Buiten het seizoen is er in Nederland geïmporteerd lamsvlees te koop. Houd er rekening mee dat niet elke slager lamsrack op voorraad heeft en dat hij het dus mogelijk eerst voor je moet bestellen.

Knoflook, citroen en zwarte peper

De marinade van knoflook, citroen en zwarte peper geeft het vlees een heerlijke smaak. Toch is de marinade niet te overheersend bij dit vlees. Je kunt bij de lamsrack met knoflook en citroen uit dit recept kiezen voor bijgerechten in bijna elke stijl. Een stamppotje met voorjaarsgroenten, zoals op de foto, is er heerlijk bij. Maar frietjes en een salade kan natuurlijk ook prima bij lamsvlees!

lamsrack

Lamsrack, een echte voorjaarsdelicatesse

Lamsrack is lekker luxe vlees dat uitstekend past bij het voorjaar. Hier vind je tips & recepten voor de perfecte bereiding van een lamsrack.

Knoflook

Knoflook; een geurige smaakmaker

Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!

Lamsrack met knoflook en citroen

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 lamsrack met 9 botjes, een half uur van te voren uit de koelkast halen
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel grof gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze van dit recept

Lamsrack met knoflook en citroen maak je zo:

Meng in een kommetje de knoflook, het citroensap, de olijfolie, de zwarte peper en het zout tot een marinade.

Wrijf de lamsrack in met marinade en leg in een braadslee of ruime vuurvaste schaal. Laat de marinade een half uur intrekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet de braadslee in het midden van de oven. Draai na een minuut of tien het lamsrack om zodat ook de andere kant bruin kan bakken. Als het lamsrack 20 minuten in de oven is geweest zou het rosé gebraden moeten zijn. Wil je het lamsvlees wat meer doorbakken? Laat het dan iets langer in de oven. Let er wel op dat het vlees niet te gaar wordt.

Als je beschikt over een kernthermometer, houdt dan voor een rosé gebraden lamsrack een kerntemperatuur van 55 – 60 graden aan.

Haal het lamsrack uit de braadslee en verpak het in een vel aluminiumfolie en leg het 10 minuten weg om te rusten.

Snijd het lamsrack met knoflook en citroen met een scherp mes, tussen de botjes door, in koteletjes. Schik er drie per persoon op een bord met de bijgerechten die je hebt gekozen. Serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief